JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
62483
View
108
Reply

JIZZZ...KLONG! KLONG! Bersedialah Utk Terima Padahnya!- IKLAN tak dibenarkan

[Copy link]

Author: AceHand       Show all posts   Read mode

Post time 10-4-2008 06:26 PM | Show all posts
melayu oh melayu...berubah lah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 01:31 AM | Show all posts

Reply #50 sinar_inspirasi's post

avatar ade, sinar, awak kena enable kan kat edit profile tu, ok
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 01:05 AM | Show all posts
ct...opss sajer mencelah setelah bertahun memerhati...
siap kena register baru coz id lama lufer password hahahaa..

Sekadar pandangan....kadang2 'excited' berbicara soal biznes secara tak langsung unsur pengiklanan tu kluar hehehe..
kalo camtu pon tak leh gak ehh...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 04:07 PM | Show all posts
ann, gini sebenarnya, sebab ct benar pembukaan topik mcm hai o, zhulian, uptrend, public mutual,faratech, dan dll tu tetap wujud sinin, sbb mereka ni nak tau pro dan cons sesebuah flow perniagaan, jadi kalau berbentuk perbincangan memang kami mod takkan marah, dan ambik contoh topik uptrend, derang bukan promo iklan tapi ada sesetengah yg membeincangkan yg uptrend ni menggelapkan wang, nyesal masuk dsb, jadi itulah tujuan topik sesebuah perniagaan di buka, ok let say ann masuk topik ternak kambing, dok bincang2 tetiba ada yg tanya " ann bekalkan anak kambing baka sekian2.. tak? " maka dengan ini boleh bgtau " ada, sila pm saya " dengan syarat jangan sesekali buat iklan dalam sesebuah topik tersebut, ye.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 09:55 PM | Show all posts
Ohh..okess ct..clearrr..hehehheeh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2008 09:26 PM | Show all posts

BACA DULU!! sila baca sebelum buka topik di sini

banyak betullllllll iklan2 baru kat sini,  harap faham kalau taknak kena potong kredit hokkey!
iklan yg tak di benarkan:

- AFFILIATE
- IKLAN DIRECT MENGENAI SESUATU PRODUK
- SKIM CEPAT KAYA
- JV SESUATU YG TERLALU NAMPAK TAK LOGIK
- PROMO JUALAN MURAH @ STOCK CLEARANCE
- UNIT TRUST DI IKLAN SECARA TERANG2AN
- SKIM KUTU INTERNET / SISTEM PERNIAGAAN TAK ZAHIR


sekali lagi ada bukak topik baru kami mod tak teragak2 utk deduct kredit anda sebanyak minima -20

[ Last edited by  ctredzuan at 1-9-2008 06:06 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2008 03:40 AM | Show all posts
utk iklan2 baru, anda nak supply barang ke, nak tolong peniaga beli barang murah ke, kalau dah iklan tu, iklan laaa. tulonnn laa paham, kalau nak supply, org lain pun nak jual secara borong! mcm sinar dia memang raja borong kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2008 04:52 PM | Show all posts
link di warnakan harini, utk senang kekawan usahawan nak cari:

pertanian - hijau

perniagaan unit trust, produk yg berbentuk perbincangan - oren

rancangan perniagaan, panduan @ kursus @ bantuan perniagaan - kelabu
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2008 07:04 AM | Show all posts
beberapa topik telah di sticky - pemilihan adalah berdasarkan topik yg benar2 berguna dan ber info!
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2008 07:06 AM | Show all posts
mana2 posting yg meraban atau memprovoke kedamaian bod kita, akan di tolak kredit, forumer lain yg lebih berhemah, ok!
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 10:13 AM | Show all posts
Originally posted by AceHand at 8-5-2007 01:46 AM
http://acehandspectacular.com/a/ace/AceBar.gif

Maka adalah ini diumumkan bahawa kat sini tak pernah dibenarkan buat pepe topik iklan... Maka dengan itu jugak aku akan mengambil tindakan tegas  ...



Maaf ya nak bertanya,

Kalau nak war-warkan yg ada sorang usahawan ni buat kursus memproses makanan dengan bayaran sekian2 banyak, mcm mana situasinya? TQVM
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2008 06:42 AM | Show all posts
harini saya telah bermurah hati menolak -30 kredit kepada mereka yg membuat iklan secara langsung, tak paham2 nak bukak topik langsung wat iklan:@
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 05:50 PM | Show all posts
topik japanesemy SATU INFO KEPADA SESIAPA INGINKAN PERKONGSIAN BIJAK SEPERTI PROJEK TANI,DLL  telah di tutup sbb kan saya dah bgtau tak boleh bukak topik semata2 utk mencari jv!! adoi... sakit jiwa haku!
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 04:10 PM | Show all posts

Advertise is not allowed in Forum

Please take note on this issue.

We find out the purpose of many postings is to advertise in Cari. We need to set a rule and punishment, whoever against their credits will be deducted.

