Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
112975
View
2502
Reply

Konsortium China - Register kalau berminat...

 Close [Copy link]

Author: entrepreneur_78       Show all posts   Read mode

nagasan This user has been deleted
Post time 4-2-2007 03:39 PM | Show all posts

nak join same

naga pon nak join samela konsortium ni, daftarkan naga kat konsortium ict ye, slameni cuma jd pemerhati luar je tp ble dah ada peluang ni nak le join skali,
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2007 04:53 PM | Show all posts
ini senarai latest yg sy dapat kumpul kan... kalau ade lagi nak tambah...
sila kan... peluang masih terbuka...

Konsortium Brg2 Elektronik / ICT
1. zaidi_othman
2. ZeckBiz
3. ummidhani
4. engenius
5. nagasan

Konsortium Brg2 Hiasan Dalaman
1. ba3syia
2. Iman_Baby
3. aviator

Konsortium Accessories Wanita
1. allyshya
2. ctredzuan
3. sinar_inspirasi

konsurtium baju baby
1. ctrezuan

insyaALLAh kami buat yg terbaik... apa2 pun perlu perbincangan secara terkumpul...


kalau boleh senaraikan jenis produk dalam setiap konsurtium....s ebagai cnth ICT spt mother board, pendrive, ipod dan lain .... HIASAN DALAMAN.. wall paper , dan lain2...

[ Last edited by  sinar_inspirasi at 4-2-2007 04:55 PM ]
Reply

Use magic Report

Mosaf This user has been deleted
Post time 4-2-2007 05:21 PM | Show all posts

Reply #42 sinar_inspirasi's post

Assalamualaikum w.b.t.,

Ingin bertumpang tanya. Ipods dgn handphones beli kat China ni quality dia sama dengan quality yg original punya ke ataupun imitation punya products?

Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2007 05:34 PM | Show all posts
Originally posted by Mosaf at 4-2-2007 05:21 PM
Assalamualaikum w.b.t.,

Ingin bertumpang tanya. Ipods dgn handphones beli kat China ni quality dia sama dengan quality yg original punya ke ataupun imitation punya products?

Terima kasih.


saya kurang arif lagi ttg ICT...
Reply

Use magic Report

Mosaf This user has been deleted
Post time 4-2-2007 05:44 PM | Show all posts
Originally posted by sinar_inspirasi at 4-2-2007 05:34 PM


saya kurang arif lagi ttg ICT...

Ada sesiapa yang tahu tak @ pernah beli barang2 Ipod / handphones dari China?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2007 06:06 PM | Show all posts
hmm..saye pun minat gak nak join konsortium ICT tu..tp ade beberape kemusykilanla..
1. RM3k tu modal utk barang2 jek ye?pastu kalu nak bwk ke msia..brape lak kosnye..cukai?leh tau..saye nih beminat..tapi kurang arif..tu nak tumpang org2
yg arif..
2. Kalu saye nak ikut sekali ke China tu blh x?teringin gak blaja something..
3. Bile ye rsnye stat?and bile meeting utk konsortium nih?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2007 10:05 PM | Show all posts
jom la kawan2x,ramai2x kita join,bleh banyak barang kita beli nanti kat sana..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 06:40 AM | Show all posts

Reply #34 sinar_inspirasi's post

amboi abg sinar, masuk grup aksesori wanita, auwww.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 06:49 AM | Show all posts
sinar @ ent, nak tanya, bila nak mula ni? duit kena ready bila?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 07:10 AM | Show all posts
Originally posted by ctredzuan at 5-2-2007 06:40 AM
amboi abg sinar, masuk grup aksesori wanita, auwww.....


heheheh... bisnes dik....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 08:21 AM | Show all posts
would love to join yang baju budak tue..
tapi modal tak mencukupi..
nanti nak tanya kawan2 kaslau ada yang berminat..

confirm later...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 08:27 AM | Show all posts
Originally posted by dea_nylea at 4-2-2007 06:06 PM
hmm..saye pun minat gak nak join konsortium ICT tu..tp ade beberape kemusykilanla..
2. Kalu saye nak ikut sekali ke China tu blh x?teringin gak blaja something.. ...



bleh ikut... tentu boleh...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 10:09 AM | Show all posts
So kepada sesiapa yang telah daftarkan diri dalam konsortium ICT bila nak jumpa dan discuss lebih detail ni? Tak kan sekadar letak nama je. Usaha mesti perlu digerakkan. Aku ada kat KL rabu ni, kepada ahli konsortium yang free petang rabu ni bolehlah jumpa aku kat mana-mana area KL untuk sit down and discuss. Kak Ummi kat UTM skudai kan? Macamana nak discusss ni, jauh tu. Aku cadangkan kepada ahli konsortium ICT tolong letakkan alamat masing-masing supaya senang kita plan macamana nak jumpa and discuss nanti. By the way rarahim, kau tak nak join ke? Saya mulakan dengan saya:

Konsortium Barangan ICT
1)zaidi_othman    alamat - Bentong, Pahang
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 10:09 AM | Show all posts

Reply #40 sinar_inspirasi's post

..  so... dengan modal RM50k kita tak mampu kalau buat konsurtium ni dengan 10 orng sbgai cntoh... dapat RM10k sorang... kan sikit tu.. hehehe.. betul ke aku contohkan nih..


  hmm...ku tilik-tilik..ku renung-renung...aku rase kalau 10 orang akan dapat 5k seorang...hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 10:20 AM | Show all posts
ZeckBiz, ummidhani, engenius, nagasan dan yang lain-lain yang berminat untuk join sila berikan alamat masing-masing supaya boleh kita plan untuk nak berjumpa  dan sebagainya. Satu lagi masalah yang saya perhatikan di sini, sebenarnya ramai forumner di sini yang masih makan gaji, saya rasa itu satu faktor juga yang menyukarkan untuk kita berjumpa dan discuss. Jadi saya cadangkan supaya para ahli konsortium ICT supaya memberi info alamat dan jenis pekerjaan. Saya rasa kalau ahli konsortium ni berniaga sepenuh masa lebih senang untuk set up konsortium dengan lebih cepat.

1) zaidi_othman   alamat - bentong, Pahang    - Berniaga sepenuh masa
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 11:46 AM | Show all posts
Originally posted by rarahim at 5-2-2007 10:09 AM


  hmm...ku tilik-tilik..ku renung-renung...aku rase kalau 10 orang akan dapat 5k seorang...hehe..


itu sbg contoh je.. hehhee
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 11:56 AM | Show all posts
aku dok kat jb. kerja opis jek. sape2 dok jb bleh kita wat perjumpaan konsortium area jb. leh?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 11:56 AM | Show all posts
tunggu ent78 balik ke msia nih... nak letak tarikh utk perjumpaan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 12:12 PM | Show all posts
Originally posted by entrepreneur_78 at 2-2-2007 10:58 PM



3k tu pun dh rendah tu... seeloknya 5k seorang...
untuk wat trading biznes ngan china nih... modal main peranan penting...
kalau kita bwk ckit2... xberbaloi... kos utk pergi ke sana, unt ...





Paham..paham....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 12:15 PM | Show all posts
Originally posted by entrepreneur_78 at 2-2-2007 10:58 PM



3k tu pun dh rendah tu... seeloknya 5k seorang...
untuk wat trading biznes ngan china nih... modal main peranan penting...
kalau kita bwk ckit2... xberbaloi... kos utk pergi ke sana, unt ...



Paham..paham...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093124s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list