Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
178625
View
12900
Reply

CHIT CHAT SAMBIL MENJAHIT

 Close [Copy link]

Author: my-alja       Show all posts   Read mode

Post time 29-8-2005 11:23 AM | Show all posts

borak

wow cantiklaa gambar baju yg farizaniq & ct tepek tu.. mesti sakit mata nak jahit beads tu ekk.. boleh laa aku try carik buku rosita jaafar tu nanti..
Kak Dar, cepatlaa paste gambar tu..nak nengok laa
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2005 09:53 AM | Show all posts

jahit reben..?

Originally posted by DARSITA at 29-8-2005 04:07 AM


Jahit riben dkt kain, bags tak minat ke? nanti kak Dar letak gambar ... cantik sangat


wahh.. baru style tue..
leh ajar tu kak Dar!
berminat nie..!
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2005 09:59 AM | Show all posts

okeh!

Originally posted by lya at 26-8-2005 12:20 PM


aku pun minat nengok baju yg ada beads nie tapi tak pandai laa nak jahit..heheh...
azerlma, ada gambar baju yg u dah letak beads tak? Share laa nak nengok gak...
[/ ...


okeh lya.. esok me amik..
hari kamis lest tepek2 kat sini..
tapi x lawo sgt la jahitannya.. x lah macam kat CT n K.farizaniq nie.. depa dah Pro.!!:love:
Reply

Use magic Report

ace This user has been deleted
Post time 2-9-2005 10:13 AM | Show all posts
veery neat!



yang ni pulakkk Toooo sweet!!

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2005 10:01 AM | Show all posts

hokey!

Originally posted by DARSITA at 2-9-2005 01:39 AM
aiyaaa macamana nak ajar ek? Nantilah kalau senang kak Dar photostat dan scan cara cara jahit ribben (buat bentuk bunga ros, daun etc) dkt sini. Okay


dkt baju kurung kak Dar tak pernah teng ...

:pray::pray::love::love: TQQQQQQQQQQQQQQQ

x sabo nak tunggu!
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2005 08:55 AM | Show all posts
Originally posted by faziraniq at 26-8-2005 04:44 PM
nie koleksi yg i jahit


[img][/img]


[img][/img]

[img ...

cantik dah menarik.. cam mana nak start?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2005 10:34 AM | Show all posts
amboiii cantik nye korang nye jahitan...maap ckp je la ye...kite nie tak telaten....hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2005 01:51 PM | Show all posts
pernah dengar tapi tak pernah jumpa.

tgh mencari gak ni...
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
Post time 7-9-2005 01:52 PM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 7-9-2005 01:51 PM
pernah dengar tapi tak pernah jumpa.

tgh mencari gak ni...



kalau jumpa kasi tau ek..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2005 02:07 PM | Show all posts
insyaAllah, hazel
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
Post time 7-9-2005 03:07 PM | Show all posts
Originally posted by flowerjun at 7-9-2005 03:04 PM
tak pernah lak jumpa software...tapi dulu aku penah satu kedai kat Shah Alam..kita bagi gambar pastu dia boleh printkan sbg panduan utk buat crosstich ni...mungkin dia guna software yg hazel nk car ...



yup, yg macam tu lah.. tapi sure dia tak reveal mana dia dapat.. nanti tak boleh carik makan pulak dia..

memang kita boleh stitch gambar sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2005 02:42 PM | Show all posts
waaah...syioknya..dah lama x buat crosstich, last time skolah dedulu.
nih kena up kan semula hobi ni.
sapa2 yg tau tu bole la share..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2005 02:26 PM | Show all posts
azerlma, letakla gambar koleksi yang awak dah jahit pulak...nak tengok...mana tau ...i tak penah buat lagi pattern yg awak buat
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2005 09:40 AM | Show all posts

uiks..

same la kita fazira..simpand alam tupperware jer..!

saye nye design ke.. alamak malu ahh..

tgk fazira nye .. malu nak tunjuk sy nye.. saya takat amatur je..

jahit beads ikut bunge leh la..

tapi kalu sendiri design cam fazira tue..

hampeh hasil nye..

tapi kalu ade.. pic.. nanti kita share yer!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2005 10:39 AM | Show all posts
Samalah ct pon ada gambar..gambar ct kawin..dah beberapa tahun x siap2 lagi...baru buat sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2005 10:48 AM | Show all posts
Originally posted by azerlma at 12-9-2005 09:40 AM
same la kita fazira..simpand alam tupperware jer..!

saye nye design ke.. alamak malu ahh..

tgk fazira nye .. malu nak tunjuk sy nye.. saya takat amatur je..

jahit beads ikut bunge leh la.. ...



ala azerlma...kita pun tak pandai sangat la...cantik awak jahit kat bunga tu....kalau ada lagi letak la gambar lagi...awak amik tempahan ker atau untuk baju sendiri jer...

i nie untuk baju sendiri dah tak sempat dah....banyak tempahan  untuk raya......nanti kalau sempat i letak lagi gambar kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2005 12:29 PM | Show all posts

wahh..!!

cantik2 nya..!! :clap: :pompom:

suke leher ijau tue..! :clap::clap:

oo fazira.. u amik tempahan ker..? eheheh masyuk lah raya2 nie yer..?
me penjahit amatur jahit sendiri je la.. belaja2.. n guna idea sendiri..
ade g bengkel jahitan ke fazira..? sebab u r very gud in matching d beads color..
suka-suka!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2005 02:06 PM | Show all posts
Originally posted by azerlma at 12-9-2005 12:29 PM
cantik2 nya..!! :clap: :pompom:

suke leher ijau tue..! :clap::clap:

oo fazira.. u amik tempahan ker..? eheheh masyuk lah raya2 nie yer..?
me penjahit amatur jahit sendiri je la.. belaja2. ...


tu la azerlma, rezeki  nak raya la....fazira nie tak pernah gi bengkel pun...belajar sendiri jer......dah lebih 3 tahun buat tu...amik tempahan sikit2...cuma i nie rajin berjalan...gi medan mara....ampang park lah...pantang kat mana ada orang jual baju kurung pasti gi intai...dan tengok cara orang jahit manik camner...balik umah baju anak jadi mangsa percubaan...kebanyakkan camtu  la...niat ati nak gi belajar menjahit baju sekali....tapi masa tak mengizinkan buat masa sekarang....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2005 02:34 PM | Show all posts
cantik baju ijau tu.. my fav. kaler
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2005 02:45 PM | Show all posts
Originally posted by faziraniq at 12-9-2005 02:06 PM


tu la azerlma, rezeki  nak raya la....fazira nie tak pernah gi bengkel pun...belajar sendiri jer......dah lebih 3 tahun buat tu...amik tempahan sikit2...cuma i nie rajin berjalan...gi medan mar ...


ff gitu ke fazira.. eheh.. alhamdulillah.. rezeki raya.. oo.. gitu ka.. praktis make prefect lah tue..
saya pun baru2 je suke hobby nie.. anyway belajar melalui pemrhation pun worth juger yer..?
ok.. leh contoh nie.. tapi jahit utk sendiri je la.. xde la nak amik tempahan..

ok ade pic lagi paste lagik!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.001516s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list