Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
74755
View
249
Reply

Continental Cars Vs Japanese Cars Vs Local Cars

[Copy link]

Author: SONofODIN       Show all posts   Read mode

Post time 7-9-2007 05:42 AM | Show all posts
Originally posted by d34n at 25-6-2007 12:55 PM
dedulu.. --> local car...
skrg --> go japanese carrrrrrrrrrrrr...............


skrg.. japanese car????
Myvi ke???
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 09:00 AM | Show all posts

Reply #61 peYno's post

uishhhhh... tidak sesekalik....
myvi tu aku   je....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 09:14 AM | Show all posts

Reply #60 SONofODIN's post

sama bang,tulen bang....cuma bezanya aku punya wagon.aku baru tukaq awai tahun tadi,kete baru trade in bulan 3 tadi.siap abt bodykit lagi.ada waranty pi la tanya kedai potong conti kat segambut,klang,srimuda,bla..blaaa.....kena kawtim ngan pomen........tapi x le stahun,value le untuk money,that why kena kawtim betoi-betoi.kos semua dalam rm7lebih je.....klau overhaul leceh kata pomen yang betugas dgn bangganya(malas ke apa tak tahu le).tu sebab kena betul-betul cari contact untuk repair kete conti ni.kalau sikit-sikit nak ke pusat servis depa..atau ke authorised workshop depa bengkok le....Rm20000 boleh beli vtec baru dlm kotak kayu tu.......tapi kalau member kau dah overhaul nak buat cam ne,duit banyak.......seksa nak bayar kredit kad.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 09:33 AM | Show all posts

Reply #1 SONofODIN's post

local car jadi japanese car
MDM ----> JDM-----> baru careeeee
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 09:35 AM | Show all posts

Reply #58 corona87's post

bro..kete ni nak beli kat ane? DIY bole bikin kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 05:16 PM | Show all posts
i'd go for japanese!!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 05:51 PM | Show all posts
sapa nak beli PESONA boleh contact tossee.....muahahahahhaa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 05:51 PM | Show all posts

Reply #60 SONofODIN's post

Engkau ganti dgn gearbox Proton jer la. Modified mounting....

Aku part nie yg takut nak pakai kereta conti. Member aku pernah pakai Fiat Tempo. Gearbox rosak. Baru punya RM34,000. Recond dari Singaore RM14,000. Itu pun kena tunggu 4 bulan. Ishhhh!!! ngeri aku...

Kereta conti sedap tapi sekali rosak habis barai pokek. Itu pasal value dia rendah. Boss aku dulu (tahun 1996) pakai Alfa 146. Beli RM87,000. Lepas pakai 7 tahun value dia tinggal RM21,000 ajer.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2007 08:05 PM | Show all posts

Reply #63 corona87's post

Lu punya wagon tahun berapa? Kawan saya tak nak bikin lah. Dia nak jual, tahun pertama sudah pakai kat 20,000 untuk repair. Tak boleh tahan lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2007 08:07 PM | Show all posts
Originally posted by Bell at 7-9-2007 05:51 PM
Engkau ganti dgn gearbox Proton jer la. Modified mounting....


Boleh terbang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 08:21 PM | Show all posts
itu pasal baik pakai Japanese car atau local car,


tapi kalo nak yg mewah , japanese car pun ada yg mewah, cth cam Camry, Lexus, Nissan Cefiro, CRV, Harrier....

tapi org pakai Merc, BMW, Audi  lagi nampak mewah....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2007 10:27 AM | Show all posts

Reply #69 SONofODIN's post

tahun 2002 beli second.....dah juai pun...memang banyak pakai duit...cuma pening kapla cari spare part murah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2007 10:30 AM | Show all posts

Reply #65 deentaro's post

pi kedai kayu atu kedai hardware...fender kene cari dlm utan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2007 04:59 PM | Show all posts

Reply #72 corona87's post

Wagon mmg sudah nak cari spareparts. Tak byk wagon kat sini.
Jadi skarang pakai keta apa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2007 09:13 AM | Show all posts
Ketiga2 aku pernah pakai...conti, japan & local.

Conti car yg pernah aku pakai alfa romeo 146. Best sebab body agak kuat dan handling memang superb. Cuma yg tak tahan bab maintenance...sesekali meragam memang merana beb...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2007 02:24 PM | Show all posts

Reply #74 SONofODIN's post

altis..tapi wa tengok model baru....emmmm  tunggu second je la......
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2007 10:53 PM | Show all posts
erm......................
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2007 11:02 PM | Show all posts
Originally posted by volvomania at 5-9-2007 02:37 PM
ngaa...ngaa...ngaa..

keta Xc70 ni ko nak buat bawak barang???

ishh..tak sayang duit keerrrr?

absorber dia saja dah dekat RM8K kalau kaput....


nak bawak barang beli le volvo a ...



oitttt. ampeh aaa. nak beli lori kontena tu wat per? bukannya nak bawak brg sebesar dinasor pun . brg2 kitaorg jual ni comel2 je tapi semua heavy metal punya. setakat nak gi ambik brg kat kargo sebulan 2 kali je, sewa van kwn je la. abis citer.

iskkk v40 tu betui2 menguggat iman.

xc70 tu mampu tgk je. kalau 5 thn lg, mungkin la mampu nak tambah utang bank. tp masa tu keta model baru lagi cun agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2007 11:03 PM | Show all posts
Originally posted by bettyboops at 5-9-2007 02:46 PM
i kalau lalu kat swedish marque jalan ampang, mata wajib jeling kat situ.. ntah bila la dapat merasa pakai.. S40 pun jadi lah..


s40 sekenhen dlm rm60K ke bwh je skrg ni. sambar la sebijik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2007 07:47 AM | Show all posts
Kawan saya beli Honda City baru. Dia kata Honda bagi  3 tahun free service termasuk minyak enjin.
Dia hanya bayar caj utk cuci keta saja setiap kali dia servis keta.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077429s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list