Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13325
View
47
Reply

Anda SUKU apa?

[Copy link]

Author: Syd       Show all posts   Read mode

Post time 17-12-2008 12:16 PM | Show all posts

Balas #20 Sh@rk_iR\ catat

suku mandailing ni asalnya dari orang batak kan

kalau mak aku suku biduanda
pastu mak angkat aku plak suku melayu
bapak angkat aku suku mandaling

skang diorang kat pekanbaru
balik kg jap
hehehehheee
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:42 PM | Show all posts

Balas #21 daydeck86\ catat

dari historynya cam2la...

pekan baru kat maner ek??
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 12:40 PM | Show all posts

Balas #22 Sh@rk_iR\ catat

kat Bangkinang
tau kerk Pekanbaru tuh kat mana
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2008 04:52 PM | Show all posts
Originally posted by daydeck86 at 18-12-2008 12:40
kat Bangkinang
tau kerk Pekanbaru tuh kat mana


xtau...hahahaha...

kat maner tuh??
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 02:39 PM | Show all posts
aku pulak

ayah - opah (kerinci) + tok (jawa)
emak - banjar

jadi aku ni kira macam mana

ingat lagi aku kena perli dengan pakcik masa lepas spm ari tu. pasal aku punya BM tak credit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 10:31 AM | Show all posts
Originally posted by Gravedigger at 12-2-2007 12:04 AM


Heheh...dunia ini kecil.
Ada seorang kawan keturunan Jawa Johor dan mula-mula dulu masa nak kawin ngan orang Kedah, dia kata anak dia nanti dah keluar dari suku Jawa tapi rupa2nya isterinya ...


Grave
ni lagi kuat keturunannya

kat kedah pun ada gak masyarakat jawe erk
selalu yang ramai kat selangor ngan Johor
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2009 10:00 PM | Show all posts
Originally posted by dilaOHdila at 4-3-2009 10:31


Grave
ni lagi kuat keturunannya

kat kedah pun ada gak masyarakat jawe erk
selalu yang ramai kat selangor ngan Johor


Kat Kedah ni masyarakat Jawa ramai terdapat di Kuala Ketil malah ada juga kampung Jawa di sana...malangnya generasi sekarang ni ramai yang dah tak reti cakap Jawa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 08:28 AM | Show all posts
aku n9 suku sri lomak pahang...hmmm tp konpius... napa mesti ada pahang
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2010 01:27 PM | Show all posts
Reply 5# redsinner


samalah kita suku biduanda
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2010 01:29 PM | Show all posts
Reply 14# ninoZ

marga lubis tu kalau tak silap dari orang batak kot
harahap, siregar kalau tak silap la
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2010 01:30 PM | Show all posts
Reply 22# Sh@rk_iR


    pekanbaru kat Bangkinang, tau kerk?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 09:13 AM | Show all posts
aku melayu+jawa+bugis...moyang mak aku asal dr jawa indonesia...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 09:47 PM | Show all posts
iF suku Bugis + Melayu.

Bugis tu memang asal Bugis, baru jugak. Tak silap iF generasi yang ke 3.

>>> Sebelum tu, salah silah keluarga iF ader dari Siam + Arab.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 09:50 PM | Show all posts
Dah silap, iF generasi Bugis yang ke- 4 menetap dekat Malaysia.

Nenek moyang merantau original dari Indonesia.

Boleh cakap Bugis? NO-NO-NO. Sudah semestinyer TAK TAHU.

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2011 02:59 AM | Show all posts
Arwah ayah kata kami
Suku Sakat Minang+Jawa
dari PagarRuyung...
tapi kerana tak duduk dekat sukusakat..
cakap Jawa pun tak tahu....
Rugi rasanya...  yang boleh ikut sikit2
cakap Rawa/Mandaling
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 09:02 PM | Show all posts
aku kerinchi+india+jawa+bugis=end up jadi melayu....muka melayu...tp kulit ada gelap sikit haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 10:40 AM | Show all posts
Post Last Edit by melinda_gordon at 26-1-2011 10:42

mel belah mak -suku tanah datar
belah abah-banjar
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2012 04:07 PM | Show all posts
Saya 3 suku....hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2012 04:25 PM | Show all posts
assalamu'aliakum...
saya suku mandailing dari pihak bapa, manakal ibu suku Melayu Asahan bergelar Raja...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 09:01 AM | Show all posts
Melayu tulen takde campuran mana2 bangsa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083363s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list