JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
62484
View
108
Reply

JIZZZ...KLONG! KLONG! Bersedialah Utk Terima Padahnya!- IKLAN tak dibenarkan

[Copy link]

Author: AceHand       Show all posts   Read mode

Post time 30-11-2008 05:14 PM | Show all posts

koperasi bleh??

saya dah masukn no tel kat sini..ada nama koperasi...nak ajak meniaga sama2..bukan  nak kaut untung...boleh kot??
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2008 10:04 PM | Show all posts

boleh tau??

saya ni anggota koperasi kami, akan terlibat dengan satu karnival di s/alam pada 13-21/12 ni...saya nak tanya   :-

1.  boleh dak saya nak letak iklan camni " seperti yang diiklankan di dalam CARI FORUM" /CARI FORUM member

2.  kalau boleh, cukup sekadar saya dapat kebenaran melalui PM je ke atau kena buat surat / eml?

3.  boleh dak saya ( koperasi ) pakai kat mana2 karnival / program?

tolong bantu saya ye...nak tau sangat ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 05:07 PM | Show all posts
salam tok dalang, sebenarnya topik koperasi berbentuk sebarang iklan direct adalah di larang, kalau koperasi mcm konsortium china tu di benarkan sbb ia membincangkan keusahawanan dan strategi semata2, bukan senaraikan harga @ barang2 jualan. jadi utk anda pakai nama CARI FORUM kepada koperasi anda memang di larang sama sekali sbb CARI FORUM adalah satu nama berdaftar, sekiranya ada apa2 berkaitan kena direct minta permohonan berbayar dengan bahagian pentadbiran CARI FORUM
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 01:12 PM | Show all posts

Reply #78 ctredzuan's post

terima kasih sebab bagi info...

jazakallah
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:06 PM | Show all posts
versi bahasa malaysia je ek?

sbb aritu ade topik org tnya napa cari in chinese selamber byk je iklan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 09:57 PM | Show all posts

Reply #80 kashaz's post

Itu laenn.....Cari ni kan Cina punya....mesti la kena bagi keistimewaan kat bangsa dia...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2009 12:37 PM | Show all posts

Reply #80 kashaz's post

awak leh cakap china ek? saya tak tau kat sana sbb nak masuk tak pandai bace
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2009 05:31 PM | Show all posts
Buat iklan berbayar letak kat tepi forum tu bagus. Guna format gambar .gif atau guna flash.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2009 12:57 PM | Show all posts

Balas #83 WonBin\ catat

dah tanya dah management cari.com dulu. mahal wooo...
tapi utk investment bagus... tunggu ada duit dulu baru buat iklan kat sinun..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 10:04 AM | Show all posts

Balas #1 AceHand\ catat

Errr saya nie budak baru belajar ... yg di maksudkan iklan tu maksudnya takleh nak inform kat kawan2 forum pasal promosi2, keje kosong dsbnya yang berkaitan dengan peluang biz?

Sila beri tunjuk ajar
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:00 AM | Show all posts

Reply #84 elle_gogo's post

kct pernah buat utk tahun 2005, dah le dia tak terima banner kita create jadi kena buat banner standard tulisan tu je, sebulan kct ambik yg atas tu rm400, mahal giles...


skrg sesiapa nak buat iklan berbanner sendiri boleh masuk tgk ada di sediakan iklan kat hafreze.com , budiey.com , izyan.com
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:00 AM | Show all posts

Reply #85 shyfull77's post

iye, kat mana2 bod di forum ni tak boleh iklan apa2 sekalipun
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 10:21 AM | Show all posts
alamak mod...ummi rs ummi tepek iklan la...ummi buka thread baru...promote brg..tp ummi tak perasan lak pasal tak boleh iklan nie...sorry mode...jgn marah ummi yg baru nk belajar berforum...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2009 04:29 PM | Show all posts
hehehe panas gak isu iklan nih

