Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
94096
View
763
Reply

Kenapa Orang Melayu Kurang Prihatin ttg Takaful dan Medical Card

[Copy link]

Author: ibm632       Show all posts   Read mode

Post time 3-7-2011 08:04 AM | Show all posts
tumpang tnye...prudential bsn tu islamic ke x eh?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2011 11:12 AM | Show all posts
tumpang tnye...prudential bsn tu islamic ke x eh?
serulingsenja Post at 3-7-2011 08:04



    Islamic
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2011 12:24 PM | Show all posts
Reply 522# jenglut

owh..da bertahun bayar tp x pasti plak islamic ke konvensional...
btw tq dude
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2011 11:51 PM | Show all posts
prudential BSN Takaful 100% Shariah Compliance.
boleh rujuk www.prubsn.com.my utk Shariah Committee Prudential.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2011 11:19 PM | Show all posts
PruBSN Takaful akan melancarkan produk2 baru.
Banyak manfaat dipertingkatkan utk keperluan dan kesesuaian anda.
Nantikan kemunculannya
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2011 07:02 AM | Show all posts
salam semua... ada tak medical card yang bulanan dia kurang rm100? sweetemp tgh study utk sefamily....yg murah2 je...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2011 04:42 PM | Show all posts
Reply 526# sweetemp


    utk medical saja or sekali saving....
    kalo nak medical card saja boleh survey dengan MAA takaful or pru bsn takaful or great eastern takaful.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2011 05:24 PM | Show all posts


Alhamdulillah, ini saje yg sy mampu tolong abg yg telah didiagnose penyakit kritikal. Penyerahan cek bernilai RM20,000.

-Dan bnyk lagi benefit sampingan yg beliau peroleh seperti:
-premium bulanan tak perlu bayar
-medical card RM150k percuma
-elaun harian masih boleh claim seperti biase
-dan banyak lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 11:45 PM | Show all posts
Reply 526# sweetemp


    MAA Takaful ada standalone kad yang premiumnya kurang dari rm100 mengikut plan dan umur.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 11:46 PM | Show all posts
Reply 528# ibm632

Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2011 05:49 AM | Show all posts
Alhamdulillah semalam prubsn banyak meluluskan cek claim dengan begitu cepat sekali utk my client .
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 03:30 PM | Show all posts
td g bank ada org rekomen utk join prubsn... nak study dulu & nak gledah tread nie sampai khatam

dh ada MAA life - ingat nak terminate tp bila tgk resultnya mengecewakan lak so hold dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 06:19 PM | Show all posts
Reply 532# fida75

result apa yang mengecewakan tu ?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 09:46 PM | Show all posts
Reply  fida75

result apa yang mengecewakan tu ?
rezqy Post at 10-8-2011 18:19



    saya invest dlm MAA life pd 1995 iaitu masa umur saya genap 21 thn.. kira dh 16 thn lah, tp bila saya nak jual balik policy tu saya cuma dpt rm3k jer, monthly installment rm111.34/mth... tp silap saya gak sbb tak baca policy & masa saya join pun mmg totally 0 knowledge psl insuran nie... cuma yg saya tahu klu terjadi apa2 pd saya waris saya esp. parents akn dpt lah sedikit imbuhan nya sbb dulu saya pg keje naik motor yg very risky.. 2 kali tergolek atas jln raya, & bila org introduce kan psl insuran saya terus join... bila dh agak phm skrg nie baru la tau, saya dh bulat2 percaya kan ejen tu dulu.. skrg tgu la sampai maturity period dia kot baru blh jual... x berbaloi sungguh & klu saya msk hospital pun kena byr sendiri sbb x cover... agen yg buat pun x stop & tkr agen lain lak, bila call pun x berjawap.... last2 sendiri kena pg opis MAA klu ada apa2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2011 09:47 PM | Show all posts
kite kene tau ape insuran yg kite ambik dan kenape kite nk ambik insuran.
adekah insuran yg kite ambik tu memenuhi keperluan kite?
sbb tu penting utk study balik policy yg kite ade.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 11:10 PM | Show all posts
kite kene tau ape insuran yg kite ambik dan kenape kite nk ambik insuran.
adekah insuran yg kite am ...
ibm632 Post at 10-8-2011 21:47



finally khatam gak thread nie dgn edisi bersambung2

salam tuan ibm632,

sedikit kemusykilan saya, suami sy dia bekerja dibhgan oil& gas yg mana risiko amat la tinggi, kebykkn co. insuran x cover/amik mereka nie sbgi client dorg.. soklan saya adakah prubsn leh cover suami sya sbb byk co. insuran call/offer dia utk beli insuran tp bila dia bgtau dia keje dibhgian tu dorg trus xjd nak offer.. boleh bg pencerahan x?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2011 06:33 AM | Show all posts
salam tuan ibm632,

sedikit kemusykilan saya, suami sy dia bekerja dibhgan oil& gas yg mana risiko amat la tinggi, kebykkn co. insuran x cover/amik mereka nie sbgi client dorg.. soklan saya adakah prubsn leh cover suami sya sbb byk co. insuran call/offer dia utk beli insuran tp bila dia bgtau dia keje dibhgian tu dorg trus xjd nak offer.. boleh bg pencerahan x?
fida75 Post at 10-8-2011 23:10


Wa'salam,

Hah .. ok ni pencerahan nyer ..PruBSN mmg cover pekerja dlm bidang oil & gas ... saya pun ada lebih 50 org client dari bidang ni. Dan mmg saya senang berurusan dgn mereka ini. Boleh saya tahu puan Tinggal di mana?

Ibrahim
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 03:14 PM | Show all posts
Reply 537# ibm632


    salam tuan,

details dikotak PM.. terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 12:03 AM | Show all posts
Reply 534# fida75

Puan. MAA Life tu bukannya pelaburan. Ia ialah untuk perlindungan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 12:08 AM | Show all posts
Reply 534# fida75


    Puan, skrg ni byk dah produk yang ada perlindungan dan perlaburan.  Jika berminat boleh PM saya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078810s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list