Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
74773
View
249
Reply

Continental Cars Vs Japanese Cars Vs Local Cars

[Copy link]

Author: SONofODIN       Show all posts   Read mode

Post time 25-6-2007 03:46 PM | Show all posts
aku minat 2-2 buatan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2007 07:16 PM | Show all posts
Kalaulah dah cukup kaya nanti..... semestinya continental car sebab lebih selesa, selamat, part2 enjin sebenarnya tahan lasak, body pun keras giler dah bertahun2 susah nak berkarat.

Kalau tak cukup kaya laaa keta jepun atau tempatan pun bole lah ekekekeke......syukur dengan apa yg ada....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2007 08:15 PM | Show all posts

ekekeke

ko cube bagi harga kete conti? money for value? sebuah mercedes = 2 evo 7...
performance, harga, minyak, keselesaan, keselamatan pada evo .. evo is the best
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 12:45 PM | Show all posts
Originally posted by musafir_665 at 25-6-2007 08:15 PM
ko cube bagi harga kete conti? money for value? sebuah mercedes = 2 evo 7...
performance, harga, minyak, keselesaan, keselamatan pada evo .. evo is the best


yeke?evo 2nd hand ke recond?
selese ke pakai evo?
setawu aku kete sports suspension keras..
tang ane selese nye 2??:eek::eek:
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 01:28 PM | Show all posts
Kalau aku berduit;

Aku pilih Keta conti kerana;

Pro : Handling, Kualiti (German known for their excellance engineering skills), Keselamatan (Piawai & standard yg ketat Negara eropah), keselesaan, teknologi & inovatif, enjin power, tahan lama dan lebih reliable


Cons : harga mahal (sbb duty/cukai k'jaan), Spare part mahal (dist main/control harga), tak ramai pomen boleh bikin kalau rosak (tak ramai org pakai/enjin canggih sangat), harga rendah kalau tolak (2nd hand), agak berat

[ Last edited by  ef/x at 29-8-2007 01:29 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 01:53 PM | Show all posts
aku rasa majoriti yg berduit akan go for conti... ni yg berduit ek... and we're talking about buy a new car....
why..?? prestige... kemegahan.... orang lebih memperkatakan keta2 conti ni dari keta jepun...

contoh :
Kumi beli Toyota Camry  RM171k
Fast beli Peugeot 407 RM165k
walaupun camry lebih mahal... tarikan akan lebih pada 407...

ni sepanjang pemerhatian aku la... takde statistik tepat pasal ni kot...

utk motor plak hau tetap prefer non-japanese nyer bike... mcm Ducati, Bimota, Aprillia RSV, MV Agusta, BMW..... tapi tak cukup duit punya pasal.. aku layan motor jepun aje lah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 01:59 PM | Show all posts

Reply #26 ryo_takahashi1's post

kalo aweqs pulak hang pilih mana..?
local ke conti ke japanese..?
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 02:11 PM | Show all posts
malas la nak berangan-angan ...........
dgn duit yg aku ada skrg ni, cukup la lenjan keta tempatan. lagipun utk tujuan pekerjaan, mmg milleage aku tinggi. so, guna keta tempatan je senang nak dpt spare part & kalau time tgh sesak buleh guna spare part murah w/pun tak ori.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 02:45 PM | Show all posts
Originally posted by d34n at 29-8-2007 01:59 PM
kalo aweqs pulak hang pilih mana..?
local ke conti ke japanese..?


kalo aweqs aku pilih anak pak arab la.... habibiiiiiiiiii.. habibiiiiiiiiiiiiiiii... ya nurulainiiiiiiiiii....
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 03:05 PM | Show all posts

Reply #29 ryo_takahashi1's post

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2007 03:21 PM | Show all posts
Airflow meter Audi saya dah nak K.O. Harga kat sini RM1700 sebijik. Kawan saya kenal sorang runner yg selalu dapat supply kat s'pura. Dia quote saya RM750. Kawan saya tukar hydraulic hose Audi A4 yg beli kat S'pura baru RM400. Kat sini RM950.
Gila betul harga spare parts kat M'sia.

