Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
70789
View
208
Reply

Sudut Kolej Profesional MARA

[Copy link]

Author: rurouni_khairul       Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2008 08:00 AM | Show all posts

Reply #96 AyieBoyZ's post

Akak tengah keliru ni, sebab anak akan dapat Politeknik Seberang Perai juga dalam bidang Diploma Logistic sedangkan dah plan nak ke KPM Beranang Bidang HND BIT.  Jika anda, apa yang hendak dipilih.   Tolong ye......
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 08:11 AM | Show all posts

Reply #79 rurouni_khairul's post

Anak akak dapat disamping dapat tawaran Kolej Profesional Mara dalam bidang HND BIT dapat juga Politeknik bidang Diploma Pengurusan Logistic Seberang Perai.  Jika anda mana satu nak pilih. Tq.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 10:52 AM | Show all posts

Reply #92 neuralnetwox's post

Biasiswa GLC tu ape ye?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 12:37 PM | Show all posts

Reply #77 AyieBoyZ's post

wakaka saya dah quit sana (BUKAN sbb kolej ek..sbb oke je dgn warga kolej n dgn study..bekas dean's list lagik ..nak riak jap kekeke)..sepatutnye sem 4 dah july ni kalau sy continue kekeke.. (antara bumiputera tak sedar diri sy neh :re
kalau tak leh jumpa junior baru ni nnt
give me ur name..nnt mintak tlg kawan2 "jage" eh

decom senang nak score..lebey2 lagi sem 1..cuma kene rajin la..
even sem 2 pun batch sy hari tu ada yg leh score 4flat..
syaratnye esemen n presentation buat sungguh2..rajin buat research n jgn tangkap muat je..
kalau tak faham camne nak buat jgn segan2 nak tanya senior or lecturers..
lecturer lagi suke kalau student slalu jumpa dorang..
biarla org nak kate bodek ke ape ke..

err strict ke kpmim?
sape yg ckp strict tu slalunye pesen yg dah biasa bebas n jiwa suke memberontak..
ekceli oke je..kalau kene gaya leh enjoy pulak sbb aman damai, nak gi kelas sume senang cuma internet je la leceh sket situ..
mmgla pengurusan kolej kekadang agak bengong sket tp tempat mane yg admin tak kureng ye tak..
lagipun dgr kata kawan2 start julai ni senior sem 5 dan ke atas dah kene duduk luar..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 12:43 PM | Show all posts

Reply #102 cey's post

yang penting tanya anak dulu yang mana satu dier minat..

2-2 sama je bagus pada pandangan saya..
politeknik slalunye kalau dengan sijil or diploma je pun senang dapat keje  (kursus2 tertentu la kot? tak sure tp kakak sy, n beberapa orang sepupu sume lulusan politeknik..ada yang dah lepas degree dah pun n ada yang dah keje lepas poli)
KPM pulak kalau HND-BIT ni mmg kene minat yg tinggi..
sbb kursus yg paling mencabar mental kot..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 01:59 PM | Show all posts

Reply #103 cey's post

biasiswa GLC nie biasiswa2 yg diberikan oleh syarikat berkaitan kerajaan cam TM, TNB, Petronas etc.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 02:01 PM | Show all posts

Reply #101 cey's post

saya ade kawan dr kpm beranang  amik BIT nie... pointer die 3.90 pas2 dpt twran oversea dpt biasiswa....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 03:37 PM | Show all posts

Reply #107 neuralnetwox's post

Boleh dpat no dan nama ke, sebab nak jadikan mentor untuk berjaya. Tq.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 03:46 PM | Show all posts
Originally posted by emiko at 11-6-2008 12:37 PM
wakaka saya dah quit sana (BUKAN sbb kolej ek..sbb oke je dgn warga kolej n dgn study..bekas dean's list lagik ..nak riak jap kekeke)..sepatutnye sem 4 dah july ni kalau sy continue kekeke.. (ant ...

tq r..
hehe.. nk tau name ke? hehe..

emm, ok r klu g2.. at least nk wat yg tbaek r kali nih.. tension gile sbb rayuan upu pung x sangkut,..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 05:48 PM | Show all posts

Reply #109 AyieBoyZ's post

i think i know alreadi..pernah terbaca sumwhere kat forum ni
kat bod gosip ke mane ntah

jgn semangat masa nak masuk je..
dah masuk2 sok jadik pemalas lak (cam saye keke)..
sbb mmg bes layan tido once dah lepak kat kolej tu

oh ye..mungkin susah sket nak jalankan t/jawab sbg mod tu once dah blaja kat sane..especially dah dekat2 nak final..coz decom ni course yg memula rilex memanjang pastu masa tgh final baru dok kene sibuk buat esemen n presentation ohok2..
takpela..try dulu nnt..

ada kenal dah sesiapa kat sana ke?
kalau ade bagus la..mintak tlg dorang..
u can get certain books from ur seniors if u want 2 save money..
tp lebey baik beli yg baru la kan..sbb takde jawapan terconteng hoho..

polish ur communication skills (praktis dpn cermin or whateva)..u'll need it.
tagline decom (lebey kurg tagline la ) : communication is everything...name pon dip in eng comm kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2008 07:20 PM | Show all posts
Originally posted by cey at 6-6-2008 08:11 AM
Anak akak dapat disamping dapat tawaran Kolej Profesional Mara dalam bidang HND BIT dapat juga Politeknik bidang Diploma Pengurusan Logistic Seberang Perai.  Jika anda mana satu nak pilih. Tq.


