Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31653
View
315
Reply

New York

[Copy link]

Author: zenita       Show all posts   Read mode

Post time 17-9-2010 09:19 PM | Show all posts
nak tanya korang yg lebih arif ni, kalau sewa kat NY nak seberang ke Canada ok ker? cadang nak ke Ottawa. next yr la.

thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2010 01:21 AM | Show all posts
nak tanya korang yg lebih arif ni, kalau sewa kat NY nak seberang ke Canada ok ker? cadang nak ke Ot ...
tomatosauce Post at 17-9-2010 08:19


sewa apa.. keta ke...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2010 07:30 PM | Show all posts
Reply 82# faraway1


    yer. cadang sewa keta.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2010 10:19 PM | Show all posts
nak tanya korang yg lebih arif ni, kalau sewa kat NY nak seberang ke Canada ok ker? cadang nak ke Ottawa. next yr la.

thanks..

tomatosauce Post at 17-9-2010 21:19


i penah hire keta kat NY, masuk Canada (Quebec) & overnight kat sana takda masalah, cuma pilih option comphrehensive insurance (all options). that was 7-8 years back. to be sure, masa kat check in counter bagitau nak bawak masuk Canada
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2010 10:36 PM | Show all posts
salam semua...putri insyaallah bertolak ke NY rabu ni 15/9...flight kul 5pm dr sini...time malaysia kul 12mlm....plan nak lepak NY 4 days, then drive ke niagara falls, then boston..then balik ke NY ...then pi washington...then balik semula NY....hopefully semua ok...doakan putri selamat pi selamat kembali, insyaallah...
putri Post at 13-9-2010 21:20


sempat ke 4 hari? driving to Niagara aja dah dekat 10jam, tu baru one way. belum lagi Boston. kalau pegi DC ok lah dekat aja
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2010 04:54 PM | Show all posts
putri da blik???
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 12:22 AM | Show all posts
Reply 82# faraway1


    Assalamual;aikum,

Ingat nak pi NY Xmas nih.
Mahal la accomodations masa nih.
Sesapa bleh suggest apa2 tak.
Hosted accomodations to camaner ye?

We are coming from Dublin, Ireland.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 08:14 PM | Show all posts
salam semua...putri alhamdulilah dah selamat sampai...pada sesaper yg bertanya tu, act putri pi sana 2 wks....4 hari kat NY, then bertolak ke Niagara Falls...sempat la naik Maid of the Mist tu...then pi Washington, drive again ke Boston...last lepak NY balik....semua skali 14 hari...alhamdulillah makanan halal mcm kengkawan kata, mmg senang nak dapat...
sempat la 3 kali mkn KFC halal tu...kat area china town, tak jumpa lak restoren Indon tu..
tapi putri lg suka pi Little Italy...pekena jagung bakar ngan lobster...yum yum

Nak masuk masa kat airport pon lagi senang compare masa pi LA ari tu...may be sbb kitorang sampai kul 7pm kot, dan time tu ramai lg orang...so tak der la nak bersoal
jwb byk sgt....shopping pon best...cuma masa kat NY tu, penat la naik subway sbb tak semua subway ada lif ...penat nak mengangkat stroller....overall, puas hati...
thanks a lot pada kengkawan yg byk bantu....kat fara esp, dan semua la yg bagi tips kat putri...thanks a lot yek
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 02:15 PM | Show all posts
Reply  faraway1


    Assalamual;aikum,

Ingat nak pi NY Xmas nih.
Mahal la accomodations mas ...
ipes2 Post at 4-10-2010 00:22



    Kalau tak nak stay kat city, duduk dekat Jersey pun boleh...dekat aje.

    Then cross the river kalau nak ke city.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 11:42 AM | Show all posts
sorry nak up kan balik benang nih. I plan nak gi NY this coming october. nak tanya how much spending money agak2 nye kena bawak if i nak tours around the city, beli sourvenirs sikit sikit, makan2, then igt nak pi niagara falls naik train sumer tu.. planning for 2 weeks trip.  berapa agaknya sorang kena bawak untuk sumer tu??

pastu, any recommendation for bed and breakfast in NYC? on a budget trip. thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 05:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by cassriena at 14-1-2011 17:17

nk pg NYC yer ..oct is nice sbb tgh fall. brape duit nk bawak tu depends pada kat mana u nak stay...area Manhattan mahal, tp senang access jalan kaki ke mana2 especially Times Square n Macy...boleh check kat www.nycgo.com

kalau ngan family, boleh hail cab yang berlambak...mostly cab drivers yg kitorg jumpa ari tu are muslims dari Pakistan, Bangladesh ..bila tau dari Malaysia, diorg terus respect n tanye pasal Msia...even diorg x nak amik tips pon bila tau kita muslims...

makanan halal boleh check www.zabihah.com. satu tips, cart halal biasanye di luar subway mcm kat Times Square ....chicken and rice USD5 , tp mmg kenyang sbb big portion ...hope this helps...enjoy ur trip!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2011 09:20 PM | Show all posts
sorry nak up kan balik benang nih. I plan nak gi NY this coming october. nak tanya how much spending ...
LegalVixen Post at 7-1-2011 11:42



    Try this:

http://www.bedandbreakfast.com/manhattan-new-york.html

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 11:51 PM | Show all posts
sorry nak up kan balik benang nih. I plan nak gi NY this comingoctober. nak tanya how much spending money agak2 nye kena bawak if inak tours around the city, beli sourvenirs sikit sikit, makan2, thenigt nak pi niagara falls naik train sumer tu.. planning for 2 weekstrip.  berapa agaknya sorang kena bawak untuk sumer tu??

pastu, any recommendation for bed and breakfast in NYC? on a budget trip. thanks.
LegalVixen Post at 7-1-2011 11:42


berapa banyak nak spend? mungkin ni dapat membantu:

- Hotel - minimum $150 sehari kat manhattan, kalau hostel $20 pun boleh dapat tapi bathroom kena share/takde privacy. Nak murah sikit hotel kena stay kat Queens/Brooklyn.
- Unlimited subway/bus weekly around $30 sorang
- makan $5-$15 sekali seorang
- train kena check Amtrak punya website (tak mahal sangat)

i think kat NYC no point cari B&B sebab kebanyakan hotel dah ada breakfast, otherwise tempat breakfast bersepah dekat hotel. B&B bagus stay kalau pegi small towns sebab beautiful surroundings macam lakes, farms, hillside, mountains, forests dll...satu lagi sebab org cari B&B sebab cozyness, rumah yang cantik/antik, quietness & privacy.....kat NYC ni B&B nothing much different dgn hotel biasa

so, lepas tolak airfares, bawak RM7000 sorang cukup kot, dengan syarat sacrifice sikit shopping tu atau just do moderate shopping...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 11:14 AM | Show all posts
Upsket... teringin nak gi NY
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2011 11:42 AM | Show all posts
salam semua.. nak tanya.. ada x sesapa yg tau kalau ada cottage ke or ape2 country style living dkt2 ngan new york ni.. or dkt2 ngan orlando, florida ke.. mmg nak tdo hotel.. tp igt nak try gak amek a few nites country style.. tq..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 08:48 AM | Show all posts
ade sesape nak ke NY masa terdekat ni ke? Citer aa persiapan uols
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 03:24 PM | Show all posts
Statue of Liberty











Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 03:57 PM | Show all posts
New York City







Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 04:00 PM | Show all posts






Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 04:03 PM | Show all posts






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085574s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list