JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
73130
View
361
Reply

Bahasa Korea

[Copy link]

Author: Ameenya       Show all posts   Read mode

Post time 9-7-2008 08:17 AM | Show all posts

Reply #100 skuter_buruk146's post

annyeong skut...
ntah ek?  aku lom survey lg...naper ko nk amik kelas ke?  klu ader geng leh gak aku join...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 11:57 AM | Show all posts

Reply #101 se7enstarz's post

huhu..tu le..
ingat nak carik kat area jb ni..
yang aku komfirm ade ade kat dalam UTM..tapi jauh le nak menapak ke skudai sane...ingat kalo ade kat area bandar ke,dapat le pegi..

okey,aku survey dulu,kalo ade aku bagitau ko..ade geng gi kelas ni semangat sikit nak belajar..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2008 03:22 AM | Show all posts
Originally posted by se7enstarz at 30-6-2008 08:18 AM
annyeong haseyo sky-shhi...  
sempat ko singgah ek?


kekekekke...memane ade korea nih.. ade la aku singgah jap...
amik ilmu kekdahnyer..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2008 10:24 AM | Show all posts

Reply #102 skuter_buruk146's post

yea, arrasoyo...kt utm ader ek?  aku survey2 gak tak jmpa la plak...
ok, ko take d lead, ader geng best nih...apa2 hal ko kabo kt aku ek?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2008 10:37 AM | Show all posts

Reply #103 skymania's post

baguih la ko nih ek?  di maner ader hangul di situ ader ko... choayo!
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2008 04:43 PM | Show all posts
kalo tgk drama korea suke biler depa sebut

aigoo! aigoo!

ottoke??..ottoke??....

bunyi dia mcm comel...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2008 02:22 AM | Show all posts
kalau tgk cite korea bley la paham 2-3 patah perkataan harian diorg..
tp kalau aku nak nyanyi lagu korea yg diromankan..gila susah..sbb xtau diorg nyer suku kata..main sambung je..

senang la cik inan ajar,aku paham skit2 tp skrg xde masa lagi blajar betul2..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2008 09:51 AM | Show all posts
aku tgok vcd cite jang geum : jewel in the palace - , org2 bawahan panggil puan kat istana mamanim, kdg panggil permaisuri pun mamanim jugak, even maharaja pun diorang panggil mamanim..  aku pun konfius apa makna mamanim..?

yea, mamanim..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 02:14 PM | Show all posts
Originally posted by sosimple at 29-7-2008 04:43 PM
kalo tgk drama korea suke biler depa sebut

aigoo! aigoo!

ottoke??..ottoke??....

bunyi dia mcm comel...


Annyeong haseyo...

mannaso panggab seumnida :handshake:

Setahu sha, aigo tu maksud dia mcm Aduh@Alamak...Lebih kurang mcm kita mengeluh...Aduh...Alahai...

Mian kalau salah


@seben...kat sini ko erk
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 03:27 AM | Show all posts
salam

Annyeong haseyo... to all of you.

I pun cam you all gak, semangat  berkobar2 nak belajar bahasa korea ni.
It's all started when i went to korea a couple of years ago. Mak i selalu tengok cite korea and one more thing die suke tengok scenery dalam cite korea, lawa2. So bile die ajak pegi, kite ikut jela. Best gile...

One more, i nak kongsi dengan u guys lagu2 korea yang tengah hot skrg ni...
1. Big Bang -Haru haru
2. Wonder girls- so hot
3. Lee hyori - u go girl

search je kat you tube. so easy...

sorry,off topic..hehe....
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 05:45 PM | Show all posts
I been studied in Korea Seoul National U, government scholarship. I conducted classevery week, RM30 for a week, interested pls call me at 03-55663801, Ms Adibah
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 05:22 PM | Show all posts
Originally posted by adibah44 at 9-9-2008 05:45 PM
I been studied in Korea Seoul National U, government scholarship. I conducted classevery week, RM30 for a week, interested pls call me at 03-55663801, Ms Adibah

no. cam area kat shah alam jerrr? menarik gak tuh.......
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 05:24 PM | Show all posts
aku baru tau lee eon yang belakon dlm citer coffee prince as min yeob tuh dah mati accident 21.8.08 ari tuh... sedih siot.. sampai skang aku cam tak caya jerr dia dah mati
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 02:58 PM | Show all posts
Just want to share my fav song....