Kalo nak pakai keta Conti, kena servis kat S'pura.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 03:42 PM | Show all posts
kete idaman...bmw
kete sekrg..jepang mari
kete dulu..buat kat korea tp lahir kat mesia
kete dulu-dulu....buat kat mesia..lahir pun kat mesia

aku pun tak tahu aku prefer apa........
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 03:50 PM | Show all posts
Originally posted by SONofODIN at 29-8-2007 03:21 PM
Airflow meter Audi saya dah nak K.O. Harga kat sini RM1700 sebijik. Kawan saya kenal sorang runner yg selalu dapat supply kat s'pura. Dia quote saya RM750. Kawan saya tukar hydraulic hose Audi A4 ...

betul le tu... sbb polisi tax dan duti eksais buatkan kenderaan dan parts jadi mahal...
aku pun cari spare part moto & riding gear kat s'pore... atas urusan syarikat aku selalu gak le gi s'pore... senang nak beli barang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2007 04:53 PM | Show all posts

Reply #33 ryo_takahashi1's post

Boleh tumpang beli?  

Keta pun mahal kat S'pura tapi spare parts murah.
Di sini keta dan spare parts sama2 mahal.:@
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 05:52 PM | Show all posts

Reply #34 SONofODIN's post

wakakaka.. kalo tak kena tahan takper...  barang keta tak pernah beli lagi.. barang motor senang ler.. bawak aje motor masuk s'pore terus pasang kat sana... aku beli boot kena tahan.. lupa nak buang kotak... tapi buat muka kesian lepas la....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2007 08:30 PM | Show all posts

Reply #35 ryo_takahashi1's post

Bagi dia RM50 minum kopi lah.

Kawan saya beli Fiat spare part online terus dari Italy tak kena cukai pun.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 08:37 PM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 25-6-2007 03:01 PM
Conti: Haku suker pasal comfort dan gak safety... kalau trade-in pun sentiasa ada
harga tinggi...

mangkuk mana la yg kata rega keta conti ni tinggi bila tread-in..

Keta conec-nent ...


betul tu. kete conti ni lps guna 3-4 thn harga blh drop sampai 50%.

tapi kalau dari keselesaan, conti dgn japanese car, dua2 la plg best.

keta local, perdana is the best.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2007 08:45 PM | Show all posts
Originally posted by masterixs at 25-6-2007 07:16 PM
Kalaulah dah cukup kaya nanti..... semestinya continental car sebab lebih selesa, selamat, part2 enjin sebenarnya tahan lasak, body pun keras giler dah bertahun2 susah nak berkarat.

Kalau tak  ...


alhamdulillah.

my choice, tetap jgk keta conti. dah biasa bawak volvo, pegang keta apa pun rasa tak sama mcm bawak volvo. walaupun volvo sekenhand, tapi puas hati. cuma bila dtg problem, senak jgk dibuatnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2007 06:35 AM | Show all posts

Reply #38 rani's post

Bila dah biasa bawak keta conti, keta2 lain rasa tak syiok.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2007 08:15 AM | Show all posts
Originally posted by rani at 29-8-2007 08:45 PM


alhamdulillah.

my choice, tetap jgk keta conti. dah biasa bawak volvo, pegang keta apa pun rasa tak sama mcm bawak volvo. walaupun volvo sekenhand, tapi puas hati. cuma bila dtg problem, s ...


nak carik sparepart volvo model apa rani? cakap je ngan aku...tau le aku carikan...murah sket dari rega biasa...

dari model 240,244,245,740,745,850,855,940,945,960,S40,S60,S70,S90,V40,V70...

volvo model RWD mmg masih murah parts dia, tapi yg FF mmg agak mahal...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081464s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list