Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
47575
View
561
Reply

RAYA EXCHANGE - KAD RAYA BUATAN TANGAN

 Close [Copy link]

Author: gucci       Show all posts   Read mode

Post time 17-8-2007 02:53 PM | Show all posts

Reply #67 kakLis's post

ni yg jelly sayang kak lis.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2007 02:54 PM | Show all posts

Reply #68 TongDrum's post

tak payah pakai meja dah.. segala nye dah online sekarang ni semua nye di hujung jari...
jelly letak nama td tau..

[ Last edited by  jellypuff at 17-8-2007 02:58 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2007 03:45 PM | Show all posts
Originally posted by jellypuff at 17-8-2007 02:49 PM
nani..bila kita dah undi nanti jelly bg tahu nak pos kemana..sabar yek...



ooo, baru paham...
camtu kalu... balik kursus baru nani siapkan.... ingatkan
isnin ni nak post.., dah legalah masa kursus nanti
he he
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2007 03:47 PM | Show all posts
Originally posted by naninana at 17-8-2007 03:45 PM



ooo, baru paham...
camtu kalu... balik kursus baru nani siapkan.... ingatkan
isnin ni nak post.., dah legalah masa kursus nanti
he he



amboiiiiii....advance nye nani niiii...
ngeri arr nina...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2007 05:09 PM | Show all posts

Reply #63 naninana's post

nanti mod akan buat cabutan untuk tetapkan partner masing2.  Pada yang dah confirmed serta tu tolong bagi particulars macam dalam post#1 tu pada gucci ye...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2007 05:15 PM | Show all posts
seronok nya dah makin ramai nak join.  Moh gucci sorak!

    go  naninana go
    go  kak lis  go
  go  tongdrum go
    go  kak umi  go
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2007 08:42 PM | Show all posts

Reply #79 jellypuff's post

ok boss...........thanks
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2007 08:47 PM | Show all posts
salam.. sy pun nak join boleh..masih ada ruang utk sy ke?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2007 11:56 PM | Show all posts
Originally posted by Civic at 17-8-2007 08:47 PM
salam.. sy pun nak join boleh..masih ada ruang utk sy ke?


boleh civic.  sila baca post #1 di page 1 ye....dan jangan lupa pm particulars pada gucci.

sorak sikit.....    go civic go  
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2007 07:14 AM | Show all posts

Reply #89 gucci's post

orait..tq....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2007 09:07 AM | Show all posts
:pompom:  go civic go :pompom:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2007 09:15 AM | Show all posts
wah...ujung minggu ni senyap je....moh la kita buat kad raya!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2007 10:00 PM | Show all posts
Originally posted by gucci at 20-8-2007 09:15 AM
wah...ujung minggu ni senyap je....moh la kita buat kad raya!!



jom..jom.. boleh mula cari idea dan bahan...sy takde idea lg. lum dpt ilham.
xtahu nak buat ape lg.  Sy x begitu kreatif tp sbb nak libat gak...nak mengeratkan silatulrahim sesama umat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2007 09:26 AM | Show all posts

Reply #93 Civic's post

civic, u can start with referring to the link yang gucci bagi tu kat page sebelah atau browse for the word "card making".  

nanti pasti akan ada idea!
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2007 09:41 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2007 10:00 AM | Show all posts

Reply #95 Bianca's post

haa...lagi byk!  senang nak cari ideas camne nak buat.  kalau dah faham boleh lah kreativiti tu datang bertandang...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2007 10:03 AM | Show all posts
ni example RE Greeting cards.  Bianca ambil dr group RE yahoo.  Dulu Bianca ada tempek gambar yang sama kat dlm thread RE :







Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2007 10:08 AM | Show all posts
Wah!  ada kelas le hasil kerja org2 ni.....

Cepat semua!!  mari kita buat!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2007 03:09 PM | Show all posts
Salam, ingat nak masuk, tapi bila tengok hasil, tak berani ah.
Lagipun ingatkan boleh guna bahan macam oil pastel, water colour, rupanya lain.
Tak jadi, tak jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2007 06:24 PM | Show all posts
Originally posted by Oshin at 21-8-2007 03:09 PM
Salam, ingat nak masuk, tapi bila tengok hasil, tak berani ah.
Lagipun ingatkan boleh guna bahan macam oil pastel, water colour, rupanya lain.
Tak jadi, tak jadi.


Nak tanye... sebenarnye guna ape ye/... sori tanye.. tgh semangat ni. mesti RE ke?
Boleh bg contoh tak ape yg boleh diguna dan xleh digunakan..
Sy dah beli kertas pelbagai warna nak wat kad ..sbg permulaan nak sedapkan ati, kertas ada,idea kendian.

Sy cuba buka link yg diberi  tp xdpt.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073437s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list