JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
175419
View
361
Reply

HALAL ATAU HARAM

[Copy link]

Author: mummiena       Show all posts   Read mode

Post time 1-1-2008 03:41 PM | Show all posts
Ni bukan kat hotel 5 bintang tau tapi breakfast kat rumah I.....with beef rasher...

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 03:48 PM | Show all posts

Reply #13 mallanhead's post

Pelik jugak ya. Kenapa dia orang call turkey and chicken tu ham. Can always call it turkey thigh or chicken thigh. Ham is smoked pig thigh....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 03:52 PM | Show all posts

Reply #16 platinum8's post

Sbb susah nak cari nama baru. Tambah kat depan je....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 03:56 PM | Show all posts

Reply #17 mallanhead's post

Para cendekiawan dan cendawan malas nak reka nama baru ekk....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 03:57 PM | Show all posts

Reply #15 platinum8's post

Yg ni lak our Big Boxing Day Breakie hari tu.



ps - You buat apa hari ni. I ni tgh boring. Email berlambak tapi malas nak balas. Berforum rajin tapi rasa kejap lagi nak bake cookies ke apa. Boringnyeeee....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 03:57 PM | Show all posts

Reply #18 platinum8's post

Nanti kalau silap reka lain lak bunyi.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 04:06 PM | Show all posts

Reply #19 mallanhead's post

I relax je hari ni. My hb bawak boat gi fishing. Tu pasal I lepak kat CARI.

I think this friday or saturday I nak turun ke city. Stay for 1 or 2 nights. Boleh tambah stock beef rasher.
Kak Siti suruh tinggalkan my anak2 kat rumah dia. My anak2 pun mau...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 04:10 PM | Show all posts

Reply #21 platinum8's post

Sedap lah you shopping.

You gi butcher mana. Ismail ke? I skrg ni gi butcher kat thornlie. Dkt ngan sekolah Omar. Lagipun beef rasher dia banyak. Yg best nye kkdg dia ada veal. Sedap buat veal schnitzel makan ngan boil potatoes. Lagipu butcher tu kita boleh dera suruh potong fresh2 nye cut.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 04:12 PM | Show all posts
Better stop chatting now. nanti kena marah ngan mod.

sorry ye Kak Mod.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 02:40 AM | Show all posts
beef bacon ni atau bacon ayam ni sedap buat gulung ngan keju bulat,
perap ngan maple sirop, herbs, lepas tu grill... best.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 08:28 AM | Show all posts

Reply #24 faraway's post

Maple syrup makan ngan pancake ngan beef bacon pun sedap. I tgk dlm Nigella n J.Oliver dan lepas tu I try.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 07:44 PM | Show all posts
Tadi tgk dlm Rachel Ray punya show kat America diaorg panggil Turkey bacon. Dia masak utk Layla Ali so kena bagi yg halal punya kali nye.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 05:36 PM | Show all posts
Originally posted by millennium girl at 9-8-2007 02:13 PM
kalo leh cari supplier melayu.. mcm my mom dulu dia g bagus kat s.alam tu.. la ni da ada 1 kedai supplier melayu kat sec 7.. so dia g situ je laa


section 7 ni kat belah mana?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 10:46 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 09:41 AM | Show all posts
Originally posted by lissa at 29-1-2008 05:36 PM
section 7 ni kat belah mana?

sec 7 yg area byk kdai mkn tu ker? depan kdai mkn kampung tu?...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 11:12 AM | Show all posts
Originally posted by layan at 30-1-2008 09:41 AM

sec 7 yg area byk kdai mkn tu ker? depan kdai mkn kampung tu?...


sect 7 baru ke lama?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 02:29 PM | Show all posts
tau tak hot chocolate brand Swiss Miss? kat Giant pon ada jual. kan ada mcm2 flavor. ada satu tu, hot choc with marshmallow. my friend ckp sedap gila. tapi masalahnya, Swiss Miss products are imported from USA. marshmallow tu contains gelatin, which means tak halal la kan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 03:45 PM | Show all posts
Originally posted by lissa at 30-1-2008 11:12 AM


sect 7 baru ke lama?

kedai tu is My Choice Trading [alamat dan no telefon ada kat Senarai Bakeri Supplier]
Sek 7 dekat ITM [kena wat U turn kalau nk masuk ke situ] akan nampak Myza kopitiam seme..
kedai nie berdepan dgn restoran ayam kampung [satu row dgn kedai nasik ayam linda onn]
boleh nampak kedai nie [papan tanda kaler hijau]
bukan saja kedai nie owner dia melayu..tapi brg2 pun murah skett..[certain2 brg laa]
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 04:00 PM | Show all posts

Reply #97 kreuk's post

Tak halal, ni I jumpa kat one site ingredients untuk Swiss Miss Marsmallow tu:

Ingredients:  Modified Whey, Nonfat Dry Milk, Cocoa (Processed with Alkali), Maltodextrin, Marshmallows (Hydrogenated Starch Hydrolysate, Modified Corn Starch, Rich Flour, Hydrolyzed Beef and Pork Protein, Gelatin), Partially Hydrogenated Soybean Oil, Calcium Carbonate, Less Than 2% of :  Salt, Carrageenan, Dipotassium Phosphate, Sucralose (Splenda Brand), Natural and Artificial Flavors, Polysorbate 60, Acesulfame Potassium.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 04:49 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 30-1-2008 03:45 PM

kedai tu is My Choice Trading [alamat dan no telefon ada kat Senarai Bakeri Supplier]
Sek 7 dekat ITM [kena wat U turn kalau nk masuk ke situ] akan nampak Myza kopitiam seme..
kedai nie berde ...


Ok...tq so much,..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042131s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list