JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
19771
View
83
Reply

Camana nak halau tikus

[Copy link]

Author: as188       Show all posts   Read mode

Post time 1-3-2008 05:04 AM | Show all posts
Originally posted by spitfire007 at 29-2-2008 10:56 PM
attee, wehh!!!

wahai tikus!

KELUAR KAU DARI RUMAH INI, DAN JANGAN KAU BALIK2 LAGI :@ :@ :@ !!!

ni kira halau laaa ni


dia tak sekolah.. mana dia nak paham bahasa2 mcm nie..
bahasa racun dan perangkap je dia paham
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 08:44 PM | Show all posts
Reply 75# eva


    betol ke ade pest control gomen free... anai2 rumah aku ya Allah banyak nyee.. tikus pon ramai...

kucing aku sakit skali bawak rm 5 kat klinik haiwan.... tu kene charge
2 ekor kucing = rm 10... tambah 30 posen... leh dapat dinerplate kfc
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 09:28 AM | Show all posts
ms dulu2 rumah my parents mmg banyak tikus, suka bebenor masuk dlm bilik tidur sy. Satu hari ada org suruh bubuh daun kucai kat tempat2 yg tikus tu suka pergi. Sy pon bubuh daun kucai banyak2 sebelum nak tidur sbb tikus2 tu suka keluar tengah2 malam. Betul pulak tu tikus2 tu taknak pergi kat tempat2 berkucai tu. My room selamat tp bilik lain lak jadi mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2010 12:35 AM | Show all posts
sesiapa yang tahu tu, tolong lah saya atasi masalah tikus ni......
as188 Post at 19-4-2007 11:04


Bela kucing.. Insyallah larilah tikus tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2010 05:56 PM | Show all posts
Reply 78# buzzbuzz


   kena try n...sblum n dengar petua daun durian belanda..tapi susah dpt...lpas n kena cari daun kucai lak..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2010 02:46 AM | Show all posts
Ari tu bejaya tangkap tikus.. dia masuk umah sebab takut nampak kucing sape ntah kat luar tueee.. guna gam ajer.. pastu saya g kutip 2 ekor kucing yang cun siket kat kedai runcit dan bela smapai sekarang..hehe..
jom follow saya nye blog....
concretebiz.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 08:27 AM | Show all posts
dah dkt 3minggu perasan ada 'baby kecik' muncul kat rmh mak........yg bestnyer hr ahad lps terserempak ngan 'baby kecik'.......yg kite menjerit...yg dier plak siap wat aksi 'drift' tu nak ngelakkan kite..............so x leh jadik nih.......pegi kedai the next daynyer beli gam hitam yg kat forum kata kuat baunyer............tp baru sempat wat projek membasmi mlm tadi.....ltk 2 tmpt.....bile pg nak msk dapur takut...so trus gi keje.....tggu info dari mak.....baru jap td mak call jerat tu mengena...dptlah sekor...tp rasanya ader lg sekor....tp utk pengetahuan semua mmg bau gam tu kuat melanton baunyer..........pg td buka ajer pintu bilik
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 12:09 PM | Show all posts
ada terbaca kat satu blog ,agak kelakar juga, antara nak percaya atau tidak, terpulang la..hhehehe

dia kata , pasang sangkar jerat tikus tu
bila dah dapat sekor, jgn dibunuh ,tp bela dalam 2-3 hari ,jgn bagi makan,cuma bagi air je
pastu baca bismillah dan cakap kat tikus tu, "aku lepaskan kau kali ni, jgn kau balik semula kat umah aku, bagitau kawan-2 kau pon jgn datang lagi kat umah aku, kalau aku dapat tangkap kau lagi sekali, mmg aku akan bunuh kau'...
terpulang la..petua org dulu-2 kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 12:59 AM | Show all posts
saya guna gam tikus ajeee..hehe... lekat dan buang.. kena letak makanan yang best siket macam fish ball dan fish cake...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 11:07 AM | Show all posts
tq info..tgh .'berperang' jg dgn cikti ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050592s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list