Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
76867
View
367
Reply

Bahasa Korea

[Copy link]

Author: Ameenya       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-6-2007 12:49 PM | Show all posts |Read mode
Hi

Kat mana nak belajar bahasa korea dan kat mana dictionary korea ke english, english ke korea yg murah.. dan nak cari kat mana? boleh recommend?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2007 05:00 PM | Show all posts

Reply #1 Ameenya's post

terjumpa this link
*   Registration for Language Proficiency Course / Kursus Kemahiran Bahasa (KKB)
http://www.apb.uitm.edu.my/index ... ;id=51&Itemid=1

apa lagi, jom ramai-ramai belajar bahasa korea, nanti boleh pi melancong kat sana beli brooch

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2007 06:16 PM | Show all posts
Find another good website, http://english.tour2korea.com/02 ... 9&konum=subm1_1

Hari ni belajar
네.(예.)
[Ne.(ye.)]
Yes.

아니오.
[Anio.]
No.

saya rasa post saya ni dah tak releven lagi dalam categori buku ni. But, just nak share information.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2007 04:23 PM | Show all posts
jigum : maknanya sekarang.. betul kan??
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2007 10:29 PM | Show all posts
anyong hesayo....

nak belajar bahasa korea...

leh melawat BOD Soap Operas...

http://forum3.cari.com.my/viewthread.php?tid=156031&extra=page%3D1&page=132

kat sini ada beberapa cikgu yg mengajar free of charge...online dan juga kita org adakan kelas setiap sabtu bagi yg berminat belajar...

kita org ada 3 org cikgu...
seorg cikgu kita yg belajar kat Seoul Universiti ni bila dia balik cuti semester aje dia akan turun padang mengajar...


kamshamida...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2007 11:21 AM | Show all posts
anyonh hesayo!

ye~

<baghu tgk siri Korea..syok dengaq cara ckp ye~ tu >
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2007 03:23 PM | Show all posts
bichassoe?? (crazy)
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2007 04:00 PM | Show all posts
oppaaaa~..arasso!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2007 07:02 PM | Show all posts
annyong to all!

gamsahanida to the thread opener.
dulu i minat korea sbb ada penpal korean pastu ada byk sgt buku pasal bahasa korea kat umah.
one of them is 'Learn Korean Language Structure in 40 minutes'.
best sgt!
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2007 07:37 PM | Show all posts
tak silap 'kawaiiii' tu cute kot...
my fwen bnyk sebut2 ni dalam ym...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2007 06:04 PM | Show all posts
Sekarang ada siaran KBSW di saluran ASTRO...so apalagi
peminat anything Korean...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2007 06:05 PM | Show all posts
oops lupa lak...channel 303...enjois...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2007 12:09 PM | Show all posts

Reply #10 a.ceCCo's post

kawaii tu jepun la...
korean mane ade kot
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2008 08:33 AM | Show all posts
Originally posted by laksamana_sunan at 14-6-2007 04:23 PM
jigum : maknanya sekarang.. betul kan??


bukan jigum
chigem
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2008 08:36 AM | Show all posts
meh aku kenalkn kan diri dulu

annyong haseyo...chonen mizsela imnida...
chonen cuwa hangumarel hamnida

betul ker?dah lupe bnyak r,...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2008 08:14 PM | Show all posts
xde owang ker??
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 08:54 PM | Show all posts
aloo...besh ni ..nk belajar...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2008 12:23 AM | Show all posts
aiya ni je ke?
takder org nak ajar ke?

panggil la cikgu2 tu dtg bod ni sbb best jugak bod ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2008 01:12 AM | Show all posts

Reply #18 sardine's post

ye la..syok tgk drama korea ni rase cam nak blajar plak...wakakaka,,,
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 10:34 AM | Show all posts
aku blajar bahasa korea ni melalui chanel 303...best wooiiiii...satu hari satu patah leh dpt..

cth:

sarange = love
yaksok = promise
harmony = nenek
ommoni = mak
oppa = abg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085717s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list