Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
93814
View
763
Reply

Kenapa Orang Melayu Kurang Prihatin ttg Takaful dan Medical Card

[Copy link]

Author: ibm632       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-9-2007 12:06 PM | Show all posts
Seronok dan puas hati kalau kita sebagai ejen ni boleh tolong sesama melayu untuk settlekan Bill hospital mereka di masa mereka dalam kesuasahan.... betul tak Din ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2007 12:54 PM | Show all posts
Utk semua termasuk clients saya..

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2007 01:41 PM | Show all posts

Reply #120 jenglut's post

tumpang tanya,
kalau baru jadi ahli pastu 2 atau 3 bulan nak buat aperration,
leh cover full amount bil ker?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2007 01:50 PM | Show all posts
Originally posted by anieszack at 10-10-2007 01:41 PM
tumpang tanya,
kalau baru jadi ahli pastu 2 atau 3 bulan nak buat aperration,
leh cover full amount bil ker?


yup2..u nak buat operation apa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2007 02:21 AM | Show all posts
syabas pada agen2 melayu...teruskan usaha mendekati market melayu yg saya lihat semakin meluas. ramai org makin sedar. Saya pun amik prudential tp agen saya bukan melayu. Masa tu tak jumpa melayu nye agen. Doesn't matter, yg penting saya dilindungi dan saya berpuas hati dengan perkhidmatan yg agen berikan. Itu sangat penting sbb banyak sgt kes pengguna rasa tertipu sebab agen menghilang dsbnya. Harap agen2 disini terus gigih berusaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2007 11:12 AM | Show all posts
Terima Kasih atas support dari Sherina...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2007 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 11-10-2007 02:21 AM
syabas pada agen2 melayu...teruskan usaha mendekati market melayu yg saya lihat semakin meluas. ramai org makin sedar. Saya pun amik prudential tp agen saya bukan melayu. Masa tu tak jumpa melayu ...


No problem Sherrina..kalau ada apa2 hal bole rujuk pd kami di sini..utk membantu antara satu sama lain..
Kami bukan ALONG, kami cuma nak TOLONG
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2007 04:54 PM | Show all posts
slamat berhari raya semua. Sambil hulur-hulur duit raya, boleh hulur brochure sekali
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2007 05:07 PM | Show all posts
Originally posted by peace at 5-8-2007 11:26 PM
Takaful Nasional  lembab dan penipu...


hishh... jgn la sbb nila setitik , rosak sebelanga.....
sbg wakil TN, sempena raya ney, kami ucapkan
SELAMAT HARI RAYA ADIDILFITRI..
MAAF ZAHIR DAN BATIN..

p/s: TN + Maybank.. we do business seriously....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2007 10:58 AM | Show all posts
Kat Port Klang akan dibuka Hospital Pantai ... Jadi aku harap2 cepat2 lah di senaraikan dlm list Panel Takaful PruBSN.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2007 05:45 PM | Show all posts
Selamat Kembali bertugas semua.... Minta maaf semua sebab tak boleh set appoinment lagi minggu ni ...

InsyaAllah hari isnin ni saya mula call semua yg berkenan untuk memilih Tarikh dan masa yg sesuai untuk berjumpa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2007 09:42 PM | Show all posts

Fobia?

mana ada org melayu fobia pasal insurance, kurang pengetahuan adalah
awk yg Fobia kot,  fobia mengunakan perkataan yg betul.
menuduh org melayu fobia adalah satu kesalahan yg amat berat.
nanti aku refer kat Lawyer apakah tindakan yg harus diambil keatas kesalahan
mengunakan perkataan salah terhadap org melayu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2007 11:58 PM | Show all posts
Alamak kawan loyer dah masuk sini ...abih aku kena saman ...

Dulu memang orang kita ni kurang sikit bab insuran ni .... tapi setelah aku tukar cara aproaching aku dari Takaful kpd Medical Card lebih ramai orang mula sedar betapa penting nyer Takaful dan Juga medical kad ...

p/s: Ikutkan ati nak ajer aku ubah tajuk tu ...tapi tak tau camner..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2007 10:44 AM | Show all posts
Berkenaan dengan Bajet 2008 dlm, FPP(Full Patient Paying) akan di laksanakan ... ini bermakna semua pesakit yg mendapat rawatan pakar walaupun di hospital kerajaan akan di kenakan caj sama dgn rate swasta.

