JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
899669
View
1958
Reply

Kisah-kisah pembunuhan & tragedi yang menggemparkan Malaysia

  [Copy link]

Author: Syd       Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2007 04:22 PM | Show all posts
Originally posted by Syd at 9-2-2007 01:40 PM
Mona Fandey. A modern witchcraft murder.

Perhaps one of the most sensational and unusual cases of modern times in the Far East reached its conclusion on November 2nd, 2001 when Maznah Ismail,  ...


Rumah my friend kat Pasir Emas berhampiran dgn rumah Mona Fendy.  Seram lak nak pergi singgah kat situ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2007 10:41 PM | Show all posts

Reply #48 fleurzsa's post

yang saya pastekan pada page yang awal

itu rasanya yang paling pemes
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2007 11:48 PM | Show all posts
syd yang kes salbiah kt penang tu, dengar cerita mayatnya the killer buang dlm gaung. bukit tu skrg orang panggil bkt salbiah dan sblm mayatnya ditemui byk org jumpa salbiah merayau kt situ
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2007 10:41 AM | Show all posts

Reply #51 pinkflush's post

pink,
tolong citerkan dgn lebih details

tingin nak tahu

tq
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 08:18 PM | Show all posts

Reply #52 Syd's post

semalam nak taip panjang panjang takut sbb tengah malam sorang sorang plak kt rumah hehe

well, bukit tu actually dekat sangat dengan my granma's house. skrg penangites panggil bukit tu bukit salbiah because of the kes. dulu before jumpa mayat salbiah, banyak la orang terserempak dengan 'salbiah' merayau-rayau dekat situ. then bila diaorg korek dan cari mayat tu dan tanam baru la mcm aman sikit bukit tu. skrg dah tak dgr pun anyone terbump into salbiah or anything like that. but if you're lucky, who knows right?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 08:37 PM | Show all posts
yg aku tau pasal kes salbiah tuh kalu x silap cam nih.

salbiah ader hubungan ngan sorang insp.....namer deir sadri...pastuh diorg telanjor n salbiah termengandong..so insp tuh pi bunuh dier.insp tuh dah kener hukum gantong kot.huh...popular giler kes nih dolu....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 08:53 PM | Show all posts
td korang tgk tak berita..mak bunuh 2 anak sbb suami nk kawin len ...sian aku tgk jenazah 2 org anak dia..sorang 5thn n sorang lg 1thn lebih.. ..kejamnye mak dia ..sampai ati jerut leher anak ngan wayar saterika
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2007 11:17 PM | Show all posts
kes bunuh yg aku rasa masih blom solve ialah kes Along Spoon tu.....ke dah selesai eh?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 12:34 AM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 19-2-2007 11:17 PM
kes bunuh yg aku rasa masih blom solve ialah kes Along Spoon tu.....ke dah selesai eh?


eh bukan ke ada sorang polis kena tangkap dan didakwa di mahkamah? Tapi tak ingatlah verdict dia...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 02:08 PM | Show all posts

Reply #54 MOONkerBULAN's post

yes, mayat salbiah tu polis tu buang dlm gaung tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 02:20 PM | Show all posts
Yg kes mak jerut keher 2 anak tu...dgr cerita dgn bpk2 skli kna tangkap..Utk siasatan agknya...
Tapi mak mertua tertuduh tak nk tgk muka menantunye lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 04:45 PM | Show all posts

Reply #5 Syd's post

mcm pernah kubaca jer kes nih? Pernah kuar kat Mastika nih...x silap Nov nyer issue...cerita sama....dia kena bunuh...tempurung lutut pecah..perut terburai..etc...etc...pompuan tu kena dera before kena bunuh leh lelaki tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 05:04 PM | Show all posts

Reply #34 maderline's post

pengacara kanak2..utk program kanak2 angkasapuri..cun gilerrr budak nihhh...
sian budak nihh..kena rogol lagik...cun sgt kot..smpi pembunuh naik stim
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2007 03:09 PM | Show all posts

