Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
94176
View
763
Reply

Kenapa Orang Melayu Kurang Prihatin ttg Takaful dan Medical Card

[Copy link]

Author: ibm632       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 23-9-2011 12:25 PM | Show all posts
Opis little jack kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2011 02:34 PM | Show all posts
opis al-israq klang. tp jarang plak turun sana, cuti ni dok jaga anak ni, xdak maid
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2011 02:31 PM | Show all posts
Ooo al isra Klang ke? Saya pernah gi situ .... Manager kat sana nama nyer Aziz dan Ibrahim
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:10 AM | Show all posts
Haha... Labu2...

Kasi up sikit
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 07:51 PM | Show all posts
Ooo al isra Klang ke? Saya pernah gi situ .... Manager kat sana nama nyer Aziz dan Ibrahim
ibm632 Post at 27-9-2011 14:31


haah...under en aziz la sy ni...tp nuntut ilmu n share info dri sume otai2 yg ada! lai lai lai medical card!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2011 12:49 AM | Show all posts
ooooooo org Klang sokmo...... insyaAllah ejen Perak saya boleh membantu..... tlg dptkan insurans yg memenuhi risiko kehidupan anda..so that xtimbul insurans tipu xblh claim..... pahamkan apa polisi anda....
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2011 04:51 PM | Show all posts
Assalamualaikum.... saya selama nie pembaca setia board insurans nie dan menjadi pemerhati jer.. Tetiba rasa nak muncul, ini pun pasal artikel di Utusan Malaysia.. Ada menulis isu hutang kad kredit pada pihak hospital. Saya merasa bersyukur ambik premium Insurans prudential setelah di kenalkan oleh ayah saya. Since then, decide nak jadi ejen.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2011 11:45 PM | Show all posts
Reply 567# mbk


    Tahniah mbk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2011 12:33 PM | Show all posts
Tahniah Integra...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2011 12:53 PM | Show all posts
terima kasih Integra
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2011 02:52 PM | Show all posts
kpd pembaca yg sering mengikuti thread ini:-

Saya sedang mencari rakan2 yg ingin menceburi dunia insuran with Prudential secara part-time / full-time
Sesiapa yg sedang terfikir2 untuk bukak bisnes, saya cadangkan anda untuk consider business franchise insurance sebagai satu alternative....knp? Sbb modal kecil tak perlu buat loan SME, cuma perlukan kesungguhan, usaha & masa...kalau takde pengalaman pun takpe, just copy-cat pattern org yg dah berjaya!
bole contact saya utk diskusi lanjut at zero.one.six-773-8883 (KL)
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2011 03:35 PM | Show all posts
Copy n paste....
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 12:59 AM | Show all posts


Tak lama lagi mungkin akan ade Hari Diabetes Sedunia pulak.
Kalau dah kene diabetes, mmg tak dapat nak apply medical card.
Sbb risiko penyakit2 yg akan turut serta adalah seperti yg tertera.

Tips: Insuran hanya boleh dibeli dgn kesihatan, maintain dgn duit.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 09:42 AM | Show all posts
Post Last Edit by mbk at 7-10-2011 09:43

Apa harapan anda untuk bajet kali ini?????{:1_126:}


Harapan saya agar kerajaan memberi Insentif kepada golongan yang berpendapatan rendah agar mereka mampu menampung kos sara hidup dan mampu membeli Insurans.

myMetro Setempat
Tak mampu
Oleh Noozieyantie Alia Adnan
am@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: Kos sara hidup semakin meningkat dan kuasa beli yang kian berkurangan, menyebabkan pengguna atau masyarakat lebih cenderung membeli atau memilih keperluan lain lebih penting berbanding insurans.Ini antara sebab mengapa sambutan rakyat Malaysia terhadap kepentingan mengambil insurans masih kurang di kalangan penduduk Malaysia terutama Melayu.
Suri rumah, Azizah Mahat, 51, berkata sebagai suri rumah, insurans dirasakan tidak perlu bagi mereka kerana mereka hanya bekerja di rumah selain tidak memiliki pendapatan sendiri.
Kami sebagai suri rumah tangga, hanya bergantung kepada suami bekerja, jika pendapatan suami tinggi mungkin mampu membelikan insurans atas nama isteri mereka dan sebaliknya pada suami yang rendah gajinya.
Lagipun, risiko sebagai seorang suri rumah lebih kurang kerana bekerja di rumah berbanding wanita yang bekerja di luar sana, katanya.
Penjawat awam, Adnan Mansor, 54, menganggap polisi insurans hayat penting bagi memastikan orang disayangi seperti keluarga tidak dibebani masalah dan terjamin, selain lebih cenderung kepada insurans yang menyediakan kad perubatan.


Sebagai penjawat awam, keluarga akan menerima ex-gratia dan pencen dijanjikan kerajaan sekiranya meninggal dunia, mungkin sebab itu ramai tidak membeli insurans, katanya.
Tambahan pula, kebanyakan orang merasakan pembelian insurans hayat sebagai sesuatu yang melecehkan dan tidak perlu, malah mereka lagi sanggup membeli rokok daripada insurans, padahal harga rokok lagi mahal, katanya.

Presiden Persatuan Insurans Hayat Malaysia (PIHM), Md Adnan Md Zin, melahirkan kebimbangan terhadap kurangnya kesedaran rakyat Malaysia membeli insurans hayat kerana daripada 28 juta rakyat negara ini, hanya 11 juta memiliki insurans hayat.

Beliau turut menyatakan daripada 11 juta, PIHM mendapati 30 peratus atau hanya 3.3 juta pembeli orang Melayu serta membuktikan kesedaran orang Melayu membeli insurans hayat berada di tahap membimbangkan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 09:05 PM | Show all posts
Good sharing
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 10:19 AM | Show all posts
Thanks Nurfarhana

Kepakaran saya ialah mendidik anda akan kepentingan Insurans terutama Insurans hayat Pru BSN Takaful..

Sesiapa mau di didik sila P.M saya.. Cheers
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 10:20 AM | Show all posts
Thanks Nurfarhana

Kepakaran saya ialah mendidik anda akan kepentingan Insurans terutama Insurans hayat Pru BSN Takaful..

Sesiapa mau di didik sila P.M saya.. Cheers
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 10:20 AM | Show all posts
Thanks Nurfarhana

Kepakaran saya ialah mendidik anda akan kepentingan Insurans terutama Insurans hayat Pru BSN Takaful..
Sesiapa mau di didik sila P.M saya.. Cheers
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 02:03 PM | Show all posts
hai... wani disini... sy agen prudential gak... area putrajaya, kl n selangor kalo b'minat nak amik insuran prudential blh pm sy yer.... ;),, promte diri jap...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 02:09 PM | Show all posts
Reply 579# wani_ta


    Semoga wani berjaya dlm industri kareer baru ini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073173s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list