Jadi nak tanyer kpd semua .... adakah anda sanggup mengeluakan duit simpanan kita utk bayar pada pakar tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2007 09:53 PM | Show all posts
Client saya membuat pembedahan kecil bisul di Hospital Pakar Perdana Kota Bharu, masuk Pakar perdana Petang Isnin dan discarge Tgh hari selasa... Bill yg di kenakan RM 1,760 di tanggung oleh PruBSN dan diberikan elaun harian RM 800 ringgit lagi. Apa yg klient kena bayar ialah Ko Takaful Rm 300... Jadi adakah takaful lain yg boleh bayar bill rawatan RM 1,700 utk sehari ... kalau ada boleh tak sesiapa bagi tahu saya dari Syarikat Takaful mana?

Dan jgn lupa anda tak perlu keluarkan duit RM 1760 utk bayar bill tu biar Kad Medical kad anda yg uruskan. Client tersebut mencarum RM 150 sebulan ...

Jgn lah pula disebabkan anda ada medical kad Takaful lain anda walaupun yg maksima anda rasa anda mampu mendapatkan rawatan di Pakar Perdana Kota Baru, sebab kalau Kad anda tanggung RM 450 sehari sedangkan Bill RM 1,760 ... makna nyer anda terpaksa menggoreskan kredit kad anda RM 1,310 utk settlekan bill walaupun tak kena bayar Ko-Takaful.

P/S: Kalau anda orang Kelate pergi tanya Pakar Perdana Kota Bharu Medical Kad mana yg depa prefer...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 03:13 PM | Show all posts
insurans nie memang byk benefitnyer..tapi nak bayor tue yg tak larat..mcm husband aku..ada amik life insurans..pastue bila ekonomi merundum tak mampu nak bayor....bila telefon agent insurans tanya buleh turunkan premium tak..dia kata tak bleh..nak taknak terpaksa ler 'kuburkan' saje insurans tue..

tue yg kengkadang org malas nak amik insurans nie...sebab masa kita memula amik dulu kita rasa kita mampu nak bayar...tapi lama2 kita dah tak tertanggung..so sapa2 insurance agent kat sini bleh tolong bgtau tak kalau kita tak mampu nak bayor ada cara lain tak kita nak maintainkan insurance kita tue?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 07:21 PM | Show all posts
Originally posted by ibuina at 13-11-2007 03:13 PM
insurans nie memang byk benefitnyer..tapi nak bayor tue yg taklarat..mcm husband aku..ada amik life insurans..pastue bila ekonomimerundum tak mampu nak bayor....bila telefon agent insurans tanya bulehturunkan premium tak..dia kata tak bleh..nak taknak terpaksa ler'kuburkan' saje insurans tue..

tue yg kengkadang org malas nak amik insurans nie...sebab masa kitamemula amik dulu kita rasa kita mampu nak bayar...tapi lama2 kita dahtak tertanggung..so sapa2 insurance agent kat sini bleh tolong bgtautak kalau kita tak mampu nak bayor ada cara lain tak kita nakmaintainkan insurance kita tue?


Hi IbuIna,

Ok..soalan yg baik! I think i tau u amik plan perlindungan apa..which is called 'term insuran'
Biasa nya term insuran ni, pelanggan perlu maintain bayar caruman sehingga lah matang..kalau tak, habis la burn jawab nye..

So I suggest, next time kalau u looking for any plan insurance/takaful..make sure u amik plan 'whole life insuran/takaful'..kerana plan ni ianya memberikan nilai simpanan yg tinggi..so kalau u dah lama mencarum, then suddenly u di timpa kesulitan kewangan..u bole keluarkan wang simpanan u sbb pelan skim ini tiada tempoh matang..& best thing, walaupun u dah tak byr..u still r medically protecting..

Pelan skim ini jg amat flexible..yg mana u bole krg-kan atau tambah-kan pada bila2 masa..and not to mentioned, thats y majority love our plan in PruBSN Takaful

Anyway, my advice u amik pelan insuran/takaful for long term..so make sure u amik ikut kemampuan u..

Good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2007 03:13 PM | Show all posts
ooo..ye ker..bagus gak tue..lepas nie tak de ler seriau nak amik insurance..
thank you jenglut for your explaination
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-11-2007 10:22 AM | Show all posts
Sebab tu lah tugas Wakil takaful PruBSN nak perbetulkan byk negatif thout yg ada dlm pemikiran orang kita.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2007 02:15 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by jenglut at 13-11-2007 07:21 PM




triple post-:@
sesi beramah mesra dgn jenglut

[ Last edited by  anieszack at 15-11-2007 02:53 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.548524s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list