Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
83005
View
773
Reply

Golf

[Copy link]

Author: MissLibra       Show all posts   Read mode

Post time 14-3-2006 04:50 PM | Show all posts
zam... ko biasa main kat mana
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2006 08:09 AM | Show all posts
huyoooo....banyak geng...menarik2 ....ni yg buat syok nih...

hehehhehe...

aku kat cardiff....bulan 10 ni balik for good...ade la a few post grad yg ajar aku main kat sini....
last last aku jadi hantu...ketagih giler....
tapi mujur la aku bujang...buatnye aku ketagih mase dah kawin...mau haru biru..hahahhahaa

so sebab nak balik ni la aku sedaye upaye mencari geng supaye buleh main....

untuk pengetahuan korang....barang golf kat sini buleh tahan murah....aku beli kat sini semua...

kalau korang nak kirim, korang browse la kat ebay.co.uk...kalau nak kirim la...tapi aku dah sengkek...
aku spent banyak gile utk complete set taylor made...tapi worth it giler...puas hati aku...hahahhaha...

papehal pun...aku akan selalu masuk sini...bborak2...tapi takde la selalu sebab aku nak abiskan final
project aku...

so kalau sesape ade budget terlebih tu...and terase nak beli...bagitau aku la..tapi gua pun sengkek beb..

hahahhaha...

see ya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2006 01:08 PM | Show all posts
Originally posted by lempeng at 14-3-2006 04:50 PM
zam... ko biasa main kat mana



nak kata biasa tu takdela
nama pun beginner ..
main kat ampang jaya penahla..tapi situ cam tak best sgt..
sebab pukul masuk tasik..bolanya lain..org la kata..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2006 04:56 PM | Show all posts
Originally posted by lempeng at 14-3-2006 16:46
pdn perdana kalau lalu mrr2 menghala ke sg besi kat sblh kanan selepas fly over pdn indah
blkg pandan safari
rate rm10.00 = 100 balls
        rm8.00 = 50 balls
open until 12 midnight

quite murah jugak eh.. ingatkan mahal..
ke ade hidden charges?
kena jadik member ke ape ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 09:02 AM | Show all posts
saje je nak tanye korang...mane la tahu....aku ade set yg nak jual....rm10,000...ono
set ni aku beli tak sampai setahun...semua ni TP punya spec (tour pro pakai)
and semua ni paling latest dr taylor made kecuali wood...member aku quote kat kedai kat kelana jaya, tauke tu
cakap around rm13k..aku pun tak sure...tapi aku percaye je la ape yg die cakap..

kat bawah ni spec die...

taylor made r7 quad 9.5(aldila stiff shaft)
taylor made rescue fairway 7
taylor made rescue fairway 5
taylor made rescue fairway 3
taylormade rac tp (3-pw)
taylor made rac tp 56 wedge
taylor made rac tp 60 wedge
taylor made rossa monza putter
taylor made taylite bag 3.5
nike one black ball (2 dozen) as new condition..

*semua ade headcover..(driver,wood,iron,putter)..email me for a pic...  lanevo80@yahoo.com
ini bukan clone or fake...ini original kaw2...

aku ingat nak tukar pakai callaway punya set...

anybody interested do let me know...aku ingat nak taruk gambar kat sini..tapi tak buleh..ke aku tak tahu care die?..

see ya
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 09:12 AM | Show all posts
sorry...lupe....

aku ni pun baru je start main....bapak aku ade la jugak ajar mase kecik2...tapi tak minat sbb aku main tenis....
datang kat sini baru aku ketagih...

bukan aku nak promo...tapi aku berlatih beside pegi kat driving range, aku pakai "David Leadbetter Swing Setter"
setakat ni, ini training aid yg paling bagus  gile babs...aku tak tipu...kalau aku boleh, korang pun buleh kot..

tapi aku beli bende ni kat sini dalam 70pound...cube korang ushar kot2 lagik murah kat mesia...kalau
lagik murah, memang aku menyesal giler la....hahhahaa

ini pengalaman aku nak share ngan korang..

mase aku main kat sini...ade la org ajar aku...member2...tapi aku suggest korang blaja la ngan member2 korang
yang betul pro atau handicap kurang dr 15..at least korang belajar bende yg betul, sbb golf...kalau kite tak
berlatih stroke yg betul...kite akan terrer dalam bende yg salah...itu sebab kekadang korang akan
jumpa mane2 mamat yg cakap die buleh pukul iron...tapi tak buleh pukul driver...and buleh pukul driver, tapi tak buleh
pukul wood or iron..sbb basic die salah...

aku skang ni main secare ketagih nak dekat 7 bulan...and dengan swing setter ni, improve gile stroke aku..

so aku nak share la ngan korang..swing setter ni buleh improve korang punya tempo and feel...

aku baru main 7 bulan..and driver aku paling jauh aku try hentak kaw2, buleh pegi dalam 230yards..ok la
untuk beginner kan...tapi itu aku pakai R7, setting neutral low...ape kate korang ushar R7 driver kat internet...

