Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21008
View
147
Reply

Luang Prabang, Laos

[Copy link]

Author: bowind       Show all posts   Read mode

Post time 6-10-2017 08:18 AM | Show all posts
Keenah replied at 1-10-2017 01:17 PM
welkam kak....akak g bila?

sepatutnya pegi isnin, dan balik rabu.
tapi belum berjodohan lagi dgn LP, last minit terpaksa kansel atas sebab2 yg tak dpt dielakkan.
try lagi hujung tahun kot.

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 09:13 AM | Show all posts
lady_cactuss replied at 6-10-2017 08:18 AM
sepatutnya pegi isnin, dan balik rabu.
tapi belum berjodohan lagi dgn LP, last minit terpaksa ka ...

ooo...kira burn tix la...xpe plan lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2018 08:17 PM | Show all posts
adeh dah bersawang thread ni...walaupun infonya sedikit tp nampak sikit2 nak susun iti...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2018 04:46 PM | Show all posts
saja nak share trip kami ke Laos.

Vientiane -> Vang Vieng -> Luang Prabang

1) sampai di airport Ventiane dalam 8 pagi lebih. amek teksi trus ke bdr check in di Moonlight Champa hostel
2) dah rest kejap, keluar dlam jam 11 camtu nak ke Patuxay Victory monument. kami naik teksi, sbb rasa panas and nak aircond. dh siap amek2 gmbr, then jalan kaki mencari kedai halal, Warung Eko. ni dkt2 dgn Malaysian Embassy. kebetulan mmg nak singgah embassy utk jumpa sedara member.
3) then kami ke Pha That Luang temple dari kedai makan. naik tuktuk. mmg kena nego kaw2.
4) then kami ke Hard Rock shop pulak. HR cafe ditutup sementara dan akan relocate kat area bandar. jangka open end 2018. tapi Hard Rock Shop still bukak. ni dah nak dkt dgn sungai mekong.
5) plan nak ke sg mekong tengok sunset, since still awal lg, still jam 4 cmtu, kami lepak ngopi kat kedai dpn Hard rock. then balik hostel.
6) dah mandi setel sume, kuar balik jalan kaki mencari night market berhampiran sg mekong.
7) sementara nak sampai night market, kitorg masuk satu park ni di mana drang ada buat aerobik/zumba ramai2. mmg meriah btol ramai org beriadah.
8) jalan sepanjang jln tu ada byk gerai2 yg jual tshirt2.. then kedai2 makan desserts, then jalan lg smpai la di night market.
9) tapi night market dia takde la bebetul tepi sg mekong.. ade la sipi2..  night market dia byk jual tshirts, sourveniers kecik2.. and ada food jugak.
10) then dh penat, kami carik Nazim restaurant, berhampiran night market jugak. sedap btol naan cheese and butter chicken dia..
11) dh kenyang, kami pulang ke hostel naik tuktuk..

tamat our day 1. sambung later.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2018 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam saya dulu turun Vientiane-Phonsavan-Vang Vieng-Luang Prabang. Beberapa bulan sebelum AA terus Luang Prabang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sawks_rawks replied at 17-7-2018 04:46 PM
saja nak share trip kami ke Laos.

Vientiane -> Vang Vieng -> Luang Prabang

Hii..

Tubing/kayak explore cave kat VV tu selamat tak utk orang yg x boleh swim?

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
AnneH replied at 28-7-2018 05:46 PM
Macam saya dulu turun Vientiane-Phonsavan-Vang Vieng-Luang Prabang. Beberapa bulan sebelum AA terus  ...

Skrang AA dah discontinue direct flight to LP.
Saya plan route yang sama , vientien - VV - LP - Vientien. Utk 6 hari doable tak?

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 09:25 PM | Show all posts
suesz replied at 7-11-2019 10:18 PM
Hii..

Tubing/kayak explore cave kat VV tu selamat tak utk orang yg x boleh swim?

kitorg tak buat tubing/kayak kat VV.
kitorg p blue lagoon tp time tu air keruh br pas hujan. tak blue langsung.. tgk je minah2 korea terjun2 situ.. then panjat nak tgk cave.. tu pon duk kat dpn pintu cave je.. tapi mendaki tu agak mencabar, sbb kitorg tak pakai kasut proper, pakai selipar je.. and since br lps hujan, agak slippery.. tu yg tak teruskan perjalanan masok cave.

kuang si waterfalls kat luang prabang is a must. time kitorg pegi tu, masya Allah cantek sgttttt... mmg berdoa je tak hujan.. sbb takot air keruh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075040s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list