JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
74546
View
367
Reply

Bahasa Korea

[Copy link]

Author: Ameenya       Show all posts   Read mode

Post time 5-3-2008 08:25 AM | Show all posts
TQ Seri bulan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 10:10 AM | Show all posts
kamsahapnida seribulan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 12:25 PM | Show all posts
Originally posted by iniaroonz at 3-3-2008 10:34 AM
aku blajar bahasa korea ni melalui chanel 303...best wooiiiii...satu hari satu patah leh dpt..

cth:

sarange = love
yaksok = promise
harmony = nenek
ommoni = mak
oppa = abg


betul2.....303 mmg best..ak pun blaja dari situ
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 12:26 PM | Show all posts
Originally posted by iniaroonz at 3-3-2008 10:34 AM
aku blajar bahasa korea ni melalui chanel 303...best wooiiiii...satu hari satu patah leh dpt..

cth:

sarange = love
yaksok = promise
harmony = nenek
ommoni = mak
oppa = abg


betul2.....303 mmg best..ak pun blaja dari situ
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 12:29 PM | Show all posts
sebelum blaja bahase korea nie kena tau alphabet dia....
Alphabet dia dipanggil HANGUL
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 12:32 PM | Show all posts
Saya nak listkan perkataan yang saya blaja hari ini

kwail=fruit
ojingo=sotong
hakkyo-sekolah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 12:33 PM | Show all posts
nak bwat satu ayat..kalu salah betulkan

chonen hakkyo-e kayo...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 03:13 PM | Show all posts
Ada sesape boleh tolong translate lirik lagu ni?

        Guthorog hemargdon noui gu miso kaman mokurume sahin negero
        sarmyoshi nege daga on gudewaui norero urin hanaranun nukimur nukigo
        sarangun onjena ne mamsoge (yongwonhan) gujo theji mardero noui (hamkehan)
        shigandur sogeso phogughe jinun go EVERYDAY TO THE J AND I KEEPS IT HOT
        CAN YOU GET WITH THAT sojunghan non naui TICKET himdurdon naui sarme gothongur ige
        (SLOW DOWN SEAN) sesangeso muobodado nega norur johahage doen iyu
        nomuna gin banghwangui gir gugosuro nege sonur nemin noui songir
        gude we nege irohge nuge dagawana sarangheyo MY LOVE


        Nomanur ganjighan ne gasummankhum khodaran surphum yongwonhan goshi doerka?
        noui maum byonhajin anhassurka? ormana manhun sarangi namaina? buranhan  jigum
        imodun ge surdeobnun gomindur ijen midummani ne modun aphumur da jiwojyona
        onjena gugon bandushi jordero byonchi anhdushi nor jikhyojurge
        noui du nunsogeso saragarge onjena gathi (UH! UH!) harge (WHAT WHAT)
        nowa hana mana ne insengeso sanun iyu hana (UH!) bichidoe narur barghyojwo
        to bushwojyo norur wiheso hogshi darungo dashi theonandedo ojig negen no hana


Lagu
: How deep is your love - Jinusean
Source: http://aheeyah.com/lyrics/jinusean/jinusean_2_rom.htm


[ Last edited by  earisu_aerith at 30-3-2008 03:16 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 08:06 PM | Show all posts
saranghae yo
oppa
omma
wuppa
kamsamida
arasoo
bitchaso
sukanya bhs korea..unik dan sedap bila dgr diorg ckp..erk, lirik lagu kat atas tu bkn dr drama korea ke? ada sesiapa yg minat lagu sad love story tajuknya sarang han da myeon?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 09:43 PM | Show all posts

Reply #29 abstruse's post

Betul2.. Setuju sangat, unik dan sedap didengar..

Tak taula dari drama ke tak lagu tu, rasa macam tak penah ada dalam drama pun..
Lagu ni best, baru lepas download.. *ehm*
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 10:06 PM | Show all posts

Reply #30 earisu_aerith's post

dah dgr lagu ni kat u tube td..lagu hip hop..saranghae yo my love..hehe yg tu je dpt tgkap
org korea hemsem2 kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2008 02:29 PM | Show all posts

Reply #31 abstruse's post

Betul2, hensem

(takpe ke lari topik nih )
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2008 07:00 PM | Show all posts

Reply #32 earisu_aerith's post

pssstt..takpe kita off topic sekali sekala
layan ceta korea tak? ceta latest mana yg tgh femes skrg eh?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2008 10:23 PM | Show all posts

Ala, lama dah tak tengok sbb serik tengok yg 8TV cakap mandarin..
Beli VCD je, tu pun yg lama.. Ko lak?

Pasal lagu How Deep Is Your Love ni kan, aku try tanya kat sini:
http://forum3.cari.com.my/viewthread.php?tid=319090&page=9&extra=page%3D1&sercari=9
Tengah tunggu cikgu datang nak minta tolong translate..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2008 11:33 PM | Show all posts
aku pun jrg dah tgk bz lately. kdg2 je aku bka you tube cari yg the latest tp cam x best je.
pssstt..share la psl lagu2 korea yg ko minat..nnt leh aku search kat u tube ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 09:43 PM | Show all posts

Reply #35 abstruse's post



Lagu Korea yg aku minat biasanya dr drama gak.. Yg latest lagu drama aku minat OP 'My Girl' kalau tak silap..(alamak, lamanya )
Tapi paling takleh lupa lagu2 dr 'Winter Sonata' lah kan? Best gile, walaupun aku tak minat pelakon2nya..
Pastu lagu Jang Nara 'Sweet Dream'.. Aku minat Jang Nara..
Lagu2 dr drama Full House, Autumn In My Heart..

Kalau yg bukan dr drama, paling aku minat Rain(aku gile tengok dia menari )
Ada satu lagi lagu duet(lagu dance gak) sape ek? Aku lupala.. Selalu kuar VC lagu ni kat MTV dulu, ternganga nengoknya.. Best gile.. Nanti aku gi gali balik tajuknya..

Tapi kan, pssttt... Sebenarnya lagu 'How Deep Is Your Love' tu ada org bg kat aku..*ehem pahampahamle* Tu yg nak paham sgt ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 10:42 PM | Show all posts

Reply #36 earisu_aerith's post

oooo patut la ko yo yo nak tahu maknanya, rupa2nya, hehehe
dah dapat ke maknanya?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 11:21 PM | Show all posts
Originally posted by abstruse at 1-4-2008 19:00
pssstt..takpe kita off topic sekali sekala
layan ceta korea tak? ceta latest mana yg tgh femes skrg eh?

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 11:31 PM | Show all posts

Reply #38 mkay98's post

mkay98 thanks for the credit
psstt..layan ceta korea tak?

[ Last edited by  abstruse at 3-4-2008 03:44 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 03:13 PM | Show all posts

Reply #37 abstruse's post



Belum dapat semua lagi, hari isnin ni baru dapat yg complete..

Waaa.. Baik hati betul forumner2 kat thread tuh

Oh, mkay98, thanks for credits

[ Last edited by  earisu_aerith at 3-4-2008 03:14 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078783s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list