JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
27301
View
215
Reply

MERGED : All About Greece - Yasas!

[Copy link]

Author: Mas916       Show all posts   Read mode

Post time 5-5-2015 03:58 PM | Show all posts
Baru balik dari Greece. Santorini 3 malam. Hmmm.. why I feel Santorini so over-rated ya? mungkin taste saya lain.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2015 11:19 AM | Show all posts
jayn2u replied at 5-5-2015 03:55 PM
Sis ~ cuba check semua : Pegasus, Turkish Airlines...

Tapi rasanya dalam rate itulah for return ...

i dh beli dh sis..dlm rm700 return izmir-athens dan santorini-athens-istanbul
naik aegean airlines, olympic & ryan air
untuk athens-santorini i plan naik ferry

sis naik apa pi santorini?
stay mana..n berapa hari

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2015 10:05 PM | Show all posts
aurora.B replied at 6-5-2015 11:19 AM
i dh beli dh sis..dlm rm700 return izmir-athens dan santorini-athens-istanbul
naik aegean airline ...

Pi Santorini naik Aegean juga. 25 minit ja sampai santorini 3 malam tinggal di Luxury Dreams Suite. Kalau nak tinggal di Fira pun ok pasal di situlah bandar kecilnya... Sempoi ja Santorini punya pekan ni. Bila malam baru cantik esp di tebing Caldera dengan lampu-lampu yang cantik. Satu tips lagi jangan beli barang2 di Santorini. Mahal dari Athens. Dari Fira ke Oia kalau naik taxi tambang Euro18. Kalau naik bas Euro1.60 gitu. Kalau sewa kereta Euro30 sehari tapi kena hati-hati memandu lah esp area Fira kerana jalan bahaya bengkang-bengkok sikit.

Kalau nak beli souvenirs area Plaka or Monastiraki Flea Market (the best tapi Ahad saja).

Enjoy your holiday. kalau nak tengok gambar2 selfies I boleh check my Page. Belum blogkan lagi masih penat.

Independant Traveller Page


Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2015 12:10 PM | Show all posts
jayn2u replied at 6-5-2015 10:05 PM
Pi Santorini naik Aegean juga. 25 minit ja sampai  santorini 3 malam tinggal di Luxury Dreams  ...

dah like your page

cantik-cantik semua..kat santorini ambik tour package ke tu

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2015 02:19 AM | Show all posts
aurora.B replied at 8-5-2015 12:10 PM
dah like your page

cantik-cantik semua..kat santorini ambik tour package ke tu

Tak.. kat Santorini jalan2 sendiri... cuma sailing tu beli masa kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:07 PM | Show all posts
yuhuuu hello semua..saje uppp thread nih...ada sesapa yg baru balik dari greece/santorini? share lah citer uols...


iolsss plan nak gi early next year..plan bulan feb...ok ker gi time tu? then better gi sendiri ao by tour eh? ingat nak gi athens 3hari, santorini pun 3 hari gaks
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:58 PM | Show all posts
pokokbunga replied at 12-2-2019 12:07 PM
yuhuuu hello semua..saje uppp thread nih...ada sesapa yg baru balik dari greece/santorini? share lah ...

February is the coldest month di Santorini. Temp dlm 14C, jgn nak cuba rendam kaki kat air laut ..... sejuk. Trade-off is, org kurang, so public transport payah. Pergi sdn sje & sewa kete. 2 solid days memadai. Kedai halal memang takde. Nak tengok bumbung biru di Oia.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:30 PM | Show all posts
transporter replied at 12-2-2019 12:58 PM
February is the coldest month di Santorini. Temp dlm 14C, jgn nak cuba rendam kaki kat air laut .. ...

alamak ye ker...sejuk sgt eh??? sajer pilih bulan feb sbb nak celebrate our anniversary... hahaha takde ler nak berendam dlm air laut tu...just nak menikmati suasana kat santorini tu ...ala2 romantik gitew kan....by the way, kena pakai winter jacket ker tu nnt?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:17 PM | Show all posts
pokokbunga replied at 12-2-2019 03:30 PM
alamak ye ker...sejuk sgt eh??? sajer pilih bulan feb sbb nak celebrate our anniversary... hahaha  ...