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 02:34 PM | Show all posts
isu ni dah lama....sini bukan tempat mengiklankan barang...that simple....sini tempat nak discuss...mula2 masuk dulu aku angin jugak...lama2 aku paham dan angin kepada orang yang menempek iklan kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2009 12:43 PM | Show all posts
tapi kan, bg sy la, dh nama bod usahawan n generally mmg byk topik yg boleh masuk dlm bod usahawan termasuk iklan coz if xde iklan mcm mana nk jd usahawan? Unless mod specific kan nama bod ni. at least tlg la sesama bangsa nk cari makan. jgn la sampai ttp trus. mcm tread saya 'Thumb Drive 32GB...". sya ada mentioned dlm tu sapa yg berminat leh pm saya n xla saya promo directly coz any further details tru PM yet still ada yg ty tru tread so sy just jwp la. Xkan xleh consider kot. Tlg2 la.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2009 04:50 PM | Show all posts
dah ada bod percuma utk berniaga, sila ke sana yea http://forum.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=274

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2009 11:03 PM | Show all posts
soory bos...tak sengaja....saya baru kat sini..takperasan .per pun  saya minta maap...

thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2009 12:22 PM | Show all posts
Sin Chan:Yea..Baik!
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 11:46 AM | Show all posts
Aku tak pahammm....ACEHAND...kuii..kui.....naperr?????kui..kui...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2010 05:22 PM | Show all posts
salam n good day

ader aper2 yg i boleh bantu?

take care
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2010 02:47 AM | Show all posts
Reply 1# AceHand


   yala tapi bg la peluang untuk 3kali je..hehehe..macm aku da trase da ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2012 02:36 AM | Show all posts
HADOI!!HADOI!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2013 12:40 AM | Show all posts
_
Salam Sejahtera,
Salam 1Malaysia,
        
     
     
Sukacita kami memaparkan berita menarik kepada wanita-wanita yang ingin
  menambahkan keanggunan di bahagian kewanitaan mereka.
  Kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelaapa dara di mana

  ex- moderator DARSITA menjadi model nya.Di masa sekarang,
  DARSITA aktif berforum dengan nick super mod naen

  ~ ~  Boleh hubungi super mod naen untuk tempahan krim tembam ~ ~

                                                                SEBELUM di sapu krim tembamn
.                                             

                                                              SELEPAS di sapu krim tembamn
.                                      
..                               Lihat !  bhgian sulit super mod naen mencapai tahap tembamn
..                                   mengkagumkan selepas  6 bulan
di sapu krim keelapa dara




.                                boleh juga tempah krim tembam dari perang_sivil @ xpdckelate

.                             







SIGNATURE .........................................................................................................................................................
Bukan fantasi.  Ketembaman bhg sulit super mod naen @ DARSITA menakjubkan !!!!!!

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2013 12:41 AM | Show all posts
_
Salam Sejahtera,
Salam 1Malaysia,
        
     
     
Sukacita kami memaparkan berita menarik kepada wanita-wanita yang ingin
  menambahkan keanggunan di bahagian kewanitaan mereka.
  Kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelaapa dara di mana

  ex- moderator DARSITA menjadi model nya.Di masa sekarang,
  DARSITA aktif berforum dengan nick super mod naen

  ~ ~  Boleh hubungi super mod naen untuk tempahan krim tembam ~ ~

                                                                SEBELUM di sapu krim tembamn
.                                             

                                                              SELEPAS di sapu krim tembamn
.                                      
..                               Lihat !  bhgian sulit super mod naen mencapai tahap tembamn
..                                   mengkagumkan selepas  6 bulan
di sapu krim keelapa dara




.                                boleh juga tempah krim tembam dari perang_sivil @ xpdckelate

.                             







SIGNATURE .........................................................................................................................................................
Bukan fantasi.  Ketembaman bhg sulit super mod naen @ DARSITA menakjubkan !!!!!!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.310416s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list