Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
91054
View
539
Reply

Bank Persatuan

[Copy link]

Author: koko2       Show all posts   Read mode

Post time 18-9-2008 04:50 PM | Show all posts
Originally posted by eunchan at 18-9-2008 12:56 PM
awk masuk shm bile sharx?


bulan 7 taun lepas...
sayangnya dividen tak dapat ambik sebab diorang dah invest balik

Berita Baik !!
aku baru balik dari Bank Persatuan,
bagi sesiapa yang belum buat sebarang penambahan pada tahun ini,
boleh buat penambahan jumlah syer sehingga 15000
ye 15000
sapa yang ada lebihan tu bolehla pakat tambah
sayang pulak aku tak bawak buku asb td
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2008 09:58 AM | Show all posts

Reply #99 sharx's post

mak aii lambatnye ko...
div aku dah slamat dibaham..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2008 10:19 AM | Show all posts

Reply #101 sharx's post

aku da re-invest max lepas 2 hari amik div dolu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 10:23 AM | Show all posts
cess...
apesal takde sorang pun bgtau dalam ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2008 10:26 AM | Show all posts

Reply #104 sharx's post

aku dah bagitau lerrrrrr....siap canang bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 10:58 AM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 22-9-2008 10:26 AM
aku dah bagitau lerrrrrr....siap canang bagai..


mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2008 01:28 PM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 23-7-2008 08:15 AM
yaaaa.....betul...aku pun reinvest max jugak...


yang ni sharx...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 01:56 PM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 22-9-2008 01:28 PM


yang ni sharx...



ada tulis 30k ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 08:25 PM | Show all posts
Originally posted by sharx at 22-9-2008 01:56 PM



ada tulis 30k ke?



bermakna sekarang boleh max invest RM30K le kan...........promosi hari raya ke ni ?


Apa lagi ...... kena transfer le duit ASB aku ke BP ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 06:13 AM | Show all posts
apa yang aku paham 15000 setahun
maknanya tiap2 tahun boleh tambah maksimum 15k
2 hb Januari kena standby pacak depan pintu Bank Persatuan
sapa tau tempoh kewangan Bank Persatuan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 08:29 AM | Show all posts
Originally posted by sharx at 23-9-2008 06:13 AM
apa yang aku paham 15000 setahun
maknanya tiap2 tahun boleh tambah maksimum 15k
2 hb Januari kena standby pacak depan pintu Bank Persatuan
sapa tau tempoh kewangan Bank Persatuan?



kalau cam tu boleh kawtim cam ni kot...... bulan dec masuk RM15K..... pas tu bulan jan tahun depan masuk lagi RM15K ..... ok tak idea aku ni ?  
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 09:05 AM | Show all posts
kwn2... kadar penambahan 15k adalah berdasarkan kelulusan mesyuarat agung anggota lembaga pengarah b.persatuan.. tidak semestinye setiap thn boleh invest 15k.. bank persatuan limit kan 15k utk setiap penambahan kerana utk berlaku adil.. kalau tiada limit.. jerung2 besar yg kaya mesti akan baham dan buat penambahan dgn nilai yg tinggi sehingga cukup kuota.. skarang bank persatuan sdg beri peluang pada semua ahlinya utk buat penambahan shg cukup kuota 50juta seperti yg di luluskan suruhan jaya koperasi malaysia(SKM) DAN DI PANTAU bank negara... kalau dah cukup 50juta.. kita tunggu samada penambahan masih di benarkan atau tidak... semua bergantung pada SKM dan mesyuarat agung lembaga pengarah yee...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 02:05 PM | Show all posts
Originally posted by mukmin101 at 23-9-2008 08:29 AM



kalau cam tu boleh kawtim cam ni kot...... bulan dec masuk RM15K..... pas tu bulan jan tahun depan masuk lagi RM15K ..... ok tak idea aku ni ?  


rugi dividen...
sebab pengiraan dividen Bank Persatuan sama mcm ASB (purata baki minimum bulanan)
aku terasa rugi pasal lambat tau pasal penambahan 15k ni
ini bagi kes ambik duit dari tempat lain...
kalau saving bulanan ke, tunggu duit kutu ke bila-bila pun tak kesah...
cuma 15k setahun...
kalau terlepas taun ni kira burn jela peluang utk tambah 15k tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 02:09 PM | Show all posts
Originally posted by eunchan at 23-9-2008 09:05 AM
kwn2... kadar penambahan 15k adalah berdasarkan kelulusan mesyuarat agung anggota lembaga pengarah b.persatuan.. tidak semestinye setiap thn boleh invest 15k.. bank persatuan limit kan 15k utk se ...


ye bergantung pada kelulusan ALP...
tapi tu on paper je...
sekadar ikut formaliti/ garis panduan penubuhan koperasi
sebabtu kena rebut peluang yang masih ada,
dah tepu kang melopong jela....
mcm Bank Rakyat
rembat selagi sempat
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 04:16 PM | Show all posts

Balas #114 sharx\ catat

ye.. sharx..   tapi jgn lupe promosi kan produk b.persatuan erk? kalau utg lebih.. lebih la dividen nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 06:59 PM | Show all posts
setelah melabur tanpa mengambil kesah langsung pasal perniagaan BP selama ni,
aku nak tanya pada sesiapa yang tau

1. tempoh kewangan tahunan Bank Persatuan
2. apa aktiviti ekonomi  Bank Persatuan ni? kalau setakat bg jawapan dalam buletin, pamplet BP, terima kasih jela aku boleh baca sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 11:37 AM | Show all posts

Balas #116 sharx\ catat

1)berakhir setiap 31 disember setiap thn
2)aktiviti perniagaan?  bank persatuan memiliki anak syarikatnye sendiri.. iaitu pembangunan bpsp(pemaju perumahan)perusahaan bpmb(kilang nat dan skru) perkhidmatan bpsp(kedai barangan letrik..prisma)
tapi bank persatuan menjurus kepada menawarkan produk2 perbankan seperti pinjaman peribadi,perumahan,cagaran hartanah kepada ahli sahaja.. dan juga ade produk simpanan(SPPBP),mudharabah dan simpanan alwadiah biasa.. dgn kadar keuntungan yg menarik... yg terbaru insurans..(etiqa takaful berhad)....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2008 11:10 AM | Show all posts
Originally posted by eunchan at 24-9-2008 11:37 AM
1)berakhir setiap 31 disember setiap thn
2)aktiviti perniagaan?  bank persatuan memiliki anak syarikatnye sendiri.. iaitu pembangunan bpsp(pemaju perumahan)perusahaan bpmb(kilang nat dan skru) ...


1. rugi 7 bulan atau 8 bulan punya dividen. sebab declare dividen bulan 7..atas 10% masih boleh kira ok. kalau bawah 10% tu baik pikir2 balikla sebelum park kat BP. Cuma kelebihan di Bank Persatuan dah tolak zakat.
2. kalau xtvt perbankan je memang aku sangsi diorang boleh maintain 10% dividen... syarikat perumahan pun tak pernah dengar..mungkin area utara fames la kot...kilang nat?skru?huh langsung aku tak tau...memang tak heran la kalau dividen jatuh lagi taun depan
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2008 11:13 PM | Show all posts
Originally posted by eunchan at 18-9-2008 09:34
mesti la dapat.. tapi akan di bayar pada tahun 2009 nanti...


owh,begitu kiranya....
tq....
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2008 11:42 AM | Show all posts

Balas #118 sharx\ catat

why invest when u x sure bro?   x buat kajian abis2 ker? hahahahahaha.. ker invest main tgkap muat jerk?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095874s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list