Jangan tanye RK, RK bukan anak akak....akak kena tanye sendiri anak akak ape yang die minat bukan ape yang akak atau orang lain mau...sebab tak guna gak belajar sesuatu kalau kita tak minat...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2008 07:16 AM | Show all posts

Reply #111 rurouni_khairul's post

Anak akak minat dua2 sebab dua2 pun ada pro and kontranya. HND lebih sikit sebab award dari luar negara, tetapi tak ramai yang score sebab tu nak minta pandangan ja.  Kalau ada siapa2 bekas graduan HND sangatlah dialu-alukan. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2008 03:59 PM | Show all posts

Reply #112 cey's post

HND memang qualification dari UK untuk computer dan IT. Peluang nak lanjut belajar luar negara pun ada...ape-ape kalau anak akak dah tak tau nak pilih mane, suh die wat solat istikharah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2008 07:37 AM | Show all posts

Reply #113 rurouni_khairul's post

Anak akak dah buat.  Student HND di Kolej Prof Beranang dimestikan ada komputer sendiri kah?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2008 04:02 PM | Show all posts
Originally posted by emiko at 11-6-2008 05:48 PM
i think i know alreadi..pernah terbaca sumwhere kat forum ni
kat bod gosip ke mane ntah

jgn semangat masa nak masuk je..
dah masuk2 sok jadik pemalas lak (cam saye keke)..
sbb mmg bes la ...

haha.. terbongkar da rahsie alam...
emmm... grammar sy pung bukannye elok sngt pung.. sbb tuh rase tkut sket nk amik dip nih.. eng dpt a2 mase spm tuh pung sbb naseb jerk kot..

xpe ah.. nnti try r usaha lebey2 sket..
psl mod tuh, rase mcm nk resign.. tp dh dlantik jd leader da.. emm, kt sane xde intrnet kn?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2008 05:06 PM | Show all posts

Reply #115 AyieBoyZ's post

eceh..rahsie alam la sgt..dier sendrik yg bukak

dun worry about that..yg penting skali berani nak bertutur memula ni..sbb sem 1 ni lecturer paham grammar kite sume tunggang terbalik..siap ada satu subjek yg fokus khas kat grammar (general communication) n subjek2 lain pun akan ada ulangkaji part grammar setiap bab (general writing, general reading)..jgn tatau..sampai sem 3 pun lecturer dok test lagi student dorg pasal grammar kikiki (sbb kitorg sume blaja utk pass je kan..masuk cuti sume lupe )

lorr..kot ye pun kpmim tu nampak ceruk sgt..takde la sampai takde internet
ada 2 pilihan..
1) bersesak kat CC
2) guna hotspot yg slow banget kat kafe (rm28 setiap bulan ye n applicable utk yg ade lappy)

n get ready sbb kat kolej tu, kul 11 sume dah kene balik hostel..takleh nak lepak kat kafe maupun kat cc (kecuali bulan puasa..meriah kafe woh kul 1-2 pg mwahaha)..tatau la plak ler ni student dah ade yg kene dok luar ni dier ada wat pape perubahan ke ape kan..tu nnt u la kene update kat sini

hmm 1 julai kan korang2 student baru ni masuk?
slamat berorientasi la nnt ye..dun wori..fasi2 korang dgr2 baik2 blake..
kalau ada yg jenis stuck-up pon segelintir je kot
MPP tahun ni pun kire oke la kot? sy tak sempat nak evaluate kekeke

http://www.kpmim.edu.my/pdf/ac/juldis.pdf
ni kalendar akademik..take a look la if u haven't done so
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2008 10:56 AM | Show all posts

Reply #114 cey's post

Dulu yer kak...sekarang RK tak pasti ler...akak takde komputer ke kat rumah? Skrg Laptop refurbished RM 1200 dah leh dapat...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2008 08:14 AM | Show all posts

Reply #117 rurouni_khairul's post

KPM Beranang student HND wajib ke ada laptop dan mesti connect internet atau boleh guna kat lab ja. Satu lagi soalan, KPM Beranang internet wireless ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2008 07:46 PM | Show all posts

Reply #118 cey's post

Hmm...zaman adik RK dulu dah dekat 5 tahun lepas...keadaan terkini RK tak pasti ler...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2008 09:03 PM | Show all posts
hai.
mama nak tanya nih.
hari tu mama g hari mesra pelanggan kat kptm utk urusan pinjaman pelajaran mara.
so, mama dpt borang n kene wat karangan.

plak tu, ari ni mama terbaca boleh mohon online mohon pinjaman mara tu.so maknenye boleh la eh buat online..?
valid ke nanti?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.132907s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list