Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
83869
View
773
Reply

Golf

[Copy link]

Author: MissLibra       Show all posts   Read mode

Post time 11-12-2006 10:28 AM | Show all posts
Golf lelaki longlai pada hari ketiga

DOHA
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 10:14 AM | Show all posts
Golf hanya di tempat ketujuh

DOHA
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 12:52 PM | Show all posts
Dua Kim Do-hoon cetus masalah

KIM Do-hoon dan Kim Do-hoon sebaya, dari negara yang sama dan kedua-duanya bermain golf. Malah mereka rakan karib, tetapi tidak mempunyai talian persaudaraan. Ia mencetus pelbagai masalah.

Seorang disenaraikan sebagai senior
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 01:03 PM | Show all posts
double post

-edit-
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 05:34 PM | Show all posts
Woods Atlit Terbaik AP


JACKSONVILLE (Florida): Tiger Woods mempunyai jawapan kepada segalanya.


Ketika dia gagal layak melepasi dua pusingan akhir Terbuka Amerika Syarikat buat kali pertama dalam saingan utama - kejohanan pertamanya selepas kematian bapanya akibat penyakit barah - wujud persoalan sama ada dia mampu mengembalikan keinginan untuk mendominasi.

Jawapannya, Woods kemudiannya tidak pernah menduduki tempat lebih teruk daripada kedudukan kedua untuk baki musim kali ini.

Phil Mickelson muncul kembali sebagai ancaman paling serius terhadap dominasi Woods selepas memenangi gelaran utama kedua di Masters dan hampir menjadikannya gelaran ketiga ketika Terbuka AS. Woods membalas dengan kejayaan memenangi dua gelaran utama berikutnya tanpa perlu berhempas pulas.

Dan ketika itu juga masih ada keraguan mengenai pertukaran corak hayunan terbarunya, yang dihapuskan apabila Woods tersenarai dalam ranking sebagai antara yang terbaik dalam Jelajah PGA.

Dia menang lapan daripada 15 penyertaan, enam berturut-turut untuk menamatkan musim kali ini, disulami dua gelaran utama yang membolehkannya menghimpun 12 gelaran utama dalam kerjaya setakat ini.

Satu-satunya perkara yang gagal disediakan jawapan olehnya ialah bagaimana dia dipilih sebagai Atlit Terbaik Tahunan oleh agensi berita Associated Press (AP).

Woods memenangi anugerah itu mengatasi bintang bola sepak Amerika yang mewakili pasukan San Diego Chargers, LaDainian Tomlinson, dengan bintang tenis dari Switzerland, Roger Federer jauh di tangga ketiga. Woods, 31, memenangi anugerah itu buat kali keempat dalam kerjayanya, menyamai rekod milik Lance Armstrong yang menguasainya untuk empat tahun sebelumnya.

Di sebalik gembira terpilih menerimanya, Woods hairan mengapa anugerah berkenaan tidak menjadi milik rakan baiknya, Federer, yang terus mendominasi arena tenis dunia. Woods menyaksikan aksi Federer di Flushing Meadows ketika bintang Switzerland itu memenangi Terbuka AS.

?pa yang dilakukannya dalam sukan tenis, saya rasa, adalah lebih hebat daripada pencapaian saya di padang golf. Dia kecundang sesuatu seperti...lima kali dalam tiga tahun? Itu jelas sesuatu yang amat bagus.?

Federer sebenarnya kalah beberapa kali lagi, tetapi tidak begitu banyak. Rekodnya pada 2006 ialah 92 kemenangan dan lima kekalahan, termasuk memenangi 12 gelaran perseorangan.

Woods menerima 260 undian manakala Tomlinson, mencipta rekod NFL dengan 31 touchdown dalam tempoh semusim ketika masih ada baki satu perlawanan, menduduki tempat kedua dengan 230 undian. Federer, menang tiga gelaran Grand Slam dan kalah final Terbuka Perancis, menghimpun 110 undian.

Melengkapkan kedudukan lima atlit terbaik menerusi undian itu ialah pemain kelab bola keranjang Miami Heat, Dwyane Wade (40 undian) serta pemain kelab besbol St Louis Cardinals, Albert Pujols dan Ryan Howard dari kelab Philadelphia Phillies yang masing-masing menerima 20 undian. - AP
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2006 10:19 PM | Show all posts
Woods, Mickelson tak beraksi di Hawaii

LOS ANGELES: Tiger Woods tidak akan beraksi di Kejohanan Mercedes di Hawaii minggu depan, sekali gus menyaksikan acara pembuka tirai musim baru Jelajah PGA tanpa dua daripada tiga pemain utama dunia.