(Yeoja inigga)

Dodaeche ar suga eobseo namjadeuroe ma eum
Wonhar ddaen eonjego da juni ije ddeonandae
Ireonjeog cheo eumirago neoneun teugbyeor hadaneun
Geu mareur mideosseo naegen haengbogi eosseo

Mareur haji geuraesseo naega sirheo jyeondago
Nunchiga eobneun nan neur bochaegiman haesseo
Neoreur yoghamyeon seodo manhi geuri urgeoya
Sarangi jeonbu in naneun yeoja inigga

Modeungeor swibge da jumeyon geumbang sirjeung naeneunge
Namjara deureosseo teurin mar gatjin anha
Dasineun sogji anheuri ma eumeogeo bojiman
Ddodaji sarange muneo jineunge yeojaya

Mareur haji geuraesseo naega sirheo jyeodago
Nunchiga eobneun nan bochaegiman haesseo
Neoreur yoghamyeon seodo manhi geuri urgeoya
Sarangi jeonbu in naneun yeoja inigga


Sarangeur wihaeseo ramyeon modeun da har su ineun
Yeonja oe chaghan boneungeur iyong hajineun marajwo
Hanyeonjaro tae eona sarangbadgo saneunge
Ireohge himdeurgo eoryeo eurju morasseo

Neoreur yoghamyeon seodo manhi geuri urgeoya
Sarangi jeonbu in naneun yeoja inigga
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 05:35 PM | Show all posts

Reply #114 silverstar333's post

lagu saper neh?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 05:39 PM | Show all posts
Originally posted by inan at 4-7-2008 10:14 AM
last week kita belajar buat ayat simple.
sekarang kita cuba nak tambah lagi apa yang patut dalam ayat simple kita tu.
contoh:   저는 밥을 먹어요 -  ...


joesong hamnida seonsaengnim... lama dh tak jenguk sini...nnti seben continue balik aper yg diajar...sukjea dh lama tak wat.. joesong hamnida...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 05:43 PM | Show all posts
Originally posted by shachihata33 at 7-8-2008 02:14 PM
Annyeong haseyo...
mannaso panggab seumnida :handshake:
Setahu sha, aigo tu maksud dia mcm Aduh@Alamak...Lebih kurang mcm kita mengeluh...Aduh...Alahai...
Mian kalau salah
@s ...


annyeong sha...

yup, seben kt sini lepakking... tp dh dkt 3 bln sonyap jek...songsaengnim sure marahnyer... aigoo...ottoke???
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 05:49 PM | Show all posts
Originally posted by adibah44 at 9-9-2008 05:45 PM
I been studied in Korea Seoul National U, government scholarship. I conducted classevery week, RM30 for a week, interested pls call me at 03-55663801, Ms Adibah


awat wrong number bila seben call ek? calling2 for Ms Adibah where r u?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 05:51 PM | Show all posts
Originally posted by idril at 22-9-2008 05:24 PM
aku baru tau lee eon yang belakon dlm citer coffee prince as min yeob tuh dah mati accident 21.8.08 ari tuh... sedih siot.. sampai skang aku cam tak caya jerr dia dah mati


aku pong first time dpt tau news tuh cam susah nk caya... sedey giler peminat lee eon...klu nk tgk CF balik cam tak sanggup nk tgk dia...lg drama bru dia SCW tuh...aigoo...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 05:55 PM | Show all posts
Originally posted by mfharun at 9-9-2008 03:27 AM
salam
Annyeong haseyo... to all of you.
I pun cam you all gak, semangat  berkobar2 nak belajar bahasa korea ni.
It's all started when i went to korea a couple of years ago. Mak i selalu te ...


annyeong mf...

lagu2 tuh sume dh kureng hot...masyuk kt bod AC manyak lagu2 hot di pasaran...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2008 12:36 PM | Show all posts
Originally posted by se7enstarz at 8-10-2008 05:43 PM


annyeong sha...

yup, seben kt sini lepakking... tp dh dkt 3 bln sonyap jek...songsaengnim sure marahnyer... aigoo...ottoke???


samelah ngn sha. kt rumah pun dh malas nk study korea.

sha tgu keyboard seben tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2008 08:45 PM | Show all posts
samekom..ni pes taim aku masuk board ni..selama ni x penah pon terpk nak masuk..aku pon peminat setia drama2 korea..dan aku pon dlm proses blaja bahasa korea dr abg aku..dia stadi kat sana 7 taun..awl taun ni br balik
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 05:09 PM | Show all posts

Reply #122 pakupayung21's post

he...he...abg ko tak nk jd seonsaengnim kita owang ke? leh gak perturunkn ilmu...

peminat drama hangul yek?  pesal tak prnh nmpk ko kt rmh SO ek? ke seben yg tak pasan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 05:14 PM | Show all posts

Reply #121 shachihata33's post

seben tak malas... cuma kekdg cam blur nk blajar sindri...wlpn songsaengnim online tp tak samer klu blajor face 2 face nih...(cam2 alasan plak)

ow, tunggu sticker kibod ek?  dh dpt sticker tuh kena la blajor bersungguh2 tau...sha, hwaiting :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 09:06 PM | Show all posts

Reply #123 se7enstarz's post

hehe..mmg x penah nampak psl aku x join benang sana..hihi
aku aktip kat CI,HG dan gossip shj
ni baru nak jenjalan kat CARI neh
dah terlampau byk sgt drama korea yg aku layan..smpi pelakon dia pon aku da malas nak amik taw..layan cite jek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042089s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list