Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
20406
View
57
Reply

Softball

[Copy link]

Author: ReuK       Show all posts   Read mode

Post time 17-12-2009 09:39 AM | Show all posts
40# HangPC2

biasalah sukan2 kat msia ni.. jarang nk ketengahkan sukan2 macam ni. manjang bola bola bola..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2009 11:26 PM | Show all posts
41# karambunai

dulu... saya sokmo gak main softball.... best juga...ada team kat kerja masa
kat canada dulu... balik malaysia... tak pernah pun main...
tapi gloves untuk pitcher dan ballz tu... masih ada lagi --
bukan pandai main sangat pun...  saya main macam kambeng aje -

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2010 10:11 AM | Show all posts
dulu penah main masa time sekolah mmmm tak best pun
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2010 09:42 AM | Show all posts
Main softball best oo. try lah. mek ada main softball masa kat U. jadi third base.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 03:14 PM | Show all posts
salam.

Aku main softball dari form 2.. mula2 biasa jee.. pastu naik form 4 dah aktif gila..
masuk daerah, masuk negeri..m memang best oh.. aku main selalu first base.. waktu peringkat negeri, aku kena jaga luar je, left field, centre field.. right field jarang2.. nak tangkap bola lambung.. huhu... lama dah tak main... ingat lagi kalau practice dgn budak lelaki.. payah oh, lebam2 kaki aku.. kau ingt kaki aku ni apa?besi? tp memang kenangan terindahhh ohh.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2011 01:51 AM | Show all posts
Reply 41# karambunai


    betul 2... 2 yg aku tinggalkan dunia sofball ni padahal aku dulu berpontensi mewakili malaysia... hanya friends2 aku je yang aktiv jadi pengadil hingga sekarang ni....
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2011 01:54 AM | Show all posts
Reply 38# tasyha3


    kalau nak tahu jadual pertandingan nti sy info kamu coz my friends masih aktiv jadi pengadil pertandingan
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2011 07:44 PM | Show all posts
hey guys!!!! Open Perak Softball Macth!!! 10, 17, 24 April & 19, 26, Jun, 3 Jul.... On Sunday only!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2011 11:49 PM | Show all posts
skola aku hebat sofbol peringkat skola jek...jagoh kampong...tp belateh cam nak masok olimpik....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2011 01:12 AM | Show all posts
perbincangan tentang sukan softball di scoreboard TV3...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2011 04:50 PM | Show all posts
Sejarah Perkembangan Sofbol di Malaysia



Peringkat Awal - dimainkan sebagai satu sukan rekreasi oleh mubaligh-mubaligh Amerika (1939) di ACS Kampar, Perak.

Perang Dunia Kedua - permainan sofbol terhenti.  Tetapi tentera Jepun yang menggemari permainan ini telah meneruskannya dengan menggunakan bola tenis.

Pada tahun 1960 - Mr. Jack Robinson telah mengadakan klinik Sofbol di seluruh Tanah Melayu dalam usaha untuk menghidupkan semula permainan ini.

Berbagai usaha telah dilaksanakan untuk mempopularkan permainan ini termasuk memasukkannya ke dalam program MSSM namun masih tidak dapat sambutan yang mengalakkan dari beberapa buah negeri.

Pada akhir tahun 1960an, negeri Perak, Selangor dan Pulau Pinang telah mengambil inisiatif mempopularkan permainan ini antara tahun 1970 hingga 1973.

Pada tahun 1972, negeri Perak, Pulau Pinang dan Selangor telah mengadakan satu perjumpaan di Kediaman Menteri Besar Perak untuk menubuhkan Persatuan Sofbol Malaysia (SAM), di mana Dato' Sri Haji Mohd Isa, Menteri Besar Perak pada waktu itu sebagai pengerusi dan didaftarkan pada 16 Mac 1997.

Ogos 1973, Kejohanan Sofbol Kebangsaan yang pertama telah diadakan serentak dengan Kejohanan Sofbol Jemputan Perak di Ipoh, Perakk yang hanya disertai oleh pasukan lelaki dari tiga buah negeri iaitu Perak, Pulau Pinang dan Selangor.

Kemudian, beberapa buah negeri lain turut berminat menjadi anggota SAM termasuk RAAF Softball Association of Malaysia.

