Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
64932
View
102
Reply

JIZZZ...KLONG! KLONG! Bersedialah Utk Terima Padahnya!- IKLAN tak dibenarkan

[Copy link]

Author: AceHand       Show all posts   Read mode

Post time 19-3-2008 10:40 AM | Show all posts
hakikatnya mmg xleh nak biznes @ wat iklan kat dlm nih...
tp kalau nak wat gak iklan tu, kena la guna cara yg indirect... mcm mane...??
kena rajin2 la survey posting2 yg xkena delete sampai skrg nih....
kalau posting tu nampak cam iklan, tp still survive, maka boleh lah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2008 10:59 AM | Show all posts
edited.. terposting 2x lak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2008 11:23 AM | Show all posts
thread aku yang asalnya bukan unsur iklan, just cari pengedar... tpi dah bila oang tnya, kena la jawab ala2 mempromot cam iklan...pun kena!??...memang x paham....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2008 02:48 PM | Show all posts

Reply #43 putra86's post

ko jwb la dlm PM...
biasa la kan... kat kdg2 ada org yg ganas, ada yg xkisah...
kalau kena yg ganas tu masuk... mmg abis ler...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2008 02:59 PM | Show all posts
kite masuk umah orang..kene la ikut care tuan rumah..tul tak.aku ni dah 2 kali tuan umah halau..stil tebal muke lagi.hope2 lepas ni tak kene dah ler...Puh kiri!puh kanan!
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 10:04 PM | Show all posts
habisla... kena marahla iklan nih nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 09:29 AM | Show all posts

Reply #25 Uncle_K's post

Betulll.....sokong.....jgn sekat punca pendapatan kami...open mind sikit....x berdosa pon:@
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 02:11 PM | Show all posts
Takde sapa nak sekat pendapatan sesapa di sini..tp rules tetap rules...kalau nak iklan kan apa jua product..apa kata u liase dgn Cari Classified/Advertisement... kat situ dia akan beri procedure dan terangkan mcm mana nak iklankan product you..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 02:20 AM | Show all posts
ade yg dengki repot kat supermod avatar aku berunsur iklan ek, hehe... tu pun nak kecoh, ape la
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 05:58 PM | Show all posts
skrng avatar n signatur pun dah tak de... huhuhuh....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 06:26 PM | Show all posts
melayu oh melayu...berubah lah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 01:31 AM | Show all posts

Reply #50 sinar_inspirasi's post

avatar ade, sinar, awak kena enable kan kat edit profile tu, ok
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 01:05 AM | Show all posts
ct...opss sajer mencelah setelah bertahun memerhati...
siap kena register baru coz id lama lufer password hahahaa..

Sekadar pandangan....kadang2 'excited' berbicara soal biznes secara tak langsung unsur pengiklanan tu kluar hehehe..
kalo camtu pon tak leh gak ehh...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 04:07 PM | Show all posts
ann, gini sebenarnya, sebab ct benar pembukaan topik mcm hai o, zhulian, uptrend, public mutual,faratech, dan dll tu tetap wujud sinin, sbb mereka ni nak tau pro dan cons sesebuah flow perniagaan, jadi kalau berbentuk perbincangan memang kami mod takkan marah, dan ambik contoh topik uptrend, derang bukan promo iklan tapi ada sesetengah yg membeincangkan yg uptrend ni menggelapkan wang, nyesal masuk dsb, jadi itulah tujuan topik sesebuah perniagaan di buka, ok let say ann masuk topik ternak kambing, dok bincang2 tetiba ada yg tanya " ann bekalkan anak kambing baka sekian2.. tak? " maka dengan ini boleh bgtau " ada, sila pm saya " dengan syarat jangan sesekali buat iklan dalam sesebuah topik tersebut, ye.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 09:55 PM | Show all posts
Ohh..okess ct..clearrr..hehehheeh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2008 09:26 PM | Show all posts

BACA DULU!! sila baca sebelum buka topik di sini

banyak betullllllll iklan2 baru kat sini,  harap faham kalau taknak kena potong kredit hokkey!
iklan yg tak di benarkan:

- AFFILIATE
- IKLAN DIRECT MENGENAI SESUATU PRODUK
- SKIM CEPAT KAYA
- JV SESUATU YG TERLALU NAMPAK TAK LOGIK
- PROMO JUALAN MURAH @ STOCK CLEARANCE
- UNIT TRUST DI IKLAN SECARA TERANG2AN
- SKIM KUTU INTERNET / SISTEM PERNIAGAAN TAK ZAHIR


sekali lagi ada bukak topik baru kami mod tak teragak2 utk deduct kredit anda sebanyak minima -20

[ Last edited by  ctredzuan at 1-9-2008 06:06 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2008 03:40 AM | Show all posts
utk iklan2 baru, anda nak supply barang ke, nak tolong peniaga beli barang murah ke, kalau dah iklan tu, iklan laaa. tulonnn laa paham, kalau nak supply, org lain pun nak jual secara borong! mcm sinar dia memang raja borong kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2008 04:52 PM | Show all posts
link di warnakan harini, utk senang kekawan usahawan nak cari:

pertanian - hijau

perniagaan unit trust, produk yg berbentuk perbincangan - oren

rancangan perniagaan, panduan @ kursus @ bantuan perniagaan - kelabu
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2008 07:04 AM | Show all posts
beberapa topik telah di sticky - pemilihan adalah berdasarkan topik yg benar2 berguna dan ber info!
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2008 07:06 AM | Show all posts
mana2 posting yg meraban atau memprovoke kedamaian bod kita, akan di tolak kredit, forumer lain yg lebih berhemah, ok!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087516s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list