Reply #60 Lailawati's post

betul.
ada kuar kat mastika
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2007 08:53 PM | Show all posts
Originally posted by Syd at 8-2-2007 10:30
mak selalu citer pasal satu kes ratu cantik yang kena bunuh dulu
dalam tahun 70an

Kathigesu ke apa nama orang yang involved dlm kes nih..

sesape ada info pasal kes nih, boleh share?

tq


Yang nama Pereira tu ke?  Dah tak ingat sangat ler kes ni masa tu kecik lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2007 08:59 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by Syd at 18-2-2007 11:12
Kes Canny Ong: Rayuan Ahmad Najib diketahui 5 Mac

PUTRAJAYA 16 Feb.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2007 10:38 PM | Show all posts

Reply #63 duquesne's post

ye ye ye

yang nama Pereira tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2007 03:21 PM | Show all posts

Reply #55 natashadania123's post

Ibu dituduh jerut dua anak
01-03-2007 02:58:29 PM  




PULAU PINANG:  Seorang surirumah hari ini dihadapkan ke Mahkamah Majistret Balik Pulau kerana didakwa membunuh dua anak lelakinya dengan menjerut mereka menggunakan wayar seterika pada bulan lepas.

Rosniza Ibrahim, 30, dari Kuala Kurau, Perak menghadapi dua tuduhan membunuh anak-anaknya di rumah No 7216, Taman Indah, Lebuh Batu Maung 8, Bayan Lepas pada 18 Feb lalu.

Dia didakwa membunuh Muhamad Alif Hakimi, 6, pada jam 11 malam di rumah itu manakala Muhamad Alif Hazimi, 2, kira-kira 15 minit kemudian di tempat dan pada hari yang sama.

Tertuduh, yang tiba di perkarangan mahkamah dengan van polis pada 8.50 pagi, didakwa menurut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Rosniza, yang berbaju T biru muda, berseluar panjang hitam serta berkaca mata, dibawa masuk ke kandang tertuduh pada 9.07 pagi untuk mendengar pertuduhan terhadapnya.

Tertuduh, yang tidak diwakili peguam, tidak menunjukkan sebarang emosi ketika pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa mahkamah tetapi dilihat menganggukkan kepalanya beberapa kali.

Tiada sebarang pengakuan dicatatkan selepas pertuduhan dibacakan dan Timbalan Pendakwa Raya Abdul Razak Musa memohon kepada mahkamah supaya tertuduh dihantar ke Hospital Bahagia Tanjung Rambutan untuk pemantauan dan laporan psikiatrik.

Majistret Sharizat Ismail kemudiannya menetapkan 3 April ini untuk sebutan semula kes itu.

Kira-kira pukul 9.30 pagi, tertuduh diiringi beberapa anggota polis memasuki sebuah van untuk dibawa keluar dari perkarangan mahkamah dan ketika itu kakak iparnya, yang hanya dikenali sebagai Sarida menghampiri van berkenaan untuk melihat tertuduh sambil diperhatikan beberapa jiran mereka yang baru tiba di situ.

Suasana perkarangan mahkamah menjadi pilu seketika apabila Sarida memeluk leher tertuduh dari tingkap van serta menciumnya beberapa kali sambil menangis apabila melihat keadaan Rosniza yang tunduk sedih.

Tertuduh dilihat berkata sesuatu kepada kakak iparnya itu dan sempat memohon maaf serta mengirim salam kepada ibu mertuanya yang tidak hadir di mahkamah.

Suami tertuduh Idris Saidin, 28, yang baru sahaja memasuki perkarangan mahkamah dilihat duduk bertinggung sambil menutup sebahagian mukanya dengan tangan apabila melihat van yang membawa isterinya beredar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2007 03:22 PM | Show all posts
awat laki nangis plak? hepi lah. jalan nak berbini tak tbentang luas. boleh buat anak lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2007 10:04 PM | Show all posts
misti taim ni gundik laki2 tu tgh senyum lebar...n rancang tarikh sesuwaii mintak lelaki tu msuk minang....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043907s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list