1st Warning, 100 credits
2nd Warning, 200 credits
3rd Warning, 300 credits ...and so on...

mod and smod please assist us in executing. Please report to our management if the member is too stubborn. Their account might be banned.

Thank you.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 12:23 AM | Show all posts
Originally posted by joey_mcintrye at 22-7-2008 10:13 AM



Maaf ya nak bertanya,

Kalau nak war-warkan yg ada sorang usahawan ni buat kursus memproses makanan dengan bayaran sekian2 banyak, mcm mana situasinya? TQVM


boleh masuk ruangan classified
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2008 05:52 AM | Show all posts
kak ct..klu mcm saya ni..ada no fon..id YM..di kira iklan x?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2008 01:06 AM | Show all posts

Reply #66 faridali's post

takde masalah farid, asalkan tak iklan direct
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 01:07 PM | Show all posts
cadangan :

buka satu topik untuk IKLAN sahaja..

sebab :

1. sebb bod ni adalah Entrepreneur.,dgn ada nya topik untuk iklan sahaja dpt membantu usahwan menjual produk mereka
jika ada sisiapa berminat dgn produk mereka hanya perlu YM dan PM sahaja tak boleh dibincangkan dibod tersebut

2.dapat mengalakan lebih ramai org memmasuki bod Entrepreneur


tq..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 04:41 PM | Show all posts
sokong cadangan mr/ms reone......
Bukan topik buat iklan melulu, tp kalau saya ada brg yg baru dalam pasaran dan nak cari sapa2 yg berminat utk jd dealer atau agent.
Berilah ruang sikit utk perkenalkan produk baru tu dan sapa2 yg berminat boleh PM atau berurusan secara
email.
Sy tgk di bod kecantikan, agak free utk perkenalkan produk2. Jd utk produk lain, kat bod mana?

Dah kata bod usahawan, mcmana nak menarik org jd usahawan dan supaya biznez usahawan2 yg sedia ada boleh berkembang?

Bod Usahawan/Entrepreneur ni lah yg paling sesuai.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 05:56 PM | Show all posts

Reply #68 reone's post

jawapan utk soalan 1 - Cari forum ni forum percuma, dan admin telah buatkan satu ruangan dah memang percuma di classified, anda cuma perlu klik di atas tu, kenapa nak iklankan di sini? kalau iklan kan di sini, urusan jual beli nanti akan menjadi tanggungan Cari forum pula sekiranya tak telus, jadi di classified kan dah sediakan ruang niaga free, silalah masuk ke sana yea.

jawapan soalan 2- tak perlu iklan, bod enterprenuer dah memang mempunyai ramai pengunjung sejak dahulu, terbukti bila mana setiap hari saya terpaksa pantau berpuluh2 topik baru, kebanyakkan nya newbies yg belum ngerti apa itu peranan bod.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 05:57 PM | Show all posts

Reply #69 redchili's post

ahkak tak perlu create nick baru utk membuat posting kak,kesian ngan akak .. masalah ni bnft akan saya utarakan soalan kat derang di sana ye
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 06:38 PM | Show all posts

Balas #71 ctredzuan\ catat

kenal ahkak ke??? Shhhhh.....
Ingatkn ni cabangan biznes lain, so createlah nick baru.

Sungguhlah cantik avatar cik ct.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 10:26 AM | Show all posts
tq kak ct menjawap soalan sy..

maksud sy bagi ruang utk usahwan baru, mcn nak tlg mereka pasaran produk dieorg...sebb ni bod ushawan,sy tahu ada bod classified

sy bagi contoh satu bod ni..die bagi ruang untuk sesipe yg nak buat kelas

jgn marah yg kak ct..just cadangan je..

[ Last edited by  ctredzuan at 12-11-2008 12:58 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 12:57 AM | Show all posts

Reply #72 redchili's post

hehehe.. kenal kak. hee..
avatar tu bukan ct lor, ct ni debab sememeh jer muka tak berhias tak comei kui kui...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 10:43 AM | Show all posts
Kak baca posting CT kat BNFT regdg keresahan umat kat sini.  Kak tak rasa irihati atau komplen yg diorang boleh perkenalkan produk secara bebas. Jgn salah tafsir.   

Cuma di sini akak rasa kita perlu bagi ruang kpd mrk yg dah ada network masing2 utk diversify atau menambah produk lain utk dipasarkan. Dah kata usahawan, kalau ada biznes opportunity yg bagus, why not grab?
Jd di bod usahawan ni, why not adakan satu thread khas bagi sesiapa yg nak perkenalkn produk utk mrk yg berminat utk jd dealer/agent. Hanya bagi usahawan yg nak cari dealer/agent. Mungkin boleh dikenakan syarat2 seperti bisnes MLM tidak dibenarkan.

[ Last edited by  ctredzuan at 15-11-2008 06:22 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045304s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list