JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27871
View
217
Reply

MERGED : All About Greece - Yasas!

[Copy link]

Author: Mas916    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-10-2014 06:58 AM | Show all posts
jerambatu posted on 10-9-2014 09:49 PM
Day 2
Lepas breakfast jalan2 kat Acropolis. Kat sini banyak monument dan tempat melawat. We will vi ...

Wah...bila balik pls share ya... saya Inshaallah ke Greece April 2015. Yang dah beli tix flight athens - santorini dan Santorini Hotel for 3 nights. semua yang lain belum beli kerana belum confirm I nak start travel dari mana yg flight tu terpaksa beli awal kerana time i gi tu peak...return pun dah RM500++. Hotel i sengaja pilih yang ada umph sikit kerana motif ke Santorini untuk merehatkan minda dan body semata-mata
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 07:04 AM | Show all posts
Calling for help : Antara jiran2 Greece ni mana yang cantik dilawati : Bulgaria - Romania or Serbia - Crotia?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
I would opt for Bosnia & Croatia.

Ni yg itinerary kami dulu,

1. Flew in to Sarajevo and stayed 3 nights. We took day trip to Serbrenica, tengo tmpat Musim dibunuh beramai2 semasa perang Bosnia

2. Took train to Mostar. Mostar is beutiful small town. Famous dgn Star Most bridge. Masih boleh nampak kesan perang.Stayed 1 night.

3. Took early morning bus to Dubrovnik. Stayed 2 nights.

4. Took flight to Zagreb. Stayed 3 nights. From Zagreb we took day trip to Plitvice lake.

5. Took 9 hours train from Zagreb to Sarajevo. Beutiful journey

Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 11:19 AM | Show all posts
jerambatu posted on 14-10-2014 11:12 AM
I would opt for Bosnia & Croatia.

Ni yg itinerary kami dulu,

share la full itinerary trip tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 01:40 PM | Show all posts

Business Lounge of Blue Star Ferry dari Athens ke Santorini. Tambang EUR 52 sorang. Masa perjalanan 8 jam.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 01:43 PM | Show all posts

Bertolak dari Pireaus port 7.25 pagi
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 01:46 PM | Show all posts

Breakfast kat ferry lounge. Harga ok lah, tak mahal sgt. Kami cuma mkn pastry aja dgn coffee.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 01:53 PM | Show all posts
jerambatu posted on 22-10-2014 01:46 PM
Breakfast kat ferry lounge. Harga ok lah, tak mahal sgt. Kami cuma mkn pastry aja dgn coffee.

RX 100 bawak tak?
Ambil gambar banyak2 kat Oia nnt.
Selamat bercuti.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 01:55 PM | Show all posts

Business Class of Blue Star Ferry,



Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
transporter posted on 22-10-2014 01:53 PM
RX 100 bawak tak?
Ambil gambar banyak2 kat Oia nnt.
Selamat bercuti.

Bawak tuan, mana boleh lupa
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 02:52 PM | Show all posts
jerambatu posted on 22-10-2014 02:14 PM
Bawak tuan, mana boleh lupa

Kelas kapal ni. Naik di Piraeus Port ke?
Nnt landing di Santorini di Athinios Port ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
transporter posted on 22-10-2014 02:52 PM
Kelas kapal ni. Naik di Piraeus Port ke?
Nnt landing di Santorini di Athinios Port ke?

Ya betul. Embark kat Pireaus, disembark kat Athinios. Saja nak rasa naik ferry. Actually klau fly lagi cepat, tambang pun tak beza banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 05:02 PM | Show all posts

Ferry singgah di Paros island. Loading and unloading goods and vehicles. Embark and disembarking passengers. One of the 2 stops before reaching Santorini.

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 10:09 PM | Show all posts

2nd stop - Naxos Island



Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 01:04 PM | Show all posts
Approaching Santorini.
Advantage naik ferry, boleh tengok Santorini cliff dari laut. Stunning.
Cuma gambar yg saya download ni semua guna handphone. So kureng lah sikit qualitas nya.








Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 01:15 PM | Show all posts
What kind of blue nak bagi utk laut kat Santorini ni ye?
Macam dakwat.

Jika cruise ship banyak kat port tu, go to Oia before 10am or later in the afternoon.
1 cruise ship 1,000 org turun, kalau 5 you do the maths.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
transporter posted on 23-10-2014 01:15 PM
What kind of blue nak bagi utk laut kat Santorini ni ye?
Macam dakwat.


Betul, Oia (pronounced as "iyyaa") best time to visit either pagi atau senja waktu mentari terbenam diufuk barat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 01:37 PM | Show all posts
jerambatu posted on 23-10-2014 01:24 PM
Betul, Oia (pronounced as "iyyaa") best time to visit either pagi atau senja waktu mentari terbena ...

Jika berada a few days di Santorini, sunset gi ke dua2 tempat ni lah.
Oia & Firostefani.

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 01:37 PM | Show all posts
Bila sampai di Santorini sya teringat Musandam di Oman. Cuma di Musandam rock facadenya more variety dan banyak pulau with different rock formation each island, dan boleh cruise celah pulau.  Santorini is unique sebab laarchitectural landscape, simple box and semi circular dome brilliantly blended with the rock cliff makes the scenery so beutiful.

Lagi gambar semasa approching Santorini.







Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
transporter posted on 23-10-2014 01:37 PM
Jika berada a few days di Santorini, sunset gi ke dua2 tempat ni lah.
Oia & Firostefani.

Kebetulan villa kami sewa located di Firostefani, few metres from sunset viewing spot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043604s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list