Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38367
View
202
Reply

Kalau Kereta CALAR/KEMEK dsb...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-7-2007 12:50 PM | Show all posts |Read mode

Sadis tak korang tengok gambar2 ni??









So, apa pendapat korang??

Kalau kereta korang tercalar/kemek dsb.. Korang terus hantar gi repair ke??

Aku kalau nak ikutkan.. Aku takdalah kisah sangat.. Tapi bila aku tengok kereta orang lain kat jalanraya tu semua cantik2 je.. takda calar pun.. kemek jauh sekali.. So, aku pun rasa nak repair sebab taknak orang nampak kereta aku buruk..

Masalahnya.. Aku bukanlah banyak duit sangat asyik nak cat kereta je..

Baru je bulan 2 aritu lesap RM400 repair kereta kena sagat dengan van..



Multiple Polls: ( Max 6 choices ), Total 57 Users voted
20.00% (13)
29.23% (19)
43.08% (28)
6.15% (4)
1.54% (1)
0.00% (0)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2007 12:55 PM | Show all posts

AnisSuraya - Banyak duit boleh lah..


Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 12:56 PM | Show all posts
Kalau kemek, Anis akan terus hantar ke bengkel untuk repair/ketuk then cat baru sama kaler dgn kaler asal kereta.
Kalau calar cam dalam gambar atas tu..pun anis akan terus repair...bagi macam balik asal rupa dia...SEBAB

Anis tak boleh tengok kereta anis kemek dan sewaktunya...hehehee
Sakit hati...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2007 12:58 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 23-7-2007 12:56 PM
Kalau kemek, Anis akan terus hantar ke bengkel untuk repair/ketuk then cat baru sama kaler dgn kaler asal kereta.
Kalau calar cam dalam gambar atas tu..pun anis akan terus repair...bagi macam ba ...

Tapi sayang apa.. Nanti kan dah hilang keasliannya..

Sebab kalau nak repair.. kena buat satu pintu kan.. sayang je cat yang asal..



Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 01:00 PM | Show all posts

Reply #2 freekey's post

Ooittt...bukan sebab banyak duit ke apa ke...anis dan suami anis ni jenis cermat...kalau drive tu..nampak ada kete nak himpit atau nak potong line..kitaorang bagi jer laluan sebab sayang kat kereta sendiri..takut bergesel..So far alhamdulillah lah...minta dijauhkan ler...dulu masa bawa kancil...pernah sekali kemek kat depan...sebab anak saudara bawa...dia terlanggar tiang lampu..sebab dia masih belajar x ada duit...anis terus antar repair...kena 200.00....ketuk n cat semula...tu ler sekali kena...hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2007 01:05 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 23-7-2007 01:00 PM
Ooittt...bukan sebab banyak duit ke apa ke...anis dan suami anis ni jenis cermat...kalau drive tu..nampak ada kete nak himpit atau nak potong line..kitaorang bagi jer laluan sebab sayang kat kereta sendiri..takut bergesel..

Eheheh baiknya Anis..

Kita lak kontra dengan perwatakan tu.. Kalau ada kereta nak potong queue/himpit kita, pastu tak bagi signal plak.. selagi boleh kita tak akan bagi dia masuk.. unless kalau dah kritikal sangat tu.. mmg let go je lah..

So, itu yang 1st time kena langgar dgn van tu.. sebab seboleh2 taknak bg dia cross jalan..

InsyaAllah lah.. bergesel2 dengan kereta orang takda lagilah kot..

Tapi yang menjadi masalahnya.. MENGGSESELKAN KERETA SENDIRI..



Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 01:05 PM | Show all posts
kalau nak layan sakit hati tengok keta kita calar tu tak kemana... nasib tak baik nanti orang sekeliling pulak yg kena... lagi bagus trus gi repair je.... kalau budget tak mingizinkan anggap la itu sebagai satu hasil seni....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 01:38 PM | Show all posts

Reply #2 freekey's post

gi jer laa repair.. gi balik kedai ko buat tu..
jadi regular customer, sure dapat special price and good deal..
Reply

Use magic Report

JoeJambul This user has been deleted
Post time 23-7-2007 01:44 PM | Show all posts
calar sesuatu yg hard to avoid
Reply

Use magic Report

JoeJambul This user has been deleted
Post time 23-7-2007 01:45 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 23-7-2007 01:38 PM
gi jer laa repair.. gi balik kedai ko buat tu..
jadi regular customer, sure dapat special price and good deal..


  suruh dia buat bagi lebih elok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 01:53 PM | Show all posts
biler ader duit.....

ari tuh apek van yg sondol keta aku bg 100... aku pon dah makan duit tuh... ... sebab time tuh perut aku lagi kemek dari keta...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 01:55 PM | Show all posts

Reply #11 True-X's post

laaa.... sape pi langau perut ko nih....? bukan kalo kena langgo lagi kembung ke...?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2007 02:24 PM | Show all posts
Originally posted by d34n at 23-7-2007 01:55 PM
laaa.... sape pi langau perut ko nih....? bukan kalo kena langgo lagi kembung ke...?

amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii din................  



a
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 02:27 PM | Show all posts

Reply #13 freekey's post

sorry proki.. aku terkacau aweqs ko... ampun, ampun...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 02:30 PM | Show all posts
Originally posted by d34n at 23-7-2007 01:55 PM
laaa.... sape pi langau perut ko nih....? bukan kalo kena langgo lagi kembung ke...?


amboii

....time tuh aku tak cukup duit laa nak makan ... sumer sbb beli keta nyer pasall laaa... soo kire dapat 100 tuh ske laa jugak.. walaupun sedeyy...

tp kemek sondol dek van tuh.. memnag tak nampak lahh.. kecuali rase ngan tangan .. pastu nengok dari sisi betol2.... baru terase kemeknyerr dan nmpak kemeknyerr.... aku terkejut leh dapat 100.. sib baik g workshp.. kl tak apek tuh nak bg 50 jer.... lepas dapat 100 aku pon blah dari work shop tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 04:02 PM | Show all posts
priki... nih yg latest punya ker...? bukan yg dulu kena ngan van putih menda tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 04:06 PM | Show all posts

Reply #16 rambutan's post

ni latest ngan tiang pulak nih...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 05:03 PM | Show all posts
try pakai soft99 tak boleh ke?

at least nanti pakai soft99 takdelah ketara sgt kesan calar tuh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2007 05:07 PM | Show all posts
Originally posted by puteri7 at 23-7-2007 05:03 PM
try pakai soft99 tak boleh ke?

at least nanti pakai soft99 takdelah ketara sgt kesan calar tuh..

soft99 tu apa lak puteri??

memula tadi aku igt ko nak mainkan aku so guna software touch-upkan bahagian calar tu.



Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 05:16 PM | Show all posts

Reply #19 freekey's post

Ek elehhh....soft99 pun tak tau ke...siannyer kat awak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103682s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list