Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
93787
View
763
Reply

Kenapa Orang Melayu Kurang Prihatin ttg Takaful dan Medical Card

[Copy link]

Author: ibm632       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 2-8-2008 08:59 AM | Show all posts
Disebabkan kos pengankutan sudah meningkat maka kos ubat pun secara langsung meningkat juga .... jadi tak hairan lah kalau kos prubatan pun meningkat.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2008 10:15 PM | Show all posts

Reply #182 jenglut's post

yer mmg betul... setakat ejen batuk kat tangga sesape pon boleh.. mmg pantang tok nenek aku org tak tepati masa nih.. tak kira lah ejen insuran ker, UT ker, kawan ker, boss ker... pakai PDA lah, O2 lah, laptop bagai, buat janji bagai nak rak, pastu terlupa, then tak reti nak sorry, byk alasan.. mmg haram-J betul..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2008 12:09 AM | Show all posts
Kalau tak suka sgt ejen tu ... tukar ajer ejen lain ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2008 12:19 PM | Show all posts
Ada lagi tak kawan kat sini yg nak luahkan perasaan tak puah hati dgn ejen....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2008 09:57 AM | Show all posts
Salam semua .....

Sawadee Krap ....
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 04:05 PM | Show all posts
Soklan saya :

1. Perlukan medical check-up ke tidak kalu nak amik insurance ni?

2. Boleh double claim ke? Yelah.. kalu hospital bil company tempat bekerja dah bayarkan, adakah company insurance akan bayar gak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 09:00 AM | Show all posts
Originally posted by Ucu at 27-8-2008 04:05 PM
Soklan saya :

1. Perlukan medical check-up ke tidak kalu nak amik insurance ni?

2. Boleh double claim ke? Yelah.. kalu hospital bil company tempat bekerja dah bayarkan, adakah company insu ...


no 2 tu, claim boleh sekali je sebab insurans perlukan resit original. lagipun kalau dah guna company punya, kenapa nak guna sendiri punya. rugi le guna sendiri punya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 09:51 AM | Show all posts
Originally posted by Ucu at 27-8-2008 04:05 PM
Soklan saya :

1. Perlukan medical check-up ke tidak kalu nak amik insurance ni?

Tak perlu buat medical check-up

Originally posted by Ucu at 27-8-2008 04:05 PM
2. Boleh double claim ke? Yelah.. kalu hospital bil company tempatbekerja dah bayarkan, adakah company insurance akan bayar gak?

Bil tak boleh claim double tp awak bole claim hospital elaun ikut berapa lama awak duduk kat hospital

eg.:
Warded Elaun: RM400 (masuk poket)


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2008 10:13 AM | Show all posts
Claim ... jangan tak claim ....
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 01:41 PM | Show all posts
TQ sbb jwp soklan sy.

Boleh tak u terangkan serba skit ttg insurance khas tuk wanita. Apa yg di cover, tak cover dsb nyer.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2008 09:17 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 1-5-2007 10:50 PM
Salam!Bolehsapa2 bagi idea kenapa kebanyakan orang melayu sangat fobia denganinsurans?Sebut saja insurans semua pakat mencebik dan...



wah.. abang saya ada 5 polisi. dia cakap kalo ape2 berlaku kat dia, family dia x susah.
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2008 01:51 AM | Show all posts

Balas #194 hohoho\ catat

abg awak mesti byk duit.
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2008 01:56 AM | Show all posts

Reply #193 Ucu's post

u got my PM..TQ
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2008 01:57 AM | Show all posts
ada 2 polisi insuran kete pun kira byk duit jga
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2008 10:51 PM | Show all posts
camne nak jadi agen insurance?? kene amik exam ke??
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2008 11:17 PM | Show all posts

Reply #198 dellashrill's post

a'ah amik exam utk jd ejen yg bertauliah




[ Last edited by  jenglut at 1-9-2008 06:48 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2008 01:43 AM | Show all posts
selalunya kalau agen2 insuran ne  promote pada org yg tak nak mmg payah
kalau yg "celik insuran " & mmg mencari sennag je agent tue nak dapat client

lagi satu agen insuran ne kadang2 lepas tangan
bukan kita nak dia dok ikut kita masuk hospital
tapi dia punya bahasa bila kita tanya sbb 1st time nak masuk hspital pakai kad medical; punyalah kurang ajar
(pengalaman org lain)

camana saya satu family mmg ada insuran
dah guna pun
org tak nampak kelebihan insuran ne bila dah kena baru tau kepentigannya..
hehe.. sayalah tue
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2008 01:45 PM | Show all posts
Memang dah tugas ejen utk bukak mata bagi yg buta insuran ni ....

Dan ejen pulak kalau dia kurang ajar dgn client makna nyer dia tak nak insuran ni dlm tempoh lama ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2008 09:20 AM | Show all posts
Salam Semua ,

Kepada yg perihatin pasal keperluan Takaful dan perlukan lebih info benda ni boleh contact saya .... kalau malu nak contact direct boleh YM ajer saya
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2008 03:56 PM | Show all posts
mendakkkk la plakkkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084386s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list