Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38383
View
202
Reply

Kalau Kereta CALAR/KEMEK dsb...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 24-7-2007 04:33 PM | Show all posts
Originally posted by fawabi at 24-7-2007 04:19 PM


30 hengget kat mana? aku tanya proton aritu depa nak 500 (ketok + spray balik)


Awak tanya kat proton, memang ler melampau mahalnyer...cari jer kedai/bengkel yang wat ketuk/welding/cat, harga jauh lebih murah.Macam my kancil dulu, tanya kat perodua, dia minta 450.00 (ketuk n cat) , tanya bengkel kat luar, cuma kena 200.00 jer untuk ketuk n cat...Tak yah ler masuk proton nyer servis...mahal siottt...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 04:35 PM | Show all posts

Reply #40 ajis_kg's post

kih kih kih..ala ayang ni...pencuri sekarang dia tak kira sangat, asal ngappp jer..buruk ke hodoh ke..asal $$$ masyukkkkk dalam poket dia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 04:53 PM | Show all posts

Reply #42 AnisSuraya's post

betul tuh..
tapi mencurik pon pakai otak..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 04:55 PM | Show all posts
dah nama pun pencuri...kalo peminta tuu lainlaaa pulakk
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 04:56 PM | Show all posts
Originally posted by fawabi at 24-7-2007 04:19 PM


30 hengget kat mana? aku tanya proton aritu depa nak 500 (ketok + spray balik)


kat bangkel la..... ketuk aje tp tak sembur/cat.. mmg la murah
tp kesan peninggalannya...cam lebih kurang kete freeky gak.... heh3
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 08:26 AM | Show all posts
Itulah ganas sangat

Originally posted by freekey at 23-7-2007 12:50 PM

Sadis tak korang tengok gambar2 ni??

http://img.photojerk.com/freezal/parking-DSC05581.jpg

http://img.photojerk.com/freezal/parking-DSC05583.jpg

http://img.photojerk.com/freezal/pa ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 08:44 AM | Show all posts
ler.... kene lg ke si priki nih....
lesen terbang yerk....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 10:57 AM | Show all posts
bab kete calar/kemek ne..huhuhu..amat mengharukan hati..ari tuh 2 minggu pas beli kete..kete aku telah merempuh dinding parking kt opis aku..aku la yang mmbuatnye....mmg jelas ketara calarnya..sedey woo.dahle kete baru..umuq tak sampai lagi sbulan..pegi workshop ketuk seme..kopakla jugek RM270 .. pastu bulan 4 hari tuh, time aku tgh syok2 nak gi keje..ader la plak budak langgar montot kete aku..huhuhu..satu garisan calar yang panjang telah tebentuk pd montot kete aku..dah tak seksi ..tapi ok la..dia sanggup bayar..hari tuh jugak aku settle..huh lega..takder la aku meroyan tgk kete aku dah jadi hudus..pastu hari tuh balik kg, adik aku buat lagi..satu garisan melintang kena betol2 atas sempadan pintu depan dan blakang side driver..huhuhu ..yang ne aku dah tanye kat kedai dia kata kena cat 2-2 buah pintu..huhu chargenye pun leh tahan..nak tak nak terpaksa la KIV dulu..bajet kureng.. ikut kan hati mmg la aku nak baiki la la tu jugek..tapi kena tgk poket dulu..sakit mata nengok kete yang jadi terhudus ne..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 12:18 PM | Show all posts

Reply #48 retnoel's post

sadisnye nasib ko.. i feel you...

kawan aku masuk aritu dah 3 kali savvy dia jahanam... memula batu-bata jatuh atas bumbung, lepas tu vios langgar montot... last week tah sapa antuk bumper keta dia...

mau penasaran time tu weh.. if i were in her shoe aku dah meraung dah..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 02:10 PM | Show all posts

Reply #49 fawabi's post

uiikk.. kata savvay keta paling lasak...
teringat aku masa iklan savvy dulu2..   
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 02:48 PM | Show all posts
orang kata, kalau keta kemek, jangan ditangisi..nanti lagi teruk dia kasi..mana yang kemek kecil kecilan tu, buat biasa jer..tak payah nak emo-emo..

guna soft99 tu..pastu agak-agak takde duit, tempek jer sticker..kedai cik toms sticker tu berlambak design..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2007 10:01 AM | Show all posts
hi guys...
aku nak tya ckit je...klu keta dah calar balar@bumper pecah ke...ada tak tempat yang korang leh rekemen kat aku nak repair...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2007 03:16 PM | Show all posts
Originally posted by freekey at 23-7-2007 12:50 PM

