Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
178600
View
12900
Reply

CHIT CHAT SAMBIL MENJAHIT

 Close [Copy link]

Author: my-alja       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2005 05:59 PM | Show all posts
fazira & Azerlma

Cantiknya u all jahit....dah lama nak jahit manik-manik nie tapi tak pandai....

cantik-cantik...me kagum....kemas sgt jahitannya....

tali tangsi tu sbg ganti benang ker fazira? nak carik kat mana iya utk manik-maniknya?

bolehlah hari khamis nie kita jumpa....i tanya u...hehehheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2005 11:01 AM | Show all posts

ooo...

ade sessi perjumpaan ke tue..?
eheheh... jumpa jgn x jumpa.. belaja menjahit skalik yer.  amiizaa...?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2005 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by faziraniq at 26-8-2005 04:44 PM
nie koleksi yg i jahit


[img][/img]


[img][/img]

[img ...


cantiknya jahitan...........kemas gitu....
mcm nk wat la. tali tangsi susupkan bawah lipatan baju ekk kak....:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2005 02:09 PM | Show all posts
Originally posted by faziraniq at 26-8-2005 04:44 PM
nie koleksi yg i jahit


[img][/img]


[img][/img]

[img ...


aiiiiii........faziraniq......cantik nye beads yg u jahit......simple but very2 nice. akcelli jarumnye dah beli pesan kat kawan tp takut nak try. tak tau nak cam mane nak mulakan jahit beads2 tuuuu......tak reti

[ Last edited by eena05 at 13-9-2005 02:10 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2005 02:25 PM | Show all posts
Cantiknya faziraniq...Buatlah kelas jahitan manik. I memang tengah cari kelas belajar jahit manik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2005 02:39 PM | Show all posts
wahhhh...fazira.....cantik dan kemas...mesti kena teliti kerja-kerjanya....
dah lama berkenan...cuma tak taou nak buat....
ha'aahhhh nanti kita jmp...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2005 02:50 PM | Show all posts
macih segala info tu ekk kak.......
tgh bercita2 nk carik baju yg plain nih.....hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2005 09:55 AM | Show all posts
:love:...........................

[ Last edited by faziraniq at 14-9-2005 09:58 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2005 11:49 AM | Show all posts
Originally posted by faziraniq at 26-8-2005 04:44 PM
nie koleksi yg i jahit


[img][/img]


[img][/img]



kemasnya jahitan fazira ni......memang puas hati kalau upah ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2005 10:44 AM | Show all posts
heheh...
tu dia pakar dah tunjuk..
comtoh yang cantik2
ramai la ngelip2 raya nie..!
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2005 09:55 AM | Show all posts
Originally posted by azerlma at 16-9-2005 10:44 AM
heheh...
tu dia pakar dah tunjuk..
comtoh yang cantik2
ramai la ngelip2 raya nie..!


bukan pakar lah azerlma....belum sampai ke tahap pakar lagi ....still belajar lagi...banyak lagi cara jahitan manik yang belum saya pelajari...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2005 10:22 AM | Show all posts
kak faziraniq, ada ambil upah tak? nak tanya berapa kak fazi charge kalau nak tempah untuk jahit hujung lengan & leher baju kurung? ada pattern lain tak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2005 04:29 PM | Show all posts
:love::love: cantiknya yg nih.... buat macamana ni...amirdaa nak jahit kat kain chiffon, ok ke kalau macam ni... baju kebaya...saper yg boley amik upah ni....

semalam cakap ngan tailor...dia x sanggup sbb utk raya ni dah x sempat... camner ni....

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2005 08:58 AM | Show all posts
saya amik tempahan jahit beads kat baju..tapi yg simple jela...kalau ada yg minat nak cuba tempah, leh pm saya
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2005 09:52 AM | Show all posts
leaika, tunjuk le hasil jahitan yang telah awak buat. tak kan offer kosong je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2005 10:22 AM | Show all posts
ala...saya takde digicam la nak snap gambar...yg selalu saya buat lebih kurang macam kat gambar baju kaler purple kat atas tu...kalau ada yg dekat2 ngan saya leh jumpa tengok baju yg saya buat tu
Reply

Use magic Report

zigzag This user has been deleted
Post time 21-9-2005 10:29 AM | Show all posts
lepas tgk patern kat sini sy pn berangan la nk buat, balik keje trus g beli beads, tp kat kedai tu x de la plk tali tangsi cam yg akak2 ckp tu..

smangat punya pasal guna jer benang biasa.. tp baru jait 2,3 biji cam hampeh jer:cry:... camana nk buat cantik cam yg  u all buat tu?:stp:

[ Last edited by zigzag at 21-9-2005 10:33 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2005 10:49 AM | Show all posts
Originally posted by zigzag at 21-9-2005 10:29 AM
lepas tgk patern kat sini sy pn berangan la nk buat, balik keje trus g beli beads, tp kat kedai tu x de la plk tali tangsi cam yg akak2 ckp tu..

smangat punya pasal guna jer benang biasa.. tp b ...


tak per zigzag, try & error la.....mula2 mencuba memang cam tu....yang penting jgn putus asa...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2005 11:41 AM | Show all posts
yaaa.. zigzag... mee pon same je..
kena wat eksperimen sendiri..
lame2 kita terer le..
lebey2 jenguk2 laa kat sini.. leh share pengetahuan dan kemahiran bersame...

yer la laika.. kalu ade kesempatan.. share2 la pic jahitan2 manik  tu yerk..?
Reply

Use magic Report

rizura15 This user has been deleted
Post time 22-9-2005 10:27 AM | Show all posts
wah...cantik cantik korang punya corak manik kan...teruja sungguh teman....very very the very nice la ...fiza..u mmg terer jahit manik yek...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079240s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list