Pemain nombor tiga, Phil Mickelson yang juga juara Masters, belum pernah beraksi di kejohanan untuk semua pemenang acara sejak 2001 dan awal tahun ini juga juga menyatakan tidak akan tampil di Kapalua dari 4 hingga 7 Januari.

Woods yang juga pemain nombor satu dunia pula tidak akan beraksi buat kali kedua berturut-turut, dan kali ketiga dalam kerjayanya.

Saya rasakan mahu bermain minggu depan tetapi saya tidak berkesempatan membuat persiapan,
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2007 07:04 AM | Show all posts
2007 bakal dikuasai Woods

Musim baru direka menjanjikan musim dipenuhi gaya saingan penuh dramatik

LOS ANGELES: Di sebalik segala perubahan yang menanti siri Jelajah PGA Amerika Syarikat pada 2007, satu perkara diramal akan tetap sama
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 09:52 PM | Show all posts
GOLF - Search for Tigers equal fruitless
by AFP

LOS ANGELES: Adam Scott or Trevor Immelman (left)? Padraig Harrington or Chris DiMarco? Henrik Stenson or Justin Rose?

A perennial pastime for golf fans before the start of a new season is speculating which players will break through at the highest level over the immediate coming months.

While the dominance of world No 1 Tiger Woods is all-but guaranteed for 2007, the on-going search for his heir ap- parent has so far been fruitless.

Masters champion Phil Mickelson and three-times Major winners Vijay Singh and Ernie Els have enjoyed spells close to, or briefly at, the games summit but none have maintained the consistency to usurp Tigers hold in the tournaments that matter the most.

Driven by his desire to be the best player in history, Woods has painstakingly won 12 Major titles, three more than the combined totals achieved by Mickelson and co.

Peerless in the way he prepares for the Majors and meticulously works out his tournament schedule for each year, Woods has distanced himself from his closest challengers.

Although fellow American Mickelson, Fijian Vijay and South African Els have the ability to make a significant impact at this years Majors, none of them are in the flush of golfing youth.

Left-hander Mickelson is 36, Singh 43 and Els, below his best last year while recovering from knee surgery, 37.

Of the three, Mickelson has the strongest claim to Woodss crown based on form over the last 12 months.

However, the entire golfing world will watch with interest to see if the gifted Californian can bounce back from his US outing.

Mickelson, who had won the previous two Majors, blew a golden opportunity for victory with a wild drive and a double-bogey six at the final hole.

Had he triumphed, he would have been widely recognised as the games leading player after Woods missed the cut that week for the first time in a Major as a professional.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2007 01:40 PM | Show all posts
Singh takes 1-shot lead at Mercedes-Benz
By DOUG FERGUSON, AP Golf Writer

KAPALUA, Hawaii - Vijay Singh had one bad swing Friday, but it wasn't enough for him to lose the lead in the rain, whipping wind and eventual sunshine at the Mercedes-Benz Championship. Singh pulled his tee shot in the native grasses on the par-5 18th hole, hit a remarkable recovery and escaped with a par, giving him his second straight 4-under 69 and a one-shot lead over Trevor Immelman and Will MacKenzie in the PGA Tour opener.

MacKenzie made his lone bogey on the 17th after being put on the clock and rushing a putt, and he had a chance to tie Singh until missing a 10-foot birdie on the final hole, settling for a 70.

Immelman, the rookie of the year in 2006, birdied two of his last three holes for a 68.
The elements changed, but the Plantation course at Kapalua remained a stern test.

The start of the second round was delayed 1 hour, 20 minutes because of a light rain that began overnight and didn't stop until an hour after the round began. The trade wind picked up strength to 35 mph gusts as it tried shoo the clouds away. Singh thought it was nearly unplayable as he made the turn in a tie for the lead, but he picked up a few more birdies and reached 8-under 138.

"I'd like it to calm down a little bit," Singh said.
But he had few complaints about his position. He has finished a combined four shots behind three-time defending champion Stuart Appleby the last three years, and has not finished out of the top 10 since the winners-only tournament moved here in 1999.

