Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
36387
View
273
Reply

ALL ABOUT MUET

[Copy link]

Author: honey_dew_melon       Show all posts   Read mode

Post time 9-11-2007 03:46 AM | Show all posts
win pon rasa cam nak amek sekali lagi je muet..
tapi win takut lak result win akan jadi lagi teruk dari sebelumnya...
tak puas ati result win...benci2..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2008 08:23 AM | Show all posts
Nak tanye sket....

Macam mana nak amek MUET ni?

Selalunya pihak universiti akan uruskan atau leh amek sendiri?

Aku sekarang ni baru diploma sem 2, boleh amek MUET skrang tak?

dan soalan cepumas terakhir, ada tak tips2 utk dapat band 6? especially part listening sbb kat kelas kalo wat latihan aku mesti kantoi part listening......mayb x korek tinge da lama kot..

ada tak buku latihan MUET? Mahal tak?

Sekian, terima kaseyyy......
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2008 12:41 AM | Show all posts
hehe aku ada buku latihan muet tapi format lama.. sapa nak angkat tangan?
aku kasi free haha
longman text muet a complete guide
maleh nak buat habok
skali dgn cd aku kasi
aku gune skali je time end year 2007 muet exam..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2008 12:48 AM | Show all posts

Reply #83 death_dealer's post

kasi haku leh?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2008 08:35 PM | Show all posts

Reply #83 death_dealer's post

bg la ai...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2008 08:40 PM | Show all posts

Reply #84 cassiopeia's post

haha boleh..
ko tinggal mana?
aku kat mmu cyberjaya
kalau rajin mai la sini
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2008 08:41 PM | Show all posts
sape cepat dia dapat muahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 12:33 AM | Show all posts
btul ke blh msuk U (asalkan dh pernah ambil MUET-x kira apa band pun)..lps tu hanya blh grad jika at least dpt band 4?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 12:37 AM | Show all posts

Reply #82 Raindancer's post

tggu iklan dia..2 kali setaun..awal taun ngan hujung taun
buleh amek kot..tp x pakai ar..kalo nk smbg degree br pakai muet..
haku dulu score kt reading n listening..speaking besa2 ja..writing kureng sket(kn byk practice kot)
buku ada jual..harga  x igt
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 12:45 AM | Show all posts

Reply #88 ali_ptk_07's post

masa aku dulu btoi arr..masuk u asal ada muet..masa nak grad kena at least band2(ikut course jgk ada gak kena grad at least band 4)
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 01:25 AM | Show all posts

Reply #90 van_allen's post

thanks weii.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 01:26 AM | Show all posts
buku MUET berlambak kat psaran..ko cari MUET for STPM..so apa susah2?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 01:26 AM | Show all posts
buku MUET berlambak kat psaran..ko cari MUET for STPM..so apa susah2?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 03:52 AM | Show all posts
muet tahun ni, listening dah ubah format..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 02:58 PM | Show all posts

Reply #81 w|nTer^GurL's post

samalah...
benci ngan result speaking
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 08:21 AM | Show all posts

Reply #94 Joe Hahn's post

uwaaa...tatotnya ai...

kena fill in da blank kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2008 06:30 PM | Show all posts
Originally posted by Joe Hahn at 5-2-2008 03:52 AM
muet tahun ni, listening dah ubah format..

ubah mcm mane ek?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2008 12:27 AM | Show all posts
sowi la kengkawan...

haku konpius sket nih...nak tanya soklan inesen nih...

ekcellli, aku dah nak abes degree dah, final sem. dah ni....ada lak member haku ckp, takde muet takleh grad.

tapi aku terbaca somewhere plak, sapa2 yg grad diploma AFTER 2000 je yg kena amek muet.
fyi, aku grad dip.97, & continue degree 2003, & takde sapa suh amek muet pun...(at that time la kan)

so, nak tanya uall, adakah muet ni  sumting yg diwajibkan pd tahun 2004/05/06?, sbb aku tak tau menahu akan kecompulsory-an nyer.

sekian tima kasey...pd yg arif..bantulah hamba....

huwaaa...dah la registration dah totop nih...haku baru tau....
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2008 07:30 AM | Show all posts

Reply #97 ida88's post

kena bertulis, fill in da blank kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2008 02:50 PM | Show all posts
Originally posted by Joe Hahn at 9-2-2008 07:30 AM
kena bertulis, fill in da blank kot

pulak dah :kant:

kire still kne dgr radio lg ke @ X ?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082335s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list