Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
83875
View
773
Reply

Golf

[Copy link]

Author: MissLibra       Show all posts   Read mode

Post time 21-4-2006 11:36 AM | Show all posts
Yaa betul tu Hami. Ini bukan pertama kali, dah banyak kali....tapi yg lain tuh approach cara baik laa..yg nih bila saya tolak pelawaan belajar dengan dia ( RM600 pakej )...terus tarik muka.........


Begitulah mentaliti sesetengah mereka....hai nak cari makan...

Wah, itulah.......... kalau bmw boleh bawa wife sekali.............hehe boleh tee off sama Hami.
Just joking kerana Hami perlu pergi driving range balik dan refresh...

[ Last edited by  hamizao at 21-4-2006 11:38 AM ]
Reply

Use magic Report

anizamy This user has been deleted
Post time 1-5-2006 02:07 AM | Show all posts
hai guys... i just start playing golf about 7 months ago.  but so far my game not to bad. i reckon my handicap maybe around 15 - 18 nowdays. i play every weekend with my collegues. actually last time i'm, not really interested playing golf until one of my mates ask me to play bcoz he think a hockey player like me shouldn't have a problem to play golf. he's rite. i have no problem wing my swing. start from taht day i start falling in love with golf. hee heee... for the 1st month i'm quite nervous and my distance judgement quite bad. nowdays i have no problem at all. but those who are beginner just remember, do not try to hit the ball to hard. try to hit the ball nice and easy. dont try to put your self under pressure or try to compete with your mates when they have a good hit. just play your own game and with your own style. the power will come. dont you worry. when i just started, i just can drive around 200 - 220 yards but nowdays easily can drive 260 - 290. i lke to play with my long iron. those who just started. maybe u can use your long iron (3) for tee off. get your confidence 1st. when u confidnce then start practise use ur driver. belive me. it's working for me. when i started, i just use my 3 iron and i easily can hit 180 - 200 yards. when i really confidence with my 3 iron then i started to using my driver. i'm targeting < 15 handicap end of this summer. next month our company will have inter-department tournament at westerwood golf club. last year we play at turnberry. one of the championship course. quite challenging when u play at link course like turnberry. i'm still learning, each time i go to range, i will practise my swing with my own style and try to find which one is the best. when u practise at range. do not just hit the ball. try to aim your target and start improved step by step. dont stick with one target. try to aim 5 or 6 diffrent target. but remember. do not try to hit the ball to hard. make it nice and easy. jsut try to get nice swing and good clubface contact with the ball. belive me. try it.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 07:24 PM | Show all posts
bro bmw....

aku nak tolak taylor made rescue fairway aku nih...a.de orang nak beli tak...aku tak tahu la pulak harge die berape nak l;etak..

market price kat malaysia berape?..

aku ade taylor made rescue fairway....wodd 3,5,7..complete ngan headccover...

aku nak upload gambar kat sini...tapi tak reti la pulak...nak bace takde mase...huhuhuhuh

anybody interested?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2006 08:39 PM | Show all posts
err tak tau laa

aku baru balik dari Berjaya Times Square.....kat situ ada satu set golf harga RM100,000 ++...5 stars Honma....waa giler....platinum + gold kat club head..average setiap batang berharga RM10k
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2006 03:02 AM | Show all posts
perghhh.....ade org pakai ke bende tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2006 09:42 AM | Show all posts
mane semua golfer?...huhuhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2006 04:03 AM | Show all posts
calling all golfers
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2006 07:32 PM | Show all posts
hi, saye budak baru belajar, nak tumpang tanye adeke kengkawan yang nak jual set iron taylor made murah murahnyer
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2006 08:52 PM | Show all posts
hi i like golf too handicap 21 je baru belajar2:pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 03:18 AM | Show all posts
ok le tuh, malaysia punye handicap start from 24, so 21 kire mantap le tuh........but for your info france ne handicap system start from 54...peh banyaknyer. so selagi x sampai 24 x same standard ngan player malaysia la
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 03:19 AM | Show all posts
so kalau 18 lobang u bleh maintain 21 over is consider bloody damn good
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 06:20 AM | Show all posts
taylor made ape yg ko nak bro?..uhuhuhuhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 01:17 PM | Show all posts
iron RAC OS atau LT atau HT
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 09:46 AM | Show all posts
aku tak sure harge kat mesia beb...tapi kalau kat sini...harge 2nd hand range from £200..last aku tgk...r7 xd buleh dapat harge £450 brand new untuk steel shaft...

