Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22713
View
197
Reply

Senarai bisness / pelaburan anda

[Copy link]

Author: abgzan       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-5-2007 02:30 PM | Show all posts
lor, kan dah cakap byk kali, ni bukan "kelas" atau "kursus"  atau "talk" atau "lecturer"...duduk borak2 aja...

kalau berminat, bg details, pm me..wslm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2007 02:35 PM | Show all posts
Originally posted by sedondon at 4-5-2007 02:22 PM
Saya juga berminat abgzan!!!!!


berminat aja?

detailsnye mana?

pm me pls

p/s: kepada yg berminat pls bg details dlm pm...jgn asek cakap "saya minat" tapi tadek action...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 04:35 PM | Show all posts
okay
bangzan
saya melah
tinggal kat bangi
henpon...er takyahle...email leh tak?
nina_syedmokhtar@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 05:01 PM | Show all posts
Originally posted by mat403 at 28-4-2007 01:28 PM
GDP * Euro Portfolio tu macam mane lak..
boleh explain sikit ke ?


my mom origin from scotland. now diaorang ada kat scotland, then i keja kat Greece, trafik udara gitu2 jer... so, mls nak sewa, beli terus jer lah...

GBP dgn EURO portfolio mean that saving kept in that currency. Sekarang UK masih lagi guna GBP dan Bank of England memang jaga gila2 nyer, tak nak kasik jatuh harga, so sapa2 dapat invest dalam GBP utk long term ok la. In short, this is the SAVING type.

kat Malaysia, u all boleh start simpan dalam Singapore Dollar, sebab i confident yg matawang ni teguh... i tgk2 nak amik jugak, letak 5% of total asset kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 06:21 PM | Show all posts

Reply #84 greekgod's post

ingat saja beli rumah dekat Greek utk investment.
berapa rate utk saving dalam GBP ni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 08:23 PM | Show all posts

Reply #84 greekgod's post

saving tu pakai ISA kat bank atau kat building society ..katanya saving dalam building society lagi untung
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 10:14 PM | Show all posts

Reply #86 mantan's post

Tak faham la bro..
boleh explain sikit : ISA tu aper ?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 10:16 PM | Show all posts
Originally posted by mat403 at 4-5-2007 06:21 PM
ingat saja beli rumah dekat Greek utk investment.
berapa rate utk saving dalam GBP ni..


sekarang bank CIMB kat malaysia dah boleh simpan dalam matawang asing. HSBC rasanya pun ada jugak. cuba check kat situ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 10:22 PM | Show all posts
Originally posted by mat403 at 4-5-2007 10:14 PM
Tak faham la bro..
boleh explain sikit : ISA tu aper ?



ISA: Individual Savings Account.

easy way is, open up an a/c with HSBC, then start putting local currency into your saving account. in UK, HSBC allows GBP and Euro. easy as that.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 10:26 PM | Show all posts
Originally posted by greekgod at 4-5-2007 10:16 PM


sekarang bank CIMB kat malaysia dah boleh simpan dalam matawang asing. HSBC rasanya pun ada jugak. cuba check kat situ...



Greek, gambar avatar tu, gambar kau ke?

Btw. saya nak ke Athens dan Istanbul in September, so boleh ke bagi tunjuk peluang peluang business kat Athens.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 11:08 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 4-5-2007 10:26 PM



Greek, gambar avatar tu, gambar kau ke?

Btw. saya nak ke Athens dan Istanbul in September, so boleh ke bagi tunjuk peluang peluang business kat Athens.



yup.... eh, datang la.. banyak tempat kat sini yg best.. mostly utk pelancongan lah... i can take u around... my off day for september i tak tau lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2007 11:46 PM | Show all posts

Reply #91 greekgod's post

my friend told me that byak org invest dekat cyprus, i mean in property.
any info about that?   i pun actually lama merantau nak gak tau any good invesment kat malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 03:31 AM | Show all posts

Reply #89 greekgod's post

bro..
thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 05:14 AM | Show all posts
Originally posted by greekgod at 4-5-2007 10:16 PM


sekarang bank CIMB kat malaysia dah boleh simpan dalam matawang asing. HSBC rasanya pun ada jugak. cuba check kat situ...


last year kawan aku tutup akaun kat hsbc mesia pasai rupanya walaupun namanya world's local bank, akaun antara hsbc mesia & hsbc uk takde kaitan langsung..dia bengkek pasai takleh nak operate akaun dari uk...so balik mesia tutup akaun sebab monthly charge tetap ada walaupun tak guna...power vantage kot akaun tu...tapi nak withdraw duit boleh la kat atm hsbc sini & charge dia RM 5 seklai kuar tolak dari akaun
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 05:17 AM | Show all posts

Reply #87 mat403's post

ISA tu individual saving acc kat uk, sini terbalik dari bank mesia...kalau kat mesia kita start buka akaun dgn saving, then apply current..kat uk lak start bukak akaun ngan current, then apply utk saving acc..ISA tu dpt tax exemption
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 05:27 AM | Show all posts

Reply #95 mantan's post

nak tanye skitt..kenape terbalik ek kt msia..just procedure or sebab2 yg lain?

p/s:sorry menyampuk skit..sy budak baru belajar..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 05:34 AM | Show all posts
Originally posted by ridd at 5-5-2007 05:27 AM
nak tanye skitt..kenape terbalik ek kt msia..just procedure or sebab2 yg lain?

p/s:sorry menyampuk skit..sy budak baru belajar..


tu kena tanya bank negara, bank of england...aku tatau
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 08:31 AM | Show all posts

Reply #94 mantan's post

tu la member aku pernah mengamuk kat HSBC pasa ATM dia kena telan n HSBC sini tak boleh nak bagi baru coz diorang tak de link antara M'sia dan UK.
terpaksa minta kat HSBC UK, Courier kat Sini.

Sape2 pernah masuk yg savcing guna Foreign Currency tu..
ok ke tak, tengok NZ yg paling tinggi..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 08:33 AM | Show all posts

Reply #95 mantan's post

Thanks bro..
belajar satu term hari ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 10:51 PM | Show all posts
aku nak tanya
korang save dalam other currency
sorg kawan aku cakap, kalau utk savng, better save dalam gold. dia kata kalau tgh perang dunia ker, semua matawang jatuh, n value duit tu hilang. tapi gold tetap gold la.. tak jatuh
betui ka?
logiknye memang betul, tapi takde org cakap lagi in practicality nyer..
ada info tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072777s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list