Appleby shot 72 and was seven shots behind in his bid to tie a PGA Tour record with his fourth straight win at the same event.

Davis Love III (71), Chris Couch (70) and J.B. Holmes (68) were at 5-under 141, with Adam Scott (69) another shot behind.

Holmes was surprised to be in contention. He learned 20 minutes before his tee time that he would be playing alone because Arron Oberholser withdrew because of a back injury. Holmes made a sloppy bogey on the opening hole and showed no signs of doing anything grand until a chip from deep grass in the collar of a bunker on the ninth for a tap-in birdie.

Starting with a 20-foot putt on the 11th, Holmes ran off four straight birdies. He felt so confident at the end of that stretch that he attacked the 305-yard 14th with driver, even though it was into the wind and surrounded by bunkers. He came up 20 yards short of the green to set up an easy birdie.

"I think it sets up great for me," Holmes said, one of 13 newcomers to Kapalua.
MacKenzie is a newcomer in other ways. A free spirit who left golf for a half-dozen years to experience the outdoors while living in the back of his van, he was doing an interview with The Golf Channel when asked if he was staying at the Ritz-Carlton or in his van this week. Along with confirming he was in the Ritz, MacKenzie said which room he was in.
When he got back to his room Thursday night, his voice mailbox was full. Before long, he had to turn off his phone.
Dude, it was no big deal.

"That's what it's all about, the fans," he said. "Some of them liked my story."
The story at Kapalua continued to be the weather, with rain that made the 7,411-yard play even longer, and wind that put a premium on controlling the flight of shots and finding the right pace on the putts.

Singh was superb. He took the lead for the first time with an approach to 20 feet on the par-5 fifth hole for an eagle, and no one passed him the rest of the round. He rarely came close to making bogey, and picked up birdies on the 14th with a perfect pitch to a foot, and a 15-foot putt on the par-5 15th.  But he almost lost it on the 18th. "I was in control of my whole game all through the day, and just tried to let one go on the last hole and got quick," Singh said. "I hit a good drive yesterday and made par, and a bad drive today and made par. So it kind of evened out." He will be in the final group Saturday with Immelman, the South African who captured the Western Open last year. Immelman found if difficult to stay upright in the wind, but had beautiful control of his shots and finished his round with perfect pace on a pitch-and-run to about 4 feet for birdie.  Of the five players tied for the lead after the first round, Singh and MacKenzie were the only ones to move in the right direction. Brett Wetterich shot 79, while K.J. Choi took double bogey on No. 15 on his way to a 77. Stephen Ames had the lead after a 20-foot birdie on the opening hole, but never recovered from a double bogey at No. 7 and shot 74, leaving him five shots behind.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2007 07:02 PM | Show all posts

Reply #169 dexa's post

latest news tadi dengar
Vijay Singh menang  Golf Mercedes-Benz Championship-
278   14 under
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2007 07:38 PM | Show all posts
Hidup Vijay Singh menang jugak akhirnya kat Mercedes Championship... lepas nie jgn lupa satu lagi Singh akan gegar Dunia golf...Jeev Milkha Singh....!!!

Mana Golfer2 lain ..kata nak menyabit sekali....:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2007 06:07 AM | Show all posts
Vijay rangkul gelaran ke-30

KAPALUA, Hawaii
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 02:30 PM | Show all posts
salzburg,

you main kat mane? ini sure very good handicap...

I baru nak jadikan golf ni regular activity...most of the times I main kat Danau (UKM)...

jadi ke game hari tu dengan Mr Bertz?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 05:42 PM | Show all posts
Woods dikurnia Anugerah Charlie Bartlett

HOUSTON: Tiger Woods meraih satu lagi anugerah, kali ini kerana kerja amalnya di luar lapangan golf

Persatuan Penulis Golf Amerika (GWAA) menganugerahkan pemain nombor satu dunia itu dengan Anugerah Charlie Bartlett berikutan tugasannya dengan Yayasan Tiger Woods, yang sudah menjangkaui 10 juta remaja dan memperuntukkan lebih daripada AS$30 juta (RM110 juta) dalam bentuk geran.

Dia juga membuka Pusat Pembelajaran Tiger Woods di Anaheim, California, yang mana kira-kira 5,000 pelajar mengikuti program lepasan sekolah belajar kejuruteraan, robotik dan sains forensik.

