JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
889695
View
1955
Reply

Kisah-kisah pembunuhan & tragedi yang menggemparkan Malaysia

  [Copy link]

Author: Syd       Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2007 11:20 AM | Show all posts
aku takleh lupa pembunuhan norita...mintak Allah jauhkan...kejadian macam nih..pembunuhnya masih bebas, tapi si azora teman rumah norita, tak serik2, hari tu kena tangkap kat kelab malam hisap ganja kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2007 11:22 AM | Show all posts

Reply #7 ayang79's post

3 Jun 1995
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2007 11:24 AM | Show all posts

Reply #44 fossil's post

arrr kantoi
satu geng ngan bekas laki linda rafar

si kefli
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2007 11:42 AM | Show all posts

Reply #8 Syd's post

Thanks syd... tapi 200km atau 200m:hmm:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2007 12:04 PM | Show all posts
sejengkal jerk..
haha typo laa tuh
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2007 12:39 PM | Show all posts
aku pun tak penah tau pasal tanah runtuh kat sini....tapi, kat genting tu aku ingat...salah satu yg terperangkap bas ekspress...
n then lepas kejadian tanah runtuh kat genting tu macam2 cite antu kuar....n macam2 versi....yang paling aku ingat kawan aku cite...antu tu tahan teksi nak balik umah dia kat kl... kebenarannye...wallahualam.....

tapi, syd memang best le......syd, ko keje kat pustaka negara ek...semua benda ko dapat......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2007 12:56 PM | Show all posts
kalu lah aku keje kat pustakaan negara, alangkah bestnya.....!!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2007 11:12 AM | Show all posts
Kes Canny Ong: Rayuan Ahmad Najib diketahui 5 Mac

PUTRAJAYA 16 Feb.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2007 03:42 PM | Show all posts
Originally posted by Syd at 8-2-2007 04:42 PM
yang kes salbiah tuh, yang kat tganu tu eh?

yang dia keje kilang, then dia kawan satu lelaki nih
lelaki tuh rupanya laki orang
then lelaki gunakan dia tuk kepuasan nafsu (dan mungkin duit ko ...

apakehenye jahat sangat jantan tu....eiiiiii manusia ke setan nih. seram aku....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2007 03:55 PM | Show all posts

Salam

Dulu2 ada beberapa kes pembunuhan yg dilakukan oleh ahli politik... dah lupa saper....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2007 04:22 PM | Show all posts
Originally posted by Syd at 9-2-2007 01:40 PM
Mona Fandey. A modern witchcraft murder.

Perhaps one of the most sensational and unusual cases of modern times in the Far East reached its conclusion on November 2nd, 2001 when Maznah Ismail,  ...


Rumah my friend kat Pasir Emas berhampiran dgn rumah Mona Fendy.  Seram lak nak pergi singgah kat situ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2007 10:41 PM | Show all posts

Reply #48 fleurzsa's post

yang saya pastekan pada page yang awal

itu rasanya yang paling pemes
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2007 11:48 PM | Show all posts
syd yang kes salbiah kt penang tu, dengar cerita mayatnya the killer buang dlm gaung. bukit tu skrg orang panggil bkt salbiah dan sblm mayatnya ditemui byk org jumpa salbiah merayau kt situ
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2007 10:41 AM | Show all posts

Reply #51 pinkflush's post

pink,
tolong citerkan dgn lebih details

tingin nak tahu

tq
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 08:18 PM | Show all posts

Reply #52 Syd's post

semalam nak taip panjang panjang takut sbb tengah malam sorang sorang plak kt rumah hehe

well, bukit tu actually dekat sangat dengan my granma's house. skrg penangites panggil bukit tu bukit salbiah because of the kes. dulu before jumpa mayat salbiah, banyak la orang terserempak dengan 'salbiah' merayau-rayau dekat situ. then bila diaorg korek dan cari mayat tu dan tanam baru la mcm aman sikit bukit tu. skrg dah tak dgr pun anyone terbump into salbiah or anything like that. but if you're lucky, who knows right?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 08:37 PM | Show all posts
yg aku tau pasal kes salbiah tuh kalu x silap cam nih.

salbiah ader hubungan ngan sorang insp.....namer deir sadri...pastuh diorg telanjor n salbiah termengandong..so insp tuh pi bunuh dier.insp tuh dah kener hukum gantong kot.huh...popular giler kes nih dolu....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 08:53 PM | Show all posts
td korang tgk tak berita..mak bunuh 2 anak sbb suami nk kawin len ...sian aku tgk jenazah 2 org anak dia..sorang 5thn n sorang lg 1thn lebih.. ..kejamnye mak dia ..sampai ati jerut leher anak ngan wayar saterika
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 11:17 PM | Show all posts
kes bunuh yg aku rasa masih blom solve ialah kes Along Spoon tu.....ke dah selesai eh?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 12:34 AM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 19-2-2007 11:17 PM
kes bunuh yg aku rasa masih blom solve ialah kes Along Spoon tu.....ke dah selesai eh?


eh bukan ke ada sorang polis kena tangkap dan didakwa di mahkamah? Tapi tak ingatlah verdict dia...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 02:08 PM | Show all posts

Reply #54 MOONkerBULAN's post

yes, mayat salbiah tu polis tu buang dlm gaung tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 02:20 PM | Show all posts
Yg kes mak jerut keher 2 anak tu...dgr cerita dgn bpk2 skli kna tangkap..Utk siasatan agknya...
Tapi mak mertua tertuduh tak nk tgk muka menantunye lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 04:45 PM | Show all posts

Reply #5 Syd's post

mcm pernah kubaca jer kes nih? Pernah kuar kat Mastika nih...x silap Nov nyer issue...cerita sama....dia kena bunuh...tempurung lutut pecah..perut terburai..etc...etc...pompuan tu kena dera before kena bunuh leh lelaki tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 05:04 PM | Show all posts

Reply #34 maderline's post

pengacara kanak2..utk program kanak2 angkasapuri..cun gilerrr budak nihhh...
sian budak nihh..kena rogol lagik...cun sgt kot..smpi pembunuh naik stim
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2007 03:09 PM | Show all posts

Reply #60 Lailawati's post

betul.
ada kuar kat mastika
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2007 08:53 PM | Show all posts
Originally posted by Syd at 8-2-2007 10:30
mak selalu citer pasal satu kes ratu cantik yang kena bunuh dulu
dalam tahun 70an

Kathigesu ke apa nama orang yang involved dlm kes nih..

sesape ada info pasal kes nih, boleh share?

tq


Yang nama Pereira tu ke?  Dah tak ingat sangat ler kes ni masa tu kecik lagi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044772s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list