Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
95075
View
766
Reply

Kenapa Orang Melayu Kurang Prihatin ttg Takaful dan Medical Card

[Copy link]

Author: ibm632       Show all posts   Read mode

Post time 5-11-2012 02:58 PM | Show all posts
ikhwanii posted on 5-11-2012 12:34 PM
dah amik Cik Farhana...
Itu ler 1st priority....anak2 dah banyak kali guna...dah boleh cover cost ...

Alhamdulillah..
bagus macam tu
ikhwanii sendiri dah ade ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2012 04:31 PM | Show all posts
Kalau anda yakin ada boleh disiplin boleh bayar tiap2 bulan tak miss dan juga medikal kad tu gerenti renew makan ambik yg murah tu ..... kalau tak kena ambik yg ada saving + gerenti renew laaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2012 12:58 PM | Show all posts



Ini adalah sekadar anugerah .... tapi memastikan client dapat apa yg mereka claim itu adalah sebenarnya kepuasan bagi kami
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2012 08:53 PM | Show all posts
Kalau yg ada anak angkat dan nak sign up Prubsn utk anak tersebut ... pastikan anda ada surat penjaga yg sah yg dikeluarkan oleh JPN.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2013 07:47 AM | Show all posts
LIAM's press release:

1) RM6.7 bil claims in 2012, 19% higher than RM5.6 bil in 2011.
2) RM7.6 bil paid on maturity and surrender.
3) RM1.02 trillion sum insured in 2012, 8% higher than RM946 bil in 2011.
4) Per capita sum insured: RM34,700 (2012), 6.7% higher than RM32,533 (2011).
5) Huge protection gap compared to ideal sum insured per capita of RM310,000.
6) New business weighted premium grew 2.2% in 2012 to hit RM4.3 bil.
7) 49.5% (2012) of new business was ILP, compared with 45.6% in 2011.
8) Anticipated NB growth rate in 2013: 10%.
9) More annuity products will be rolled out.
10) Medical insurance to enjoy high growth rate.
11) Alternative channels will grow but agency channel will still be dominant.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2013 07:10 PM | Show all posts

Are you ready for takaful???????
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 09:47 PM | Show all posts
INFO : Untuk membuat rawatan Angioplasty di IJN bagi jantung yang tersumbat saluran darah memerlukan deposit sebanyak RM35,000. Jika tiada, maka tak boleh nk buat langsung rawatan disana. Adakah kita mempunyai cukup simpanan untuk menyediakan deposit sebanyak itu. PM sy utk selesaikan masalah deposit ini.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 06:25 PM | Show all posts
Lepas ni InsyaAllah PruBSN akan  ade pilihan 0 deductible pulak untuk pelan juvenile..
Same2 tunggu info n launching
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 10:15 AM | Show all posts
nur.FAR.hana posted on 20-5-2013 06:25 PM
Lepas ni InsyaAllah PruBSN akan  ade pilihan 0 deductible pulak untuk pelan juvenile..
Same2 tungg ...

Terbaikkklaahhh PruBSN, dah ada plan seperti itu coverage anak2 Malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 02:16 PM | Show all posts
nur.FAR.hana posted on 20-5-2013 06:25 PM
Lepas ni InsyaAllah PruBSN akan  ade pilihan 0 deductible pulak untuk pelan juvenile..
Same2 tungg ...

bukan tue jer.. Pru Clinic pun ader untuk takaful... tunggguuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 04:47 PM | Show all posts
Mudah - mudahan lebih membantu warga Malaysia terutama org2 melayu...
Retirement plan pun InsyaAllah bakal keluar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2013 02:27 PM | Show all posts
nur.FAR.hana posted on 21-5-2013 04:47 PM
Mudah - mudahan lebih membantu warga Malaysia terutama org2 melayu...
Retirement plan pun InsyaAlla ...

