JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
62518
View
108
Reply

JIZZZ...KLONG! KLONG! Bersedialah Utk Terima Padahnya!- IKLAN tak dibenarkan

[Copy link]

Author: AceHand       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-5-2007 01:46 AM | Show all posts |Read mode


Maka adalah ini diumumkan bahawa kat sini tak pernah dibenarkan buat pepe topik iklan... Maka dengan itu jugak aku akan mengambil tindakan tegas ke atas semer topik iklan... Jadi kalau ada memana topik iklan yang hilan tu pepaham jerlah yer... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!

[ Last edited by  Sasha at 1-4-2008 10:52 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 06:31 AM | Show all posts
pahammmmmmm boss
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 11:50 AM | Show all posts
yak2...
AceHand  best!!
baru adil dan saksama...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 04:32 PM | Show all posts

Reply #1 AceHand's post

Salam ...

Baik Boss ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 04:59 PM | Show all posts

Reply #1 AceHand's post

Bagus Bos
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 12:57 AM | Show all posts
Ic...patutlah thread borak bisness kambing hilang huhuhuhu... aku arap para mod & super mod n whatever mod dapat perhalusi rules ini..aku memang sokong memana thread yg bikin iklan buat semak aje..lelebih lagi iklan MLM ke..internet investment ke.. tapi cam discuss pasal sistem pawah yg dibuat oleh pembuka thread pasal aku yg bertanya.. so maybe coz explain dia ada berbau iklan..so maybe sebab tue kalian kasik black magic kan topik tue huhuhuhu sampai aku lak rasa bersalah kat pembuka thread tue..ye aku paham yg aku better pm/call/contact dia sendiri tapi alang alang dah bukak thread pasal bisness kambing so aku bertanya ajelah.. sorrylah kalu aku yg masih xpaham rules & term "iklan" di board ini.

~*sekadar bertanya*~

thanxs

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2007 01:13 AM | Show all posts

Hmmm...

Originally posted by Defcon at 10-5-2007 00:57
Ic...patutlah thread borak bisness kambing hilang huhuhuhu... aku arap para mod & super mod n whatever mod dapat perhalusi rules ini..aku memang sokong memana thread yg bikin iklan buat semak ...




Aku cuba untuk bagi kebebasan pada forumer untuk membuka sebarang topik berkaitan kat sini dengan harapan forumer juga menggunakan kepercayaan yang telah diberikan dengan sebaiknya...

Aku mintak maaf dengan hapa yang aku buat ni sebab aku pong percaya yang ramai forumer kat sini tak tahu di sini tak dibenarkan buat iklan secara percuma...

Disebabkan aku pong bukan selalu jenguk kat sini jadi ada kebarangkalian aku termiss lagi beberapa topik yang berunsuk iklan yang masih melekat kat sini... Tapi akan aku bertindak jika ada laporan dan kerjasama...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 01:18 AM | Show all posts
Originally posted by AceHand at 10-5-2007 01:13 AM




Aku cuba untuk bagi kebebasan pada forumer untuk membuka sebarang topik berkaitan kat sini dengan harapan forumer juga menggunakan kepercaya ...


Thanxs for ur feedback
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 09:45 AM | Show all posts
iklan suruh beli kambing ke? ada org nak jual kambing sekor2?
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 12:32 PM | Show all posts
Iklan ni banyak jenis.
Ada tawaran jualan dan belian.
Ada iklan servis.
Ada juga tunjuk iklan aje(memberitahu).
Iklan itu adalah mempromosikan atau menonjolkan sesuatu supaya sesuatu itu dikenali.

Jadi pihak moderator haruslah 'set up' kriteria dalam macam mana nak pastikan sesuatu itu adalah iklan.

Ni yang saya tulis ni pun iklan juga sebab baru u all tahu siapa tulis ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 12:38 PM | Show all posts
Ace, kat mana nak tengok rules n regulation pasal iklan kat bod ni?
dan kat bod mana bley post iklan? Tanya ajer.... Tenqiu Mod

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 04:10 PM | Show all posts
pendapat saya sket..

diharapkan mod bg PM warning dulu kat topic starter or member yg ada unsur2 iklan... let them delete the post themselves.. bukan apa..takut ada info yg berguna utk diorang..boleh lah di save kan dulu...

bkn nya apa.. mana tahu.. dgn info yg nak di delete tu boleh mendatangkan kebaikan pada forumers... bangsa kita gak yg berjaya..

tapi kalo derang degil gak.. delete jerlah hehehe.. selamat..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 04:14 PM | Show all posts
betul woh getoh... aku pun berpendapat supo mu lah....warning dulu.. nanti bleh ejas apa yg patut... sebab org tak nega mmg tak faham keadaan ni... walaupun pegawai bank...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 06:38 PM | Show all posts

Reply #11 Bolayan's post

kat Cari forum memang tak boleh bikin iklan langsung, kalau nak iklan masuk ruangan clasiffied
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 06:41 PM | Show all posts

