Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
91128
View
539
Reply

Bank Persatuan

[Copy link]

Author: koko2       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 21-7-2008 02:57 PM | Show all posts

Reply #80 sharx's post

haku dah tgk website baru ni....
Waa..ada improvement la..

haku dah call bank persatuan...
dividen dah bole pi colect kat bank...
just bawak i/c...
aku dah check dividen aku...boleh arrrr...buat tambah saving..

kalo dividen > 5k baru derang hantar cek..
bawah 5K colect kat bank...(spt yg di infom kat haku..)

Yahuuuuu....aku dapat dividen lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 11:11 AM | Show all posts

Reply #78 anasue's post

bole aja sue...janji lom sampai max dia...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 06:40 PM | Show all posts
Originally posted by anasue at 21-7-2008 11:20 AM

kat mana lak sekarang bank ni?
duit dividen yg akan dapat tu...leh reinvest ker?


dah smlm. reinvest back kasi max 15k entitlement utk ahli lama.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 10:36 PM | Show all posts
kalu nak reinvest kena pi bank tu balik ke? or can just call them?..nak pi sampai sana waktu keje tu yg malaih
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 10:51 PM | Show all posts

Reply #84 anasue's post

klu you tak draw out dividen tu, automatic dividen tu reinvested semula selepas beberapa hari tah...as long as tak lebih 15k.
tp klu you nak amik setengah, nak invest setengah, kena gi bank.
klu you nak top up, pun kena gi bank gak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2008 08:15 AM | Show all posts

Reply #83 tobby's post

yaaaa.....betul...aku pun reinvest max jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2008 08:36 AM | Show all posts
smlm akak aku dh dpt surat.....
tatau la berserta cek atau surat sok amik dividen ja...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2008 09:08 AM | Show all posts
dapat surat je...
if kita tak amik apa-apa tindakan selepas 28/8....maka div akan aouto reinvest
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2008 09:58 AM | Show all posts
Originally posted by anasue at 23-7-2008 09:08 AM
dapat surat je...
if kita tak amik apa-apa tindakan selepas 28/8....maka div akan aouto reinvest


auto reinvest rugi sebulan punya dividen la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2008 08:11 AM | Show all posts
bank persatuan bukak cawangan baru kat kelantan...
org kelantan apa dok tunggu lagik...pi invest cecepat ya..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2008 10:50 AM | Show all posts
jgn lupa guna dan promote produk bank persatuan...
jumlah syer ahli je bertambah tp keuntungan tak bertambah tak guna jugak
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2008 10:53 AM | Show all posts
jgn lupa guna dan promote produk bank persatuan...jumlah syer ahli je bertambah tp keuntungan tak bertambah tak guna jugak

tembel gile server cari ni:geram::geram::geram::geram::geram::geram::geram::geram::@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:kant::kant::kant::kant::kant::kant::kant::kant::kant::kant:
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2008 12:08 AM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 21-7-2008 14:57
haku dah tgk website baru ni....
Waa..ada improvement la..

haku dah call bank persatuan...
dividen dah bole pi colect kat bank...
just bawak i/c...
aku dah check dividen aku...boleh arrrr. ...


cemana nak kira layak ke tak dapat dividen tue...???
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2008 01:20 PM | Show all posts
kadar dividen adalah dikire berdasarkan pro rata(baki terendah setiap bulan).. cthnye genie invest bulan 11 tahun lepas.. jadi dividen yg genie layak dapat adalah utk bln 12 shj(tp kalau genie melabur pada
1/11/2008..dapat lah dividen utk 2 bulan).. dan dividen tu akan di bayar pada tahun berikut nye...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2008 01:22 PM | Show all posts

Balas #91 sharx\ catat

yup.. betul tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 02:07 AM | Show all posts
Originally posted by eunchan at 16-9-2008 13:20
kadar dividen adalah dikire berdasarkan pro rata(baki terendah setiap bulan).. cthnye genie invest bulan 11 tahun lepas.. jadi dividen yg genie layak dapat adalah utk bln 12 shj(tp kalau genie me ...


kiranya kalau bulan empat tahun nie start,xde la dapat yek...???
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 08:28 AM | Show all posts
Originally posted by genie2522 at 17-9-2008 02:07 AM


kiranya kalau bulan empat tahun nie start,xde la dapat yek...???


dpt
pengiraan dividen sama seperti ASB,
purata baki minimum setiap bulan bahagi 12 bulan darab peratus dividen
tempoh kewangan rasanya dari bulan Januari hingga Disember
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2008 09:34 AM | Show all posts

Balas #96 genie2522\ catat

mesti la dapat.. tapi akan di bayar pada tahun 2009 nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2008 10:45 AM | Show all posts
aku baru nak pi ambik dividen
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2008 12:56 PM | Show all posts

Balas #99 sharx\ catat

awk masuk shm bile sharx?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.187130s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list