Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
95190
View
766
Reply

Kenapa Orang Melayu Kurang Prihatin ttg Takaful dan Medical Card

[Copy link]

Author: ibm632    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-8-2014 01:10 PM | Show all posts
Saya doakan sesaper yg masih mencari Takaful yg sesuai agar dipermudahkan. Cepat insured, cepat dilindungi. Setiap Takaful operator ader tempoh bertenang seperti medikal kad dan penyakit kritikal.

Kalau nak buat buatlah segera, nanti dah keluarga makin besar and baru nak buat masa tu, sedikit sebanyak akan terasa bebannya. Kalau buat skrg, anak bertambah sorg takla terasa sgt nk tmbh...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 03:25 PM | Show all posts
sapa agent kat sini yg pergi event kat Marriott putrajaya last week?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 03:17 PM | Show all posts
ada apa di Marriot Putrajaya?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 04:34 PM | Show all posts
Tips Takaful

Pastikan anda ada phone number ejen anda. Follow facebook dan instagram mereka supaya anda tak lost track. Selalu check on payment,potongan debit ok ke tak. Ada soalan pasal benefit,pasal pertukaran kelas pekerjaan,pasal nak masuk hospital,dptkan nasihat ejen anda.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 12:04 PM | Show all posts

TAKAFUL C Peralatan Kewangan yang Sering Disalah Faham.. betul ker...? kalu nak baca boleh baca kat link nie..http://akupenjualinsurans.blogsp ... -pasal-takaful.html  nak tepek sini panjang citer nyer. Tapi eloklah korang bacer. Dari blur jadi celek mata nie hah
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 03:29 PM | Show all posts
Innalillah..
Pagi2 dapat cerita yang kurang baik..kita doa kan Adik ni cepat baik..dan kecederaan dia tak terlampau serious Dan tiada sebarang kecacatan..
Dikongsikan oleh kawan saya..
Pagi2 ni client dia msg..bertanya kan polisi insurans anak beliau..sebelum ni dah berkali2 ejen hantar friendly reminder untuk ingatkan pasal payment..pasal polisi lapsed..memang malang tak pernah bagi bau..polisi dah lapsed Dan tiba2 pagi ni anak kene air panas..yang sangat menyedihkan bagi saya ..reason tak nak bayar insurans anak,sebab "nak beli kereta estima"..
Client2 kalau ejen remind untuk payment yang tertunggak..kami hanya jalankan tanggungjawab yang telah diamanahkan..bukan kerana kami nak kaya dengan banyaran insurans anda yang seratus dua tu..tapi kerana ia adalah amanah anda sendiri kepada kami..
Semoga anda semua terhindar drp sebarang musibah..selamat membayar premium insurans untuk pastikan polisi anda sentiasa inforce..


Whatsapp/SMS/call :
012.282.7488
Prudential BSN Takaful Last edited by nur.FAR.hana on 15-10-2014 03:36 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2014 11:38 PM | Show all posts
Hari ni .. Client VVIP saya discaj dari Wad .... bila tgk bill terkejut jugak saya bila antara yg paling mahal dlm bill tu adalah UBAT ... mmmm...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2015 10:12 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2015 11:26 AM | Show all posts
Chef Wan Jalani Rawatan Bronkitis Di Bilik RM3,800. Wah! Untungnya atok. Itupun dia pakai medikal kad. Kita? Bagaimana pula?


Inilah keadaan wad yang harga keseluruhannya ialah RM3,800 untuk satu malam.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2016 02:00 PM | Show all posts
ibm632 replied at 30-10-2014 11:38 PM
Hari ni .. Client VVIP saya discaj dari Wad .... bila tgk bill terkejut jugak saya bila antara yg pa ...

Berapa kos bil UBAT tu Bang?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2017 06:25 PM | Show all posts
Client baru sign Up polisi utk Mak dia .... Selepas approve dan hari ke 35 mak dia demam dan dia masukkan  ke Wad.... kes ni mencurigakan ... tapi PruBSN tetap bayar ....

selepas 5 bulan Mak dia sakit lain pulak .... sakit kaki .... bila Dr check .... ada kaitan dgn tulang belakang .... yg ni melibatkan Very Hign Cost ...  Pihak PruBSN kata GL kena hold ... kena investigate dulu.... solution nyer ... client kena bayar dulu dan claim kemudian .... In shaa Allah boleh  claim tu ... saya yakin tiada unsur penipuan.

itu lah tugas ejen .... kena handle dgn cara betul baru keadaan stabil.

Apa lagi yg perlu saya buat ???
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 10:13 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2017 11:21 AM | Show all posts
Pernahkah anda meneliti quotation PruBSN Warisan 5 tahun pembayaran ?

mmg sesuai sebagai duit Pencen.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2017 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
saya ada ambil insuran medical mencarum sejak 2008 sampai sekarang x pernah guna..sbb sy merupakan kakitangan kerajaan.. begitu juga suami dan ank2 x pernah guna pn.. total kami bayar satu famili utk.insuran sahaja dlm 500 rggt sebulan. adakah ini adalh satu.pembaziran..pernah terfikir nk stop tp syg pulak sbb dh lama.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 12:18 PM | Show all posts
Qaseemah replied at 22-9-2017 08:50 PM
saya ada ambil insuran medical mencarum sejak 2008 sampai sekarang x pernah guna..sbb sy merupakan k ...

Tidak Qaseemah. Walaupun you kerja gomen, bagi saya, qaseemah n family tak pernah rugi bayar insuran medical. Kita tak tahu apa akan berlaku dikemudian hari. Nie pun Pencen dah tak ada.. KWAP pulak ambik alih. Kelebihan Qaseemah dan family dah lama ambik, sejak 2008 lagi tuh. Ramai yang saya jumpa ralat tak ambil insurans medical awal2 tak kira kerja gomen atau swasta. Dah sakit mana boleh ambik dah... Mostly yg sakit nie desperate nak ambik kerna nak operate cepat dan tak nak tunggu lama. Kesian jugak bila tengok tuh. Tapi nak buat macam mana kan...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 12:18 PM | Show all posts
Edited by mbk at 2-10-2017 12:40 PM
Qaseemah replied at 22-9-2017 08:50 PM
saya ada ambil insuran medical mencarum sejak 2008 sampai sekarang x pernah guna..sbb sy merupakan k ...

deleted
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 12:18 PM | Show all posts
Edited by mbk at 2-10-2017 12:41 PM
Qaseemah replied at 22-9-2017 08:50 PM
saya ada ambil insuran medical mencarum sejak 2008 sampai sekarang x pernah guna..sbb sy merupakan k ...

~deleted~ sorry terpost 2 kali
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mbk replied at 2-10-2017 12:18 PM
Tidak Qaseemah. Walaupun you kerja gomen, bagi saya, qaseemah n family tak pernah rugi bayar insur ...

Terima kasih atas penerangan tuan..  Kalau mcmtu x jdlh nk stop..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 04:30 PM | Show all posts
Qaseemah replied at 2-10-2017 03:10 PM
Terima kasih atas penerangan tuan..  Kalau mcmtu x jdlh nk stop..

Sama-sama. Happy to help
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
PruBsn ni monthly dia mahal sgt la... Aritu quo yg dpt dlm rm170, klo u punya berapa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084964s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list