JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
268415
View
1349
Reply

Proton Prototype (before launching model)

[Copy link]

Author: matmin77       Show all posts   Read mode

Post time 20-6-2005 04:49 PM | Show all posts
selagi stock satria banyak lagik, selagi tu lar SRM tak kuar... nak lagikan satria.. buat ler version GTi, tapi mahal lar plak, pas tu buat lar version SE, 1.3 pong ader... pas nie version aper plak erkk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2005 05:12 PM | Show all posts
tak lama lagi kuar le version kurang pengunaan petrol..version langgar tembok tak kemek..miahahaha :nana:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2005 05:58 PM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 20-6-2005 16:13:
serupa macam kedai mamak..kalu tak laku.,.kasi panas sket pastu tambah ayam sket,leh jual besok plak..


Aku suker aa ayat ko ni blue....lol
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2005 07:58 PM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 20-6-2005 04:13 PM:
kengkadang tuh aku heran gak kenapa le R&D proton ni leh kuarkan design yg ntah ape2 ntah ni..kalu nak kuar design yg baik sekalipun, jgn le kuarkan design yg trial and error..contoh pada tiara ...



Drawing Concepts Proton Ultimate




Last edited by HangPC2 on 13-12-2013 12:25 PM

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2005 11:49 AM | Show all posts



Spyshot Proton Ultimate @ Lotus Europa S
















Sources:

http://www.ladolceveloce.com/?p=148




[ Last edited by  HangPC2 at 19-8-2007 09:19 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2005 12:00 PM | Show all posts
uiks...tak best nyer...:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2005 05:05 PM | Show all posts
protong?! :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2005 05:22 PM | Show all posts

tgk drawing cantekkk sungguh  

tapi tgk keta tuh huduh plok dohhh  :kant:

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 12:49 AM | Show all posts
:hmm: dari depan ada elements dari Lotus Elise/Exige(bumbung) and dari belakang ada elements dari Opel Speedster VXR..makes sense sebab both developed by Lotus.. enjin kurang pasti sebab gambar ada reflecton kat cermin cover tu..
menarik gak..kalau diorang jual rm150k confirm aku angkat satu..tapi kalau lebih heheh sori le.. shudbe a good handling car.
hmmmm....mungkin proton patut concentrate on keta specialty/sports mcm ni,jadi niche player mcm TVR,Noble,Morgan etc..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 12:54 AM | Show all posts
:hmm: setelah dibelek/tenang baik2 nampaknya enjin yg dipakai rasanya enjin Ecotec macam kat Opel tu.ada versi turbo 200bhp)..hmmm:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 04:34 PM | Show all posts
apsal aku tgk macam mitsubishi eclipse jer?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 06:36 PM | Show all posts
Originally posted by aishiteru at 24-7-2005 03:34 PM:
apsal aku tgk macam mitsubishi eclipse jer?


sama ke? :hmm:


Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 06:37 PM | Show all posts


tiru yg nie lagik best...! :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2005 01:26 PM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 20-6-2005 04:13 PM:
kengkadang tuh aku heran gak kenapa le R&D proton ni leh kuarkan design yg ntah ape2 ntah ni..kalu nak kuar design yg baik sekalipun, jgn le kuarkan design yg trial and error..contoh pada tiara ...

potong kan banyak duit
:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2005 01:30 PM | Show all posts

wau

Originally posted by Acong at 24-7-2005 06:37 PM:


tiru yg nie lagik best...! :bgrin:


berkenan aku nak keta cam tu... rim tu pheeewiiit!
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2005 12:58 AM | Show all posts
RM150 k cam tuh baik aku pi amik Integra ker...Evo ker... tak pon hangkut Stream ker wish ker.. bole hangkut ramai org..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2005 02:08 AM | Show all posts
samada keta tu dijual atas nama proton ataupun lotus..??
haku rasa lebih baik jual guna brand lotus  --> quality.
since ramai orang masih kurang yakin dengan quality proton.

http://paultan.org/archives/2005 ... imate-lotus-europa/

Ni ada satu gen-2 ala ala lambo gitu.. org singapore

http://www.ebay.com.sg/viItem?ItemId=7987533748#photo
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 07:49 AM | Show all posts
Proton Waja R3 RWD



Lokasi: Pertandingan Drift  R3 Street Shootout Kat Std Batu Kawan Pulau Pinang di pandu oleh Tengku Djan





Last edited by HangPC2 on 13-12-2013 12:27 PM

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 08:02 AM | Show all posts
Enjin apa pakai tu? SR20? RB25?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 08:18 AM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 23-7-2005 11:49 AM
gambar Spy Shot Terbaru...






[img]http://img327.imagesha ...



apesal tayar die halus betul?? cam size175 je...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 09:00 AM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 20-6-2005 04:13 PM
kengkadang tuh aku heran gak kenapa le R&D proton ni leh kuarkan design yg ntah ape2 ntah ni..kalu nak kuar design yg baik sekalipun, jgn le kuarkan design yg trial and error..contoh pada tiara ...



trial & error eh ?? ko tau tak .. proton terikat dgn perjanjian mitshubishi.. mitshubishi berhak pilih model yg nak dipasarkan dimalaysia.. tau ke tak??
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 10:42 AM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 12-10-2005 08:02 AM
Enjin apa pakai tu? SR20? RB25?


Engine Nissan SR20DET
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 11:01 AM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 12-10-2005 10:42 AM


Engine Nissan SR20DET

apsak takmo letak engine 4G13 jer.. heheheh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2005 07:59 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 12-10-2005 11:01 AM

apsak takmo letak engine 4G13 jer.. heheheh..



tu la.. 4g15 ke.. setakat nak bawak 2 org je.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 11:47 AM | Show all posts
aku dapat artikel ni dari paultan.org

take time utk baca artikel nie..
dan korang akan tau realiti sebenarnya..
________________________________________________________________

Yang ni saya kena jawab la sebab banyak sangat misinformation.
Biasanya
information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut yang lain
akan
berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat
firsthand info tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini
dia cerita dari orang dalam yang duduk ditengah tengah R&D PROTON.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045596s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list