Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
277682
View
1351
Reply

Proton Prototype (before launching model)

[Copy link]

Author: matmin77       Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2005 08:11 PM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 18-6-2005 11:55 AM:
Tapi kan, kalaulah korang diberi pilihan antara kereta2 lain dengan Proton 2 pintu ni kan... Korang pilih mana satu?

Contohnya.... Alfa 156, Mazda 6, Renault Megane dan yang sewaktu dengannya... ...

kalau 2 doors, haku prefer intergra... 2nd lelama punyer mampu lar kot.. kuii kuii kuiii
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2005 11:02 AM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 18-6-2005 11:55 AM:
Tapi kan, kalaulah korang diberi pilihan antara kereta2 lain dengan Proton 2 pintu ni kan... Korang pilih mana satu?

Contohnya.... Alfa 156, Mazda 6, Renault Megane dan yang sewaktu dengannya... ...


Kalau Aku ambik Evo 3 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2005 03:45 PM | Show all posts
Haa.. korang tengok contoh2 kat atas ni kan?

Boleh dikatakan semua memilih selain daripada Proton? Why?

AKu pun kekadang tu terfikir, camne lagi nak selamatkan Proton daripada berada dalam Kelas 2 or 3 dalam industri permotoran? Camne haa??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2005 04:00 PM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 20-6-2005 03:45 PM:
Haa.. korang tengok contoh2 kat atas ni kan?

Boleh dikatakan semua memilih selain daripada Proton? Why?

AKu pun kekadang tu terfikir, camne lagi nak selamatkan Proton daripada berada dalam  ...


Matdue..ko pergi ker link "Cara2 utk selamatkan proton:Your opinion"

http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=164573&fpage=1

Ada beberapa cadangan dari orang...ko letak cadangan ko pulak...:ah:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2005 04:13 PM | Show all posts
kengkadang tuh aku heran gak kenapa le R&D proton ni leh kuarkan design yg ntah ape2 ntah ni..kalu nak kuar design yg baik sekalipun, jgn le kuarkan design yg trial and error..contoh pada tiara serta juara..kan dah rugikan duit..kerajaan plak nak tolong proton dan alih2 consumer jugak yg jadi mangsa..so, kat situ dan berlaku satu pembaziran yg mana production byk tapi market takda..dan terkuar le nanti version sport serta racing spec..hihii...bagus punya management..serupa macam kedai mamak..kalu tak laku.,.kasi panas sket pastu tambah ayam sket,leh jual besok plak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2005 04:49 PM | Show all posts
selagi stock satria banyak lagik, selagi tu lar SRM tak kuar... nak lagikan satria.. buat ler version GTi, tapi mahal lar plak, pas tu buat lar version SE, 1.3 pong ader... pas nie version aper plak erkk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2005 05:12 PM | Show all posts
tak lama lagi kuar le version kurang pengunaan petrol..version langgar tembok tak kemek..miahahaha :nana:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2005 05:58 PM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 20-6-2005 16:13:
serupa macam kedai mamak..kalu tak laku.,.kasi panas sket pastu tambah ayam sket,leh jual besok plak..


Aku suker aa ayat ko ni blue....lol
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2005 07:58 PM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 20-6-2005 04:13 PM:
kengkadang tuh aku heran gak kenapa le R&D proton ni leh kuarkan design yg ntah ape2 ntah ni..kalu nak kuar design yg baik sekalipun, jgn le kuarkan design yg trial and error..contoh pada tiara ...



Drawing Concepts Proton Ultimate




Last edited by HangPC2 on 13-12-2013 12:25 PM

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2005 11:49 AM | Show all posts



Spyshot Proton Ultimate @ Lotus Europa S
















Sources:

http://www.ladolceveloce.com/?p=148




[ Last edited by  HangPC2 at 19-8-2007 09:19 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2005 12:00 PM | Show all posts
uiks...tak best nyer...:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2005 05:05 PM | Show all posts
protong?! :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2005 05:22 PM | Show all posts

tgk drawing cantekkk sungguh  

tapi tgk keta tuh huduh plok dohhh  :kant:

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 12:49 AM | Show all posts
:hmm: dari depan ada elements dari Lotus Elise/Exige(bumbung) and dari belakang ada elements dari Opel Speedster VXR..makes sense sebab both developed by Lotus.. enjin kurang pasti sebab gambar ada reflecton kat cermin cover tu..
menarik gak..kalau diorang jual rm150k confirm aku angkat satu..tapi kalau lebih heheh sori le.. shudbe a good handling car.
hmmmm....mungkin proton patut concentrate on keta specialty/sports mcm ni,jadi niche player mcm TVR,Noble,Morgan etc..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 12:54 AM | Show all posts
:hmm: setelah dibelek/tenang baik2 nampaknya enjin yg dipakai rasanya enjin Ecotec macam kat Opel tu.ada versi turbo 200bhp)..hmmm:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 04:34 PM | Show all posts
apsal aku tgk macam mitsubishi eclipse jer?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 06:36 PM | Show all posts
Originally posted by aishiteru at 24-7-2005 03:34 PM:
apsal aku tgk macam mitsubishi eclipse jer?


sama ke? :hmm:


Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 06:37 PM | Show all posts


tiru yg nie lagik best...! :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2005 01:26 PM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 20-6-2005 04:13 PM:
kengkadang tuh aku heran gak kenapa le R&D proton ni leh kuarkan design yg ntah ape2 ntah ni..kalu nak kuar design yg baik sekalipun, jgn le kuarkan design yg trial and error..contoh pada tiara ...

potong kan banyak duit
:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2005 01:30 PM | Show all posts

wau

Originally posted by Acong at 24-7-2005 06:37 PM:


tiru yg nie lagik best...! :bgrin:


berkenan aku nak keta cam tu... rim tu pheeewiiit!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084355s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list