Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
178263
View
12900
Reply

CHIT CHAT SAMBIL MENJAHIT

 Close [Copy link]

Author: my-alja       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-2-2004 04:03 AM | Show all posts |Read mode
salam

me..me..me

tapi dah lama bersaralah nice...hehehe

swans tu ..sampai sekarang tersadai...

[ Last edited by  noor_hannah at 4-7-2006 10:35 PM ]
Reply

Use magic Report

niceaniesz This user has been deleted
Post time 19-2-2004 09:01 AM | Show all posts
Hhehehhe...ye ker...i dulu suker masa student...then...sumer lar...

Pas da lama bersara like you..but now im into it again...

Siap beli buku la alja...heheheheh...upernya there is a lot of things u can do w it...wow...

And kalu dulu i buat...i main tibai jerk...janji crossed kat depan tuh....tp biler beli buku tuh..baru tau camne d correct technique...kekkekeke

My my...lost my skill la dear...been abt 15 yers ive left d thing....huh....

Now i got lotsa project to do...cheewahhh...cam pandai n bagus jerk...

Tp dis ting addictive lar..once u buat..u tak mo stop kan....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2004 10:20 AM | Show all posts
time blajar dulu rajin la buat... byk free time.... la ni dah keja... tak sempat laaa... dulu gak.. kalau besday family and close friends... i'll make cross stitch...
Reply

Use magic Report

ooo_bee_car_you This user has been deleted
Post time 19-2-2004 12:12 PM | Show all posts
masa belajar dulu suka la buat x-stich nih. Tp skang dah keje, dah kawin and ada baby...x de masa dah nak buat. Kalau ada masa lapang pun saya lebih suka tengok tv/tido.

Dulu suka buat x-stich gambar bunga/cartoons. Mak saya suka suruh buat ayat2 Quran n frame. Dulu penah gaks buat projek x-stich utk jadikan beg untuk adik2. Tp skang dah malas
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2004 12:50 AM | Show all posts
eli mmg tk minat menjahit, tapi ms menengah rendah duk hostel dulu eli suke buat cross stich..bg eli menjahit ngan buat cross stich tk same sbb kite jst masukkn ikut jaring2 tu je..1st hasil keje cross stich eli, gambar gugusan anggur rsnye 4da time bein, mcm tkde ms nk buat ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2004 05:09 AM | Show all posts
antara pekara yg aku reti buat tapi tak minat langsung nak buat.. hihihihiih
kalau buat silang pangkah pun.. just utk buat saperah atau tepi2 alas meja jek
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2004 10:49 AM | Show all posts
baru plan nak pegi kedai nak cari buku kejap lagi..suka sangat benda ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2004 02:44 PM | Show all posts
Dulu rajin betul buat benda nie..tp now dah bersara semenjak ada baby...coz takde masa nak buat..
Reply

Use magic Report

secret This user has been deleted
Post time 21-2-2004 08:51 AM | Show all posts
Cross stichsekali jer penah buat...hihi...tak berseni langsung hasil kerja aku tuh..hak hak...
Reply

Use magic Report

niceaniesz This user has been deleted
Post time 21-2-2004 12:38 PM | Show all posts
hhheheheh..me pun tak seni..tp nak gak buat...suka nak buat...hehehhe...tp bila tak lawa tuh mula la monyok jerk...

Korang sapa ada idea kat ner nak carik gamba crtoon character of popeye n olive oyl tuh...i nak buat nih...

maleh nak draw or trace...takut tak menjadik..maklum lar org artistic sgt nih..hehehhehe...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2004 11:35 AM | Show all posts
mmmm sekarang ni raden tengah buat gambar air terjun kat hutan...
baru nak belajar terus buat yg susah pening juga kepala dibuatnya...
dah nak masuk 2 bulan tak siap2 lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2004 08:25 AM | Show all posts
memang minat cross stich nii... dulu masa sekolah menengah my mom pon suka suruh Leha buat...dah kerja tak de masa, tapi try jugaklah buat sekali, haa berbulan bulan baru nak siap

Baru nii terfikir nak buat semula...jumpa this design nak buat bookmark..bila beli, aduhai dia guna 2 thread aje benang tuu..punya halus...kain dia pon halus gak..cuba buat seminggu, lepas tuu terus hilang semangat nak buat

Leha, Gadis Klasik
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2004 07:24 PM | Show all posts
Minat jugak tapi bila dah banyak anak..simpan aje benang tu..at last anak dara kak liza yg buat...tapi dia buat yg kecil2 jer..
Reply

Use magic Report

AssamBoi This user has been deleted
Post time 29-4-2004 11:53 AM | Show all posts
Pernah buat cross-stich selama 9 bulan.. siapkan bunga ros dalam vase..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2004 12:37 PM | Show all posts
Originally posted by AssamBoi at 29-4-2004 11:53 AM:
Pernah buat cross-stich selama 9 bulan.. siapkan bunga ros dalam vase..

tahniah dapat gak siapkan projek anda....:clap::clap:
teruskan usaha cemerlang..gemilang dan tak terbilang tu...:lol
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2004 01:17 PM | Show all posts
Lucky punya cross stitch dr tahun 2000 belum siap lagi. Hahaha! Punya la pemalas. Sapa suruh beli saiz gedabak :lol
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2004 01:48 PM | Show all posts
Originally posted by LuCkY-sTaR at 29-4-2004 01:17 PM:
Lucky punya cross stitch dr tahun 2000 belum siap lagi. Hahaha! Punya la pemalas. Sapa suruh beli saiz gedabak :lol

nampaknya LuckY dah tersilap pilih  projek...:hmm:
tak ape..siapkan pelan2..lama2 akan siap juga..
cuma perlukan kerajinan yg lebih skit...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2004 04:18 PM | Show all posts
i pun ada satu lagi tersadai tak siap..dah malas n tak der masa.... best gak belek2 dier punyer map tuh...n paling best..buat cross stich nih masa nak dekat2 siap..tinggal lagi 50-100 boxes.... sebab tak sabar nak tgk macam mana rupa dier biler siap betul..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2004 04:44 PM | Show all posts

CHIT CHAT SAMBIL MENJAHIT

wow :

best laa. dulu minat gaks jahit langsir tapi setakat jahit lurus aje laa, takde fancy2 feature. bukan apa tak reti sangat nak jahit.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2004 08:29 AM | Show all posts
Corak kedua paling memikat hati ku...syabas Pn Ann...Norin dah ada idea cam mmana nak design langsir utk raya.

(Moderator....kalau tak keberatan...bole bagi thumbs up kat Pn Ann)!Good work baby!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091691s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list