Saya bangga dengan kerja yang sudah dijalankan oleh yayasan saya, dan saya tersentuh GWAA memilih untuk meraikan masa depan 10 juta remaja yang kami perbaiki,
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 06:14 AM | Show all posts
Danny ketuai cabaran golf Terbuka Malaysia

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2007 06:31 PM | Show all posts
Just - Biasa main byk tempat...gak...tapi lately nie byk main kat monterez shah alam pasal dkt ngan ofis.Handycap dah naik jadi 22.Teruk sekarang main pasal tukar grip baru.:geram:
Mr Betz senyap ajerr...tak jadi kott.....:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2007 05:13 PM | Show all posts
Saujana sedia sambut pemain handalan Jelajah Asia, Eropah
Oleh Haryani Ngah

PERTEMBUNGAN antara cuaca dan kehadiran pemain golf terbaik Asia dan Eropah menjadi kombinasi elemen mencabar pada Kejohanan Golf Terbuka Malaysia pada 8 hingga 11 Februari ini di Kelab Golf & Country Saujana (SGCC) yang menawarkan hadiah keseluruhan berjumlah AS$1.29juta (RM4.9juta).

Saujana yang terkenal dengan dua lapangan mencabarnya, Palm dan Bunga Raya pernah menjadi gelanggang buat Terbuka Malaysia untuk tujuh tahun.

Lapangan ini menjadi saksi kehebatan pemain terkemuka seperti Arjun Atwal, Padraig Harrington dan Vijay Singh. Tahun ini bakal menyaksikan kebangkitan juara dua kali, Thongchai Jaidee di samping kemunculan Lee Westwood serta beberapa pemain seperti Michael Campbell, Darren Clarke dan Thaworn Wirachant.

Jelajah Asia yang semakin berkembang ini bakal menyaksikan kehebatan menarik yang disediakan di Saujana,
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2007 10:38 AM | Show all posts
Annika sudah bosan

STOCKHOLM: Bintang golf wanita Sweden, Annika Sorenstam berkata semalam dia sudah bosan bermain golf dan memberi petanda dia mungkin akan bersara tidak lama lagi.

Saya sudah jemu dengan golf. Saya mahu memiliki anak dan jadi kami memutuskan untuk melakukannya sekarang adalah masanya dan saya mungkin tidak boleh membahagikan perkara itu dengan karier golf,
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2007 07:29 PM | Show all posts
Airil Rizman unggul juarai Terbuka Pakistan

PEMAIN negara, Airil Rizman Zahari meraih gelaran sulungnya pada Jelajah Asia dengan kemenangan dua pukulan pada Kejohanan Golf Terbuka Pakistan, semalam.


JUARA: Airil Rizman menjulang trofi Kejohanan
Golf Terbuka Pakistan yang dimenanginya
disamping meraih RM174,500 di Kelab Golf
Karachi, semalam



Airil, yang memenangi tujuh kejuaraan pada sirkit domestik, tenang beraksi di bawah tekanan pada babak terakhir ketika dia membenam empat birdie berbanding dua bogey bagi dua bawah par 70 pada pusingan terakhir.

Kemenangan itu yang bernilai AS$47,550 (RM174,500) lebih bergaya tatkala dia melakukan birdie pada lubang terakhir bagi mengumpul catatan keseluruhan 19 bawah par 269 secara keseluruhan. Dia mengungguli saingan dua pukulan di depan pemain rookie Australia, Scott Hend yang mencatat 69 di Kelab Golf Karachi.

Dia adalah pemain kedua Malaysia yang menikmati kemenangan pada Jelajah Asia, mengikuti jejak langkah Danny Chia yang berjaya pada Terbuka Taiwan 2002.

Saya tidak percaya melakukannya. Birdie di lubang terakhir memang amat manis. Mulanya saya hanya mahu meletakkan bola menghampiri pin bagi mendapatkan jarak selesa.

Tetapi apabila melihat bola bergerak menuju pin secara perlahan dan masuk untuk birdie, ditambah sorakan peminat tempatan, ia satu perasaan yang amat hebat,
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 07:23 PM | Show all posts
Airil Rizman muram selepas terima surat tunjuk sebab
Oleh Harris Rajahdin

NADA girang atas kejayaan muncul pendahulu Order of Merit Jelajah Asia pertama dari Malaysia bingkas digantikan dengan kekecewaan buat Airil Rizman Zahari yang memaksanya tersungkur
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076020s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list