Retirement plan.???? Ramai yg belum faham ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2013 04:16 PM | Show all posts
RETIREMENT PLAN adalah plan RETIRE WEALTH. Bermulalah sekarang untuk rancang kewangan anda. PM sy untuk Free Consultation.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 02:48 PM | Show all posts
Huhu.. Baru settlekan offer of exclusion letter client tadi..
Alhamdulillah, takde kenaikan harga premium (loading), cume exclusion sahaja..
Siape sangke tibe2 jari tengah stuck tak boleh gerak, so kene buat minor operation kat tangan..
Rupenye urat tersimpul.. Then apply insuran, jari tu sahaja tak cover..

#sementara boleh cover semua, baik jangan lengahkan utk apply insuran
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 01:12 PM | Show all posts

Nasihat pada yg x ader medikal kad atau yang dah ambik medikal kad .............

Yang dah ada independent medikel kad, soild individu atau solid satu keluarga, mohon bertenang dulu.
Yang ada company medikel kad, ditambah power lagi dengan independent medical, juga aku sarankan bertenang dulu, jangan cepat sangat rasa dah setel sebab ada lagi benda power kau orang belum jumpa.
Meh sini dekat sikit aku nak cerita power dia macam mana...meh sini.

Ahhhhhhh yang apa benda pun tak ada, aku cuma boleh kirimkan sekeping doa supaya kalian terpelihara dan tidak sombong dengan NikmatNya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2013 10:45 PM | Show all posts
Fungsi takaful, selain drpd protection, medical card an saving....
Ianya juga boleh berfungsi sebagai income replacement
Nak tau lebih lanjut, boleh PM atau respond kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 11:24 AM | Show all posts
Citer yg perlu korang semua tahu....

Even kalau ada duit simpanan macam mana nak withdraw malam2 dan selalunya mmg tak cukup dan sebab mengapa kita menyimpan ialah kerana oerkara lain..penat menyimpan akhirnya habis dan selalunya tak cukup..RM30k tu baru half of the expacted total bypass cost RM60k

Semalam my client father pass away due to sudden heart attack. Dia tak pernah ada history jantung.simtom dah ada tapi dia tak aware dan tak nak pergi check.dari semalam sakit smpai merangkak tak blh jalan tapi bila family nak bawa ke hosp dia tak nak,takpe,nak rehat dulu dan igt sakit biasa.malam pukul 11 baru bawa ke klinik dan klinik terus srh pergi hospital cepat. Meninggal di emergency room.hosp tak sempat buat bypass. Masa smpai kat KPJ selangor dah check KPJ mintak RM30k on the spot pukul 11lebih malam.mana nak cari cash banyak macam tu.negotiate then hospital still mintak tapi RM5000. By the time sediakan duit dah meninggal. Family dan sahabat2 agak marah dengan hosp.

Walaubagaimanapun semua redha dan faham dah ajal dan ketentuan..cuma jika ada medical card dan ins takdela perlu melalui process begini. So our responsibility is very important to help as many people out there especially melayu. To give them awareness tentang bagaimana sgt penting insurance kerana jika satu hari memerlukan duit yg banyak mengenai perubatan mmg besar masalah..

Cerita begini mengenai hosp mintak duit sebelum nak operate dan takkan operate selagi tak dpt duit is common story for ppl like us (agent insurance) in this line of business tetapi tak common dan tak logic dan tak berperikemanusiaan bagi ramai org diluar dan tak aware ttg pentingnya ins..so its our job to share to them and make them aware n prepare.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2013 09:57 PM | Show all posts
Ambik Takaful seawal yg mungkin



Medical Cost yg di charge oleh Hospital sentiasa meningkat ... Syarikat Takaful yg menyediakan medikal kad terpaksa menaikkkan COI (cost of insurance) ... ini akan impact simpanan anda
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2013 01:43 PM | Show all posts
Mgkin ramai Melayu yg yakin mati tu dh tetap
dan sakit tu cuma ujian...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 06:06 PM | Show all posts
2 bahaya dalam hidup :

Hidup terlalu lama (living too long)
Mati terlalu awal (dying too soon)

Dua2 melibatkan cost...

*ingat 5 perkara sebelum 5 perkara*
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083888s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list