Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38328
View
202
Reply

Kalau Kereta CALAR/KEMEK dsb...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 6-8-2007 05:01 PM | Show all posts
Baguslah begitu

Originally posted by freekey at 6-8-2007 04:52 PM

Ehehe takda arrr..

Tapi sementara kereta masih ada kesan calar ni.. Gunakanlah kesempatan sebaik mungkin..

Anyway, aku sekarang tgh dalam proses untuk menjadi seorang yang lebih pe ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 07:11 PM | Show all posts

Reply #99 freekey's post

thank u for sbb concern.....

neeway time kene langgar tuh... tak lah panik sgt.. sbb keta aku tak bergegar pong... dan aku tak sedar pong.... time aku tekan minyak keta tak mo jalan.. rupenyer2 dah kene sondol ngan kontena tuh.... pastu lori tuh sondol lagi.. sbb dia tak perasan.. time tuh baru aku tekan honk.... dan konetena tuh pon berundur,,,

huhuhu tuh baru kene sondol ngan tayar dia jer....
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 07:12 PM | Show all posts

Reply #99 freekey's post

of cozz laa bersih... see the leg laaa beb
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2007 01:10 AM | Show all posts

Reply #103 True-X's post

apa kata ko tangkap gambo kelisa ngan driver yg buat eksiden tu..
senang sikit aku nak komen mana silap nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2007 09:04 AM | Show all posts

Reply #104 takumi86's post

drebar yg wat silap tuh aku.. huhuuuhh.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2007 09:52 AM | Show all posts
Originally posted by True-X at 7-8-2007 09:04 AM
drebar yg wat silap tuh aku.. huhuuuhh.


ok la tu..
sekurang2nya dapat dijadikan pengajaran/peringatan di masa akan datang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2007 10:11 AM | Show all posts
hohoh sian kete ko true..aku lak baru semalam..kena langgar di subang jaya..
dahlah bumper belakang aku fibre....terus pecah..adehhhhhhhhhhhhh

nanti aku up gambar (bolehla kita buat pertandingan kete2 eksiden ringan di cari..hahaha...)....takde kemik2 de..terus pecah..skit je pecah tapi ikut kos asal....mahal gak la. satu masalah dengan fibre ni...kalu dah pecah takleh repair..kena ganti seketul terus...lenkali carik bumper PU la pulak..

1. fibre bumper = 200
2. cat bumper 2k dua tone kaler = 230

dahla sah sah salah org yg langgar aku..aku tgh rilek kat traffic light tunggu lampu ijau...tengah2 tekan2 butang radio...sekali dtg cium...dahla nak bayar 200 je...ingat kete cam ayam ke? dahla aku baru salin bumper tu sebulan lepas.....

penat-penat argue dapatlah 400..(just for bumper)..sapa kata kancil kete murah? hehehehe...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2007 01:10 PM | Show all posts

Reply #107 puteri7's post

murah le.. compare dgn ferrari...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2007 02:15 PM | Show all posts

Reply #108 ryo_takahashi1's post

kalu ferarri....kira lari jelah kalu langgar...hehehehe... gores skit je sempit poket jadinye
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2007 02:59 PM | Show all posts

Reply #109 puteri7's post

nak lari ke mana? sampai hujung dunia pun dia leh kejar
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2007 06:02 PM | Show all posts

Reply #109 puteri7's post

kalau dah langgar ferrari, claim insuran laa.. pee susahh... heheee..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 01:49 AM | Show all posts
selalunya ...hantar terus ke kedai.....tak leh laaa tgk kemek//calar2 nih
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 08:01 AM | Show all posts
Oklah dia sanggup bayar

Originally posted by puteri7 at 7-8-2007 10:11 AM
hohoh sian kete ko true..aku lak baru semalam..kena langgar di subang jaya..
dahlah bumper belakang aku fibre....terus pecah..adehhhhhhhhhhhhh

nanti aku up gambar (bolehla kita buat pertandin ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 08:09 AM | Show all posts
Originally posted by True-X at 6-8-2007 07:12 PM
of cozz laa bersih... see the leg laaa beb

wokey.. tangkap gambo leg  ko, pas tu paste kat sini lar.. baru leh tengok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 08:36 AM | Show all posts

Reply #114 Fast-N-Furious's post

gambau leg..... :eek: :eek: :eek:
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 09:33 AM | Show all posts
ni ha gambar kepecahan bumper kereta aku...seperti yang dikatakan sebelum ni...pecah tak banyak tapi barang fibre memang stupid..pecah kalu tarak boleh repair..

gambar satu:


gambar dua: close up pecah..


macam tak berapa nampak je..aku rasa nak pakai je bumper tu sampai pecah ketara..hihihihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 10:15 AM | Show all posts
Amboi

Originally posted by Fast-N-Furious at 9-8-2007 08:09 AM

wokey.. tangkap gambo leg  ko, pas tu paste kat sini lar.. baru leh tengok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 10:26 AM | Show all posts

Reply #116 puteri7's post

tak nampak sgt laa puteri.... kl aku aku biarkan ajer.. sampai kopak..( kl tengah tak der duit laaa..)
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 10:26 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 9-8-2007 08:09 AM

wokey.. tangkap gambo leg  ko, pas tu paste kat sini lar.. baru leh tengok..


malas aar.. kene shave sumer bagai... lecehh aar
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 10:36 AM | Show all posts

Reply #116 puteri7's post

lerr.. pecah fiber pun bule repair daaaa.... repair dgn fiber gak ler... murah je.. ko jangan pergi kedai acc... ko pergi kedai cat.. atau kedai buat fiber... yg aku tahu kat puchong dan shah alam melambak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081874s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list