aku ni takde la reti sangat...tapi aku taylor made freak..uhuhuhuhuhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 02:39 PM | Show all posts
Originally posted by mr_bertz at 21-6-2006 09:46 AM
aku tak sure harge kat mesia beb...tapi kalau kat sini...harge 2nd hand range from &pound;200..last aku tgk...r7 xd buleh dapat harge &pound;450 brand new untuk steel shaft...

aku ni takde la reti ...


aku ade survey jugek kat e bay mmg lingkungan tu lah; tapi mmg betullah taylor made ade gaya tersendiri dengan screw screw die tuh. tu tang buat den jatuh cintaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 10:12 PM | Show all posts
hahahhahaa

itu la pasal...dah la aku ni jenis freak TP...

mase mule2 aku beli set dulu...aku pakai RAC HT...mmg ok habis set tuh...patuh aku pakai rescue fairway woods...pun ok semua...pastuh driver aku pakai Taylor Made R510...

mule2 aku ingat ni kire set aku la...first and last...hahhahaha...celake....tak sampai 3 bulan aku dah start gatal tangan....

aku jual R510 aku....aku beli R7 Quad...tapi MAX version....sedap giler....pastuh dah pakai tuh, kire ok la..stroke semua ok...tapi aku kantoi sket bab driver...aku pun ambik lesson..so bile aku ambik lesson nih, habis aku kene start dr A balik....adusss...tapi takpe, janji stroke betul and cantik..huhuhuh.....gaye mesti ade...so takde la aku nampak macam orang terencat pukul bola...huhuhuhh

mase ambik lesson tuh, die bagi aku satu training aid nih, tak nak bagi wrist flikmase back swing...pukul punye pukul, sedap gile...lagik sedap dr RAC HT...aku pun aih...rupe2 nye forged blade punye iron...huhuhuh...sebelum balik tu aku survey2 kat pro shop driving range tuh..RAC TP..gile babas cun..huhuhuh...ape lagik..balik rumah ebay satu kali..hahaha

zass...satu kali aku tukar RAC TP forged...huhuhuh...dan macam biase....gatal tangan aku jual semua woods aku...sesaje je jual...pastu aku browse ebay, nampak R7 TP Wood 5 Rege £130 including postage..tapp!!..gua petik satu kali itu mouse..hahahhaa...dah kene cari R7 TP wood 3..

dah settle semua tuh, gatal tangan aku jual aku punye driver R7 Quad max...aku sebat R7 QUAD TP...hahahhahaa...gile kopak...tapi ok whut, kate minat...tapi aku keje part time separuh nak mati la...tapi worth every penny...huhuuhuh

so skang ni aku punye set semua TP punye version..konon2 pro la..hahhahaha..

ko nak buat set ape bro?...taylor made ape?

ko sebat RAC TP MB la bro...iron paling cantik pernah aku jumpe..

huhuhuhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 02:33 PM | Show all posts
Originally posted by mr_bertz at 21-6-2006 10:12 PM
hahahhahaa

itu la pasal...dah la aku ni jenis freak TP...

mase mule2 aku beli set dulu...aku pakai RAC HT...mmg ok habis set tuh...patuh aku pakai rescue fairway woods...pun ok semua...pastuh ...


alamak bertz.....actually aku baru je start main 6 bulan. aku belum sampai lagi hikmat alam semesta peringkat dewa untuk memakai  problade. setakat nih pakai RAC OS and nike ignite driver jeh. slow slow bro. satu lagi koblajar golf tu bape pound?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 08:12 PM | Show all posts
aku pon skang nih baru gak tgh blaja main...
ikut dak opis aku main kt sunway...
nak join leh gak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 08:29 PM | Show all posts
area kl, kat mane ade kelab golf yang bleh main murah murahnyer lingkungan 100 ke bawah la.........yg aku tau UPM je la
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 04:42 PM | Show all posts
Originally posted by bravotwozero at 22-6-2006 06:33 AM


alamak bertz.....actually aku baru je start main 6 bulan. aku belum sampai lagi hikmat alam semesta peringkat dewa untuk memakai  problade. setakat nih pakai RAC OS and nike ignite driver jeh.  ...


aku ambik lesson £17 per half an hour...terase jugak mahal, tapi die bagi bola dalam 200 bijik....tapi puas hati la...aku pentingkan basic aku betul....so takpe la invest sikit pun..huhuhhuh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079333s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list