Reply #12 woh_getoh's post

sebenarnya dah banyak kali mod beri warning kat mana2 sekalipun melainkan forumer niewbies yg pakai bukak je topik jualan atau promo saham internet yg memang sah2 tak boleh utk Cari forum
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 06:48 PM | Show all posts
majoriti forumer bukan org bissniz
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 08:48 PM | Show all posts
btol tu cik ct.. mmg sy perasan gak geng2 newbies.. dtg dr mana ntah.. tetibe tepek iklan sini... pastu hilang ntah ke mana..adoii.. sakit gak kekadang.. tapi tu atah budi bicara mod la..

ha'ah...saham internet..lagi sakit mata aku hehhee..

harap2 mod bley personally PM la violator tuh.. dan warning dlm thread tuh.. bg time frame la.. 1-2 hari ker.. kalu dok sedor gok.. kira berpatutan la delete ajer.. hehehe... kira bg kad kuning lah dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 09:37 PM | Show all posts
Peluang Perniagaan macam mana?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2007 01:36 AM | Show all posts

Oooo...

Originally posted by rdzaccess at 10-5-2007 12:32
Iklan ni banyak jenis.
Ada tawaran jualan dan belian.
Ada iklan servis.
Ada juga tunjuk iklan aje(memberitahu).
Iklan itu adalah mempromosikan atau menonjolkan sesuatu supaya sesuatu itu dike ...




Ini iklan jugak yer...? Berapa harga dia...?


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2007 01:42 AM | Show all posts

Errr...

Originally posted by Bolayan at 10-5-2007 12:38
Ace, kat mana nak tengok rules n regulation pasal iklan kat bod ni?
dan kat bod mana bley post iklan? Tanya ajer.... Tenqiu Mod




5. MEMBER CONDUCT
Bla bla bla...

a.
b.
c.
Bla bla bla...
p. engage in commercial activities without enrolling in CARI-approved affiliate programs. This includes, but is not limited to, the following activities:
  • offering for sale any products or services;
  • soliciting for advertisers or sponsors;
  • conducting raffles or contests that require any type of entry fee;
  • displaying a sponsorship banner of any kind, including those that are generated by banner or link exchange services, with the sole exceptions of a CARI Banner Exchange program and the Internet Link Exchange; and
  • displaying banners for services that provide cash or cash-equivalent prizes to users in exchange for hyperlinks to their web sites.

Errr... Pepe pong kalau rajin boleh lar baca semer yer... Heh! Heh! Heh!

http://www.cari.com.my/Terms_of_Service.php


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2007 01:43 AM | Show all posts

Hmmm...

Originally posted by woh_getoh at 10-5-2007 16:10
pendapat saya sket..

diharapkan mod bg PM warning dulu kat topic starter or member yg ada unsur2 iklan... let them delete the post themselves.. bukan apa..takut ada info yg berguna utk diorang ...




Semer pembukak topik telah pong dijelaskan kenapa thread mereka diterminatedkan... Tapi kalau dia tak paham dan perlu diperjelaskan dalam bahasa tamil tak tahu lar...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2007 01:45 AM | Show all posts

Errr...

Originally posted by sinar_inspirasi at 10-5-2007 16:14
betul woh getoh... aku pun berpendapat supo mu lah....warning dulu.. nanti bleh ejas apa yg patut... sebab org tak nega mmg tak faham keadaan ni... walaupun pegawai bank...




Aku dah letak topik ni sbelum aku ambek tindakan lagi...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2007 01:46 AM | Show all posts

Hmmm...

Originally posted by Uncle_K at 10-5-2007 21:37
Peluang Perniagaan macam mana?




Kira sebagai ekbertising gak... Termasoklah signature ko tu jugak... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!

[ Last edited by  AceHand at 11-5-2007 01:48 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 08:26 AM | Show all posts
wat la ape yg patut yer MOD... janji bod2 kat cari nih xdipenuhi iklan2 merepek...
letih aku tgk nye....

kalau topik2 yg ada info.. tr campur iklan tu... warning2 la dulu...
bak kata woh_getoh...leh la dorang save...
tp yg dh sah2 iklan yg merepek2 nih... DELETE jer...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 03:10 PM | Show all posts
Kalau setakat signature.. ia tak boleh ditarifkan sebagai iklan walaupun nampak macam iklan....
Peraturan ini lebih melibatkan MEMBUKA TOPIK melibatkan IKLAN...

Kalau Signature... orang akan berurusan melalui PM dan ini tak menyemakkan bod ENTREPENEUR....


Jangan pula terlalu strict dengan peraturan peraturan yang menyusahkan...Mereka menghormati peraturan tetap iaitu tidak MEMBUKA TOPIK MELIBATKAN IKLAN... Ramai forumnist mencari pendapatan dengan meletakkan signature yang berkaitan dengan perniagaan mereka selama ini.. Jika En Ace Hand mengambil tindakan ke atas mereka... Uncle percaya... mereka tak akan berkunjung lagi ke BOD ini...

Regards
Uncle K
Chif Of Mafia

[ Last edited by  Uncle_K at 11-5-2007 03:55 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050027s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list