Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38324
View
202
Reply

Kalau Kereta CALAR/KEMEK dsb...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 23-7-2007 05:22 PM | Show all posts
ala kalo stakat ckit ajer try polish gune Soft99. kalo x bleh jgk anta kedai cat balik.
tapi kalo budget xde anto g simen dulu ajerla. nant kalo di bior lame2, karat pulak nanti. esok2 biler dah ader budget baru la cat. wat simen x mahal kureng dari RM100 jgk la, tgk T&C jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 05:30 PM | Show all posts
Originally posted by freekey at 23-7-2007 05:07 PM

soft99 tu apa lak puteri??

memula tadi aku igt ko nak mainkan aku so guna software touch-upkan bahagian calar tu.


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://p ...

soft 99..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 06:05 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 23-7-2007 05:16 PM
Ek elehhh....soft99 pun tak tau ke...siannyer kat awak..


ish.. ko ni aniss.. tak baekk taw cakap camtu kat prekey..
bertambah luka laraa laa dia nantii..

ok.. nak balik liaoo..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 08:01 AM | Show all posts
tak abis2 si priki dgn keta kemeknya....calarnya........dulu dah ok kena lagi.........

persoalan.....masa mula2 dapat keta Myvi ko ni ada tak ko mandikan dgn air yasin ke...air dari bacaan doa ke...??

tu semua ikhtiar kita kan....elak bala.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 08:08 AM | Show all posts
ala... kete aku pun hari tu kemek gak ... betul2 kat pintu..
anta kedai pi ketuk... kena 30 hengget jer...
skrg ni ada la kesan calar dia...tak cat pun...

masa mula2 kena mmg la sedih giler..tp lama2..dah tak kosa nak melayan..
bior la dulu... esok2 kalau ada rezeki lebih...aku cat la satu kete..
Reply

Use magic Report

ninjamerah This user has been deleted
Post time 24-7-2007 09:08 AM | Show all posts
kesimpulannya ialah, jika mampu dari segi kewangan dan masa, maka kembalikanlah rupa kereta anda ke rupa asal, atau rupa baru yang dianggap lebih berseri.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 09:24 AM | Show all posts
kalo nk di ikutkan hati sgt nnt sme jer nak tukar.. nmpk kemek cket jer nak buat.. tp kita kena gak pkr rasional kan?.. bergantung pd budget gak.. if ader rezeki lebih nnt baru laa buat.. haku pon kalo ikut tgk keta calar n kemek coz accident dah dkt setahun.. tgk mmg sakit hati.. tp terpaksa laa coz lom ader rezeki lebih lg.. tahan laa mata dari melihat kecacatan.. lame2 dah xrase pepe2 pon..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 09:33 AM | Show all posts
kalau calar tak kene basenya takpe tp kalau rasa boleh mngakibatkan karat better  buat cepat. bkan apa, syg keta. br lg dh berkarat. aku dulu tunggu gaji baru buat and kene servey tempat yg ok. kalau tak kene kencing je nanti.jgn malu bertanya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 09:54 AM | Show all posts
hahaha gile priki ingat aku suh pakai software touch kete dia...hahahaha

dean...aku tengok pelekat tu..mahalnya RM68.00? aku selalu beli tak sampai RM20.00 pun?

priki beli ngan dean tu soft 99....

[ Last edited by  puteri7 at 24-7-2007 09:59 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 10:10 AM | Show all posts
Kalau dah kemek camtu, kalau biar lama2, takut nanti dia akan berkarat teruk, nanti kos repair akan jadi lebih mahal..biasa kalau tak ada duit lebih nak cat cantik, dia akan pi ketuk dulu and cat kaler coklat tu (tak tau apa nama dia)...tapi kete buruk lerr...mcm panau2 gitu...ketuk murah jer..cat tu yg mahal...hehehee
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 11:57 AM | Show all posts
aku hr tuh ade langgar tebing....
kemek kt bhgn depan belah co-pilot....

trus g anta repair....
bkn ape..
nk kire byk duit pn xde la sgt...sesak gak lps repair tuh...
tp klu bia kete aku kemek-kemek nnt kene menjawab kt ayah aku....
huhuhu...
nnt die soal siasat cm pesalah la plak...
so sblum die tau kete aku accident, baik aku beki dlu...

kete tu mmg kete aku, tp ayah aku begitu concern dgn keadaan kete tuh...
tetiap kali blk kg mesti die g belek2 kete tuh... tgk mane kemek-kemek...
ni still ade bekas2 kene seret kt tebing tuh dr pintu dpn smpai blakang....
harap-harap die xprasan la.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 12:20 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 23-7-2007 01:00 PM
Ooittt...bukan sebab banyak duit ke apa ke...anis dan suami anis ni jenis cermat...kalau drive tu..nampak ada kete nak himpit atau nak potong line..kitaorang bagi jer laluan sebab sayang kat kere ...



wa punye kete wira sedan...
wa calar or kemek tada kisah punye...
lagi syok kalu time jem.. boleh celah sana sini..
mesti ade org bagi laluan punye..
cume lori jer aku kena bagi ruang...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 12:21 PM | Show all posts
bagi aku.. rupa tak penting..
yg penting isi dalam mesti mau jaga...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 12:54 PM | Show all posts
Kalau stakat calar sikit2 tue tahan jer ler...tapi kalau teruk sangat sampi boleh karat kenalah repair...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 02:03 PM | Show all posts
Originally posted by ajis_kg at 24-7-2007 12:21 PM
bagi aku.. rupa tak penting..
yg penting isi dalam mesti mau jaga...



Pada anis pula, rupa dan isi dalam dua2 penting....rupa cantik isi dalam pun kemas..baru sedap mata memandang...baru ler kereta nampak baru  walau usia dah bertahun2...tapi lain orang lain pandangan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 03:04 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 24-7-2007 02:03 PM



Pada anis pula, rupa dan isi dalam dua2 penting....rupa cantik isi dalam pun kemas..baru sedap mata memandang...baru ler kereta nampak baru  walau usia dah bertahun2...tapi lain orang ...




sedap mata memandang.. lagi sedap pencurik menhilang...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 03:25 PM | Show all posts

Reply #36 ajis_kg's post

Keh keh keh keh keh, pencuri kalau nak mencuri, dia bukan kira cantik ke apa..janji ada peluang jerr...kalau proton juara dijaga bodynyer dan dalamannya dijaga kemas dan bersih dibanding dengan honda stream yang comot sana sini sebab ownernya malas..pencuri lebih pilih honda tu banding juara...sebab nilai kereta tu maa....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 04:19 PM | Show all posts
Originally posted by awan at 24-7-2007 08:08 AM
ala... kete aku pun hari tu kemek gak ... betul2 kat pintu..
anta kedai pi ketuk... kena 30 hengget jer...
skrg ni ada la kesan calar dia...tak cat pun...

masa mula2 kena mmg la sedih gil ...


30 hengget kat mana? aku tanya proton aritu depa nak 500 (ketok + spray balik)
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 04:19 PM | Show all posts
sapa bleh bagitau dr dent kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 04:32 PM | Show all posts

Reply #37 AnisSuraya's post

kih.. kih... ayang.. alarm system kang kat dalam... bukan kat luaran..
kalu jaga seme dalaman... maksudnya seme laa...
kalu letak sama2 honda.. satu cun .. n satu lagi calar balar...
agak2nya.. mane pencurik pilih...
amik yg calar nanti kena cat baru plak kang...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088165s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list