Oktober 1976, Kejohanan Sofbol ASEAN pertama telah diadakan di Kuala Lumpur dan telah disertai oleh lima buah pasukan.  Malaysia telah memperolehi tempat ketiga.

Pada tahun 1977, Malaysia telah menghantar pasukan Sofbol buat pertama kalinya ke luar negara dengan menyertai Kejohanan Sofbol ASEAN di Manila, Filipina.  Pada tahun tersebut, Kejohanan sofbol ASEAN untuk wanita yang pertama juga telah diadakan.

Pada tahun 1979, permainan sofbol telah diterima bagi pertama kali dimasukkan ke dalam sukan SEA.  Malaysia hanya menyertai acara lelaki sahaja dan berjaya menduduki tempat ketiga.

Pada tahun1982, pasukan Sofbol Wanita Malaysia telah menyertai Kejohanan Sofbol Wanita Dunia Kelima yang diadakan di Taipei.

Kini, permainan sofbol telah berkembang di seluruh tanah air.



Sumber :  Panduan Pelaksanaan Kokurikulum Sofbol, Jabatan Pelajaran Negeri Johor.




Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2011 01:52 AM | Show all posts
Malaysia Men's National Softball Team







Malaysia Vs RTU-Philippines Softball Team (2009 BASBA Silver Jubilee Tournament Bandar Seri Begawan Brunei)










Sources : http://mycrib714.blogspot.com/

http://www.pinoysportsbrunei.com/



Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2011 11:44 AM | Show all posts
Post Last Edit by HangPC2 at 14-11-2011 11:45

2011 Southeast Asian Games - Day 3






A Singapore player lines up to bat in the match between Singapore and Phillipines on day three of the 2011 Southeast Asian Games at Jakabaring Sports Complex on November 13, 2011 in Palembang, Sumatra, Indonesia.

(November 12, 2011 - Photo by Matt King/Getty Images AsiaPac)






A Singapore player bats in the match between Singapore and Phillipines on day three of the 2011 Southeast Asian Games at Jakabaring Sports Complex on November 13, 2011 in Palembang, Sumatra, Indonesia.

(November 12, 2011 - Photo by Matt King/Getty Images AsiaPac)






The Singapore team discusses tactics in the Softball match between Singapore and Phillipines on day three of the 2011 Southeast Asian Games at Jakabaring Sports Complex on November 13, 2011 in Palembang, Sumatra, Indonesia.

(November 12, 2011 - Photo by Matt King/Getty Images AsiaPac)






The Singapore pitcher lines up in the Softball match between Singapore and Phillipines on day three of the 2011 Southeast Asian Games at Jakabaring Sports Complex on November 13, 2011 in Palembang, Sumatra, Indonesia.

(November 12, 2011 - Photo by Matt King/Getty Images AsiaPac)






The Singapore pitcher lines up in the Softball match between Singapore and Phillipines on day three of the 2011 Southeast Asian Games at Jakabaring Sports Complex on November 13, 2011 in Palembang, Sumatra, Indonesia.

(November 12, 2011 - Photo by Matt King/Getty Images AsiaPac)






The Phillipines pitcher lines up in the Softball match between Singapore and Phillipines on day three of the 2011 Southeast Asian Games at Jakabaring Sports Complex on November 13, 2011 in Palembang, Sumatra, Indonesia.

(November 12, 2011 - Photo by Matt King/Getty Images AsiaPac)




Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2011 10:21 AM | Show all posts
Arena Softball - Jakabaring Sport City










Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2011 10:51 PM | Show all posts
Malaysia Men's National Softball Team (1986 Asean Softball Championship)






Malaysia Men's National Softball Team (1998 6th Asian Men's Softball Championship)






Malaysia U19 Men's National Softball Team (2010)






Malaysia Women's National Softball Team (2007 Asian Women's Softball Championship Jakarta Indonesia)







Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 04:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by HangPC2 at 17-4-2012 16:21

Kate Upton












Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 07:09 PM | Show all posts
hello semua,
nak check defat mana ada kelab yg nak recruit player?
saya dulu main time uni...sekarang dah gemuk..tapi teringin nak main lagi
cuma xde geng je lagi...
dah google juga tp mmg x jumpa la mana2 club yg ada blog/website
so dkt sini nak tny la sapa ada info yg boleh share..suka juga kalau petang2 dpt pitching...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:08 AM | Show all posts
Malaysia hantar team tak utk SEA Games d Spore?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096035s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list