Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31619
View
315
Reply

New York

[Copy link]

Author: zenita       Show all posts   Read mode

Post time 10-5-2011 04:32 PM | Show all posts
best. best.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 02:06 PM | Show all posts
TERINGIN NA KE NEW YORK
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 09:05 PM | Show all posts
TERINGIN NA KE NEW YORK
rimau_belang Post at 1-6-2011 14:06



rimau, aku pun teringin...hrp2 AA ade bwt route pegi sana nnt. huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 09:10 PM | Show all posts
Reply 103# bdk2

i'll follow u.. heheheheh ;p
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 10:17 AM | Show all posts
Reply 103# bdk2

tu la,aku pon tunggu AA je,sbb AA mmg murah laaa kan?so sebelum tu..aku g london dlu next year..hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 10:19 AM | Show all posts
Reply 104# whiteberry


    cik berry, u pon mcm i ke?sume tmpat nak g?hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 07:43 PM | Show all posts
nak itutttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 09:54 PM | Show all posts
tu la,aku pon tunggu AA je,sbb AA mmg murah laaa kan?so sebelum tu..aku g london dlu next year..hehehehe
rimau_belang Post at 2-6-2011 10:17


murah mahal tu tengok seasons, bukan jenis airlines nya....kalau low seasons kadang2 Qatar Airways, Gulf Air even Singapore & Cathay boleh dapat murah betul....kena ingat jugak AA ni kena banyak buat bayaran tambahan kemudian hari, nak check in luggage kena bayar, makan kena bayar, seats yang ada basinet & keluasan ruang (dekat emergency exit) pun kena bayar, belum lagi bende2 lain macam toiletteries, towels, blanket dll....
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 08:30 AM | Show all posts
Reply 108# durio_uno


    durio,have u been to new york?salu naek airlines ape?brape paling murah penah dpt return tiket?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 08:35 AM | Show all posts
durio,salu benti airport ape kat new york tu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 10:51 AM | Show all posts
Currently, kalau nak ke NY airline yg murah is JAL, Japan Airlines.

Turun JFK Airport yg paling mudah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 12:10 PM | Show all posts
Reply 111# mangkuk


    JFK airport tu jauh ta dari city?apa beza sume airport kat sane?distance to each other?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 12:13 PM | Show all posts
Reply 103# bdk2


   tu la psal,same2 la kite tunggu cik tony kite umumkan AA akan ke New York,best wooooooo na rembat awal2 lagi kalo ade hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 12:23 PM | Show all posts
Reply  bdk2


   tu la psal,same2 la kite tunggu cik tony kite umumkan AA akan ke New York,best  ...
rimau_belang Post at 3-6-2011 12:13



    jom bwt trip sesame! aku dh plan ngn haz dh! hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 12:26 PM | Show all posts
Reply 114# bdk2


    haha,melampau la kan aku ni,sgale tempat nak pegi,nt husband aku kate, ingat i ni cop duit ke??hahahaha,tp since takde anak lg,ape salahnye kan?tp for real aku tringin nak ke new york tp cek tiket mcm mahal je..tiket g london lg murah..tu psl aku g london dlu hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 02:12 PM | Show all posts
Reply  mangkuk


    JFK airport tu jauh ta dari city?apa beza sume airport kat sane?distance to ...
rimau_belang Post at 3-6-2011 12:10



Kalau stay dekat city, JFK paling dekat. Kalau stay New Jersey, Newark lagi dekat. Anyway, most international flights turun JFK.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 02:18 PM | Show all posts
Reply 116# mangkuk

yeke?ape lg attraction kat sane ye?share la sket
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 02:27 PM | Show all posts
Reply  mangkuk

yeke?ape lg attraction kat sane ye?share la sket
rimau_belang Post at 3-6-2011 14:18


Attraction memang banyak, terpulang pd citarasa masing-masing.

For me, saya gunakan New York as tempat persinggahan. Saya fly to NYC, then duduk a few days beginning and end of trip. Tengah-tengah trip saya pergi other states.

Example:

Trip 1: NYC 4 days --> Orlando 7 days --> NYC 4 days
Trip 2: NYC 3 days --> San Fran 4 days -->  LA 4 days --> NYC 4 days
Trip 3: NYC 4 days --> Vermont (byk tempat) 7 days --> NYC 5 days

Kat NYC, saya suka lepak2 dekat parks, duduk kat cafe minum kopi... santai. Relax aje, sebab jalan sendiri. Kalau rasa nak keluar city, kita drive around New Jersey, Long Island etc
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 02:35 PM | Show all posts
Reply 118# mangkuk


    uhuuuu,mcm best je....u salu la ye g NYC?las vegas?haha,byk tanye la plak kan??:-)
insya ALLAH ade rezki nt smpai jugak i n hubby ke sane tu,tapi before g,mmg kene study byk2 dlu ape de kat sane
hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2011 02:43 PM | Show all posts
Reply  mangkuk


    uhuuuu,mcm best je....u salu la ye g NYC?las vegas?haha,byk tanye la plak k ...
rimau_belang Post at 3-6-2011 14:35



Tak de lah sampai selalu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080971s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list