Sy gi Oct, +/- 20C pakai T-shirt aje. At 14C, light jacket cukup, tp jgn mengada nak mandi atau celup kaki. Bln Oct, mat salleh pun tak berani masuk laut. Semua sun bathing aje dia org.

IMG_0248.jpg


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:25 PM | Show all posts
transporter replied at 12-2-2019 04:17 PM
Sy gi Oct, +/- 20C pakai T-shirt aje. At 14C, light jacket cukup, tp jgn mengada nak mandi atau ce ...

hihihi baik...tak berendam dlm laut...ingat berangan nak berendam dlm pool dia yg byk dlm gambar2 kat oia, santorini tu...baru nak riki2 rega hotel , kalu boleh nak yg ada superb view la...hahahha berangan dulu....oh yer dari kl, flight ape yg recommended utk ker sana?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:57 PM | Show all posts
pokokbunga replied at 12-2-2019 04:25 PM
hihihi baik...tak berendam dlm laut...ingat berangan nak berendam dlm pool dia yg byk dlm gambar2  ...

Dr KUL tak bnyk choice. Maybe naik Turkish ke IST than naik Agean/Olympic ke JTR (Fira). Balik dr JTR naik Agean/Olympic ke ATH & IST then blk Mesia dr IST. Flight ke Santorini not cheap. Nak save cost, naik ferry dr Piraeus (Athens) dlm 6 jam. Athens ke Piraeus dekat aje, blh naik metro.

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
pokokbunga replied at 12-2-2019 12:07 PM
yuhuuu hello semua..saje uppp thread nih...ada sesapa yg baru balik dari greece/santorini? share lah ...

Syoknya celebrate anniversary kat Santorini sinun. Mohon update plan uols kat sini ya. Boleh jadi rujukan I end of next year
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 03:07 PM | Show all posts
moonbug replied at 19-2-2019 02:39 PM
Syoknya celebrate anniversary kat Santorini sinun. Mohon update plan uols kat sini ya. Boleh jadi  ...

in sha Allah...moga2 tercapai plan tu...cuma tgk nak riki2 flight ticket jer dulu ni..tgh tunggu any promo..tapi dah tengok2 accomodation kat booking tuh...drooling sgtttt tgk hotel2 dia...my plan since utk anniversary..mmg plan nak duk hotel berbintang kat OIA tuh...tgk rega mcm tak lar mahal sgt ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 03:10 PM | Show all posts
transporter replied at 12-2-2019 04:57 PM
Dr KUL tak bnyk choice. Maybe naik Turkish ke IST than naik Agean/Olympic ke JTR (Fira). Balik dr  ...

most probably naik turkish airline lar kan...tapi actually dah boringgg naik turkish airline nih...ingat nak try qatar pulak..tapi jauhhh pulak melencong nya nnt...

by the way, santorini and athens mmg in my list..how abt mykonos, patut masuk list ker? atau kalu dah gi santorini tak perlu gi mykonos? or alang2 dah sampai sana, gi jer 2,2 tempat tu? thanks in advance
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mykonos, yes go. Kita org menyesal tak gi. Jika ada masa, Crete pun would be nice.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
pokokbunga replied at 20-2-2019 03:07 PM
in sha Allah...moga2 tercapai plan tu...cuma tgk nak riki2 flight ticket jer dulu ni..tgh tunggu a ...

I baru check flight tickets untuk bulan November ni. Scoot Airlines KL-Athens 1700++ return per pax. Athens-Santorini (JTR) naik Ryan Air 250 return per pax. Tapi additional charges untuk baggage tak tahu berapa lagi la. Matilah, rasa tempted sangat ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046948s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list