sekian dulu..see ya
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 12:51 PM | Show all posts

Reply #22 mr_bertz's post

wood dgn driver bukan sama ke
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 02:19 PM | Show all posts
rara... semua tu nett.. takde hidden cost.. takyah jadi member   ko dtg je situ pegi kaunter bayar rm10 ambik bola sebakul carik tempat kosong........ pukullll..  kalau haus refreshment pun ada jual harga sama ngan kedai mamak

zam..  driver ngan wood bentuk hampir sama
saiz n kegunaan lain2
driver ada 1 jer dan yg paling besar skali..  utk tee off
wood ni utk ground work.. selepas tee off sementara nak boleh pakai pitching n putter
(sepertimana yg diberitahu oleh tokguru tak brtauliah/berbayar yg ajar aku)
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 02:25 PM | Show all posts
bertz.. ko wakafkan je la set tu kat kitorang yg baru nak belaja ni.. dpt gak pahala
lagipun skang ni kitorang kat mesia kena ubah gaya hidup sbb harga minyak naik
aku ni main pun sbb bos suruh main.. pastu dia siap bagi set lama dia
kalau nak beli tu kena tunggu ada subsidi laa...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 04:11 PM | Show all posts
hehhehehe...botak kepale aku kalu bagi wakaf weh...hahhahaha...

zam...sebenarnye betul yg ko cakap tuh...driver memang termasuk sekali dalam kategori driver...

and betul jugak ape yg lempeng cakap.....driver/wood 1 ni pakai untuk tee off...and wood 3/5 untuk kat
fairway...

tapi jarang org guna term wood 1...diaorang macam anggap river ni bukan dalam keluarge wood..hehehhehe

lempeng...nanti buleh la kite pegi driving range sesame...zam...buleh join sekali...aku semalam try buat swing
macam tiger woods....ubatnye aku tak bley bangun dr katil...hahahha...kalau korang nak try follow link nih..

http://www.youtube.com/watch?v=X ... earch=tiger%20woods

badan die...fuuuu...macam sotong...hhehehehhee
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 04:12 PM | Show all posts
hehhehehe...botak kepale aku kalu bagi wakaf weh...hahhahaha...

zam...sebenarnye betul yg ko cakap tuh...driver memang termasuk sekali dalam kategori driver...

and betul jugak ape yg lempeng cakap.....driver/wood 1 ni pakai untuk tee off...and wood 3/5 untuk kat
fairway...

tapi jarang org guna term wood 1...diaorang macam anggap river ni bukan dalam keluarge wood..hehehhehe

lempeng...nanti buleh la kite pegi driving range sesame...zam...buleh join sekali...aku semalam try buat swing
macam tiger woods....ubatnye aku tak bley bangun dr katil...hahahha...kalau korang nak try follow link nih..

http://www.youtube.com/watch?v=X ... earch=tiger%20woods

badan die...fuuuu...macam sotong...hhehehehhee
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 04:12 PM | Show all posts
Originally posted by lempeng at 16-3-2006 02:25 PM
bertz.. ko wakafkan je la set tu kat kitorang yg baru nak belaja ni.. dpt gak pahala
lagipun skang ni kitorang kat mesia kena ubah gaya hidup sbb harga minyak naik
aku ni main pun sbb bos suruh m ...



baiknya boss ko...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 04:22 PM | Show all posts
hehhehehe...botak kepale aku kalu bagi wakaf weh...hahhahaha...

zam...sebenarnye betul yg ko cakap tuh...driver memang termasuk sekali dalam kategori driver...

and betul jugak ape yg lempeng cakap.....driver/wood 1 ni pakai untuk tee off...and wood 3/5 untuk kat
fairway...

tapi jarang org guna term wood 1...diaorang macam anggap driver ni bukan dalam keluarge wood..hehehhehe

lempeng...nanti buleh la kite pegi driving range sesame...zam...buleh join sekali...aku semalam try buat swing
macam tiger woods....ubatnye aku tak bley bangun dr katil...hahahha...kalau korang nak try follow link nih..

http://www.youtube.com/watch?v=X ... earch=tiger%20woods

badan die...fuuuu...macam sotong...hhehehehhee
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 04:47 PM | Show all posts
aik....apesal sekali keluar 3 post heh?.....pelik betul bende nih...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2006 04:47 PM | Show all posts
aik....apesal sekali keluar 3 post heh?.....pelik betul bende nih...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2006 10:58 AM | Show all posts
bertz... sementara tunggu ko balik  baik aku practice byk2 dgn zam dulu
lagipun ko dah sampai teknik swing tiger woods
aku baru nak make sure bola pegi kedepan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2006 11:11 AM | Show all posts
perghh..aku tgk dah tiger woods punya swing.... mmg marvellous..
balik nanti ko ajar aku bertz
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2006 11:12 AM | Show all posts
aku pun baru nak make sure pukul kena bola hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2006 11:41 AM | Show all posts
zam kalo ko free ptg ni bole pegi pdn perdana kot..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2006 03:13 PM | Show all posts
rasanya ari ni tak kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103629s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list