Sadis tak korang tengok gambar2 ni??

http://img.photojerk.com/freezal/parking-DSC05581.jpg

http://img.photojerk.com/freezal/parking-DSC05583.jpg

http://img.photojerk.com/freezal/pa ...

kalau setakat kemek..just ketuk body..

kalau calar skit ..just polish

kalau scratch dalam..yang ni mintak mintak la jangan ..dah la kena plaster pastu kena cat balik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2007 02:01 PM | Show all posts
yala 2...:@
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2007 09:58 PM | Show all posts
ni hah keta ku dah kemek pintu .. baru je kene sondol ngan lori kontena petang tadi.... aku baru jer turun dari penang bridge..



errr.... salah aku ader gak.. sbb aku nak ke kanan.. . tp aku nak salahkan iswara yg gi parking kat tepi jalan tuh... jalan tengah jammed.... 3 lane dah jadi 5 lane dah....keta jln merangkak... dia lak duk parking kat situ.... kontena tuh lak kat belah kanan aku..... aku dah bg signal.. tp dia tinggi soo drebar tak perasan aku.. g bantai keta aku... huhuhuuhh


sbb keta ni lahh:@.. aku nak elak keta ni.. sbb kontena kat sebelah aku tuh dah nak himpit aku dah.. soo aku cepat bg signal nak ke kanan ( time tuh keta sumer stop sbb jammed.). aku ingat aku lepas lah.. tetiba jer.. kontena tuh g jalan...

esok nak g balai bg geran keta ngan insuran.. aku nak claimed...

salah aku pon ader... weii tp aku dah bg signal dahh.... time tuh sumer keta stop.... tak gerak tauwww....

[ Last edited by  True-X at 3-8-2007 10:06 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2007 10:01 PM | Show all posts
True...
Nasib baik true x tak pape...

Kadang2 bila kita eksiden kan, kite mmg rasa ralat sgt sbbnya kereta rosak dan dah tak lawa lagi..
Tp, kalau utk sedapkan hati sendiri, kita syukur aje lah, sbb masih lagi slmt dan tak jd apa2 sbbkan eksiden tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2007 10:08 PM | Show all posts

Reply #56 whiteberry's post

tuh lah
sib baik ader kawan sorg.. aku pikap time aku balik meeting tadi..... aku dah laah tak tau nak wat aper... pastu ader jer tokey nak tow keta aku..
pakcik kontena tuh advise aku tak yah
g wat repot jer kat balai...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2007 10:12 PM | Show all posts

Reply #57 True-X's post

Hari tu kita penah eksiden jugak dan sgt kemek kat depan kereta tu...
Dan nasib baik ada adik...Lokasi eksiden adalah kat dpn ayamas klang itu...
N masa tu P lagi..Huhu...Pastu ada la beberapa org dtg tolong...N betullah, masa tu mmg tatau nak wat ape...even start kereta pun da tak betul kot.hehe...Org2 yg tolong tu lah yg bawak gi bengkel, kita tak pi report polis sbb takut kene ambik lesen sekali lagi..Hik2..Tapi, duit mmg sgt habis kepada kereta yg dilanggar, dan kereta sendiri..Sian mak ayah
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2007 10:16 PM | Show all posts

Reply #58 whiteberry's post

aku pon tadi... kl ikut report aku.. polis tuh nak saman aku tadi.. 300 beb adey... kontena tuh sah sah ler tak ader kemek aper pong.. ...

tp polis tuh suh aku wat repot salahkan pakcik tuh... tp aku tak sampai ati.. aku cakap aku cumer nak wat repot claim insuran jer....... sbb salah aku ader gak...

pastu  naik intgkat atas kene soal siasat.. penyiasat tuh kater salah aku sbb aku masuk lane org...kene bayor 300...

aku pon wat muker2 kesian skit.......sib baik  dia kater tak per lah dia wat laporan aper ntah...... dia kater dia try tak yah kene saman.......
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2007 11:45 PM | Show all posts

Reply #59 True-X's post

waahh.. sorry to hear that...
anyway.. benda dah jadi nak wat camne erkk..
tapi aku rasa nak ketuk balik pintu n cat balik cam tak mahal jer..
below rm500 gamaknyerr ku rasaa.. kalau nak claim insuran better damage yg rm1k and above... sayang beb NCB nyerrr.. tapi ko baru 1st year kan?..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list