JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
270525
View
1350
Reply

Proton Prototype (before launching model)

[Copy link]

Author: matmin77       Show all posts   Read mode

Post time 26-7-2005 12:58 AM | Show all posts
RM150 k cam tuh baik aku pi amik Integra ker...Evo ker... tak pon hangkut Stream ker wish ker.. bole hangkut ramai org..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2005 02:08 AM | Show all posts
samada keta tu dijual atas nama proton ataupun lotus..??
haku rasa lebih baik jual guna brand lotus  --> quality.
since ramai orang masih kurang yakin dengan quality proton.

http://paultan.org/archives/2005 ... imate-lotus-europa/

Ni ada satu gen-2 ala ala lambo gitu.. org singapore

http://www.ebay.com.sg/viItem?ItemId=7987533748#photo
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 07:49 AM | Show all posts
Proton Waja R3 RWD



Lokasi: Pertandingan Drift  R3 Street Shootout Kat Std Batu Kawan Pulau Pinang di pandu oleh Tengku Djan





Last edited by HangPC2 on 13-12-2013 12:27 PM

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 08:02 AM | Show all posts
Enjin apa pakai tu? SR20? RB25?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 08:18 AM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 23-7-2005 11:49 AM
gambar Spy Shot Terbaru...






[img]http://img327.imagesha ...



apesal tayar die halus betul?? cam size175 je...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 09:00 AM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 20-6-2005 04:13 PM
kengkadang tuh aku heran gak kenapa le R&D proton ni leh kuarkan design yg ntah ape2 ntah ni..kalu nak kuar design yg baik sekalipun, jgn le kuarkan design yg trial and error..contoh pada tiara ...



trial & error eh ?? ko tau tak .. proton terikat dgn perjanjian mitshubishi.. mitshubishi berhak pilih model yg nak dipasarkan dimalaysia.. tau ke tak??
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 10:42 AM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 12-10-2005 08:02 AM
Enjin apa pakai tu? SR20? RB25?


Engine Nissan SR20DET
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 11:01 AM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 12-10-2005 10:42 AM


Engine Nissan SR20DET

apsak takmo letak engine 4G13 jer.. heheheh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2005 07:59 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 12-10-2005 11:01 AM

apsak takmo letak engine 4G13 jer.. heheheh..



tu la.. 4g15 ke.. setakat nak bawak 2 org je.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 11:47 AM | Show all posts
aku dapat artikel ni dari paultan.org

take time utk baca artikel nie..
dan korang akan tau realiti sebenarnya..
________________________________________________________________

Yang ni saya kena jawab la sebab banyak sangat misinformation.
Biasanya
information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut yang lain
akan
berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat
firsthand info tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini
dia cerita dari orang dalam yang duduk ditengah tengah R&D PROTON.

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 11:48 AM | Show all posts
Disini lagi ada misinformation. Memang untuk kereta Perdana kita
impot
enjin dari Jepun. Untuk Savvy kita guna kan enjin Renault. Untuk
Isawara, Wira dan Waja kita buat enjin di Malaysia walaupun design
original dia dari Mitsubishi. Tapi enjin Gen-2 adalah enjin terkini
yang
di reka oleh jurutera Proton dan dibina di Malaysia. Enjin tersebut
menggunakan teknologi terkini. Jadi kenyataan diatas agak menyesatkan
sedikit. Naza, Perodua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 11:49 AM | Show all posts
o Gen2 - 100% dedesign oleh orang kita. Consultant dari luar hanya
sedikit sebab kakitangan kita semakin ramai. Kita mula menggunakan
enjin
yang didesign sendiri.

o Savvy - 100% dedesign sendiri. Cuma enjin sahaja kita menggunakan
Renault sebab kita tidak ada enjin bersaiz kecil. Well

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 11:51 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 01:44 PM | Show all posts
Nak beli, nak beli!!!

Kalau price tag less than RM180,000  confirm aku beli!!

Sebab bila aku tgk budak2 Lotus Elise main track kat Sepang, depa memang nampak PUAS dan Happy giler!!!!
Lotus cars handle brilliantly at race tracks...  

I can have this as my track car... yahoooo!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 02:18 PM | Show all posts
Originally posted by sas_world at 28-10-2005 01:44 PM
Nak beli, nak beli!!!

Kalau price tag less than RM180,000  confirm aku beli!!

Sebab bila aku tgk budak2 Lotus Elise main track kat Sepang, depa memang nampak PUAS dan Happy giler!!!!
Lotus c ...

kalau haku pakai lotus.. haku pong puas gak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 09:47 AM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 14-6-2005 08:54 PM




[img]http://img196.echo.cx/img196/2493/protonsport ...



kalo proton nk kuarkan baguslah
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:22 AM | Show all posts
aku nak tmbh sikit.. aku pun tak suka kondem keta mesia ni.. tmbh2 kalau korg baca penjelasa TM dlm paper last week.. byk gak hujah dia yg kena sebijik2 w/pun interview tu ringkas jek

pasal hangpc2 ckp tu mmg betul kecuali sikit pada waja.. waja is totally new design.. tp bukan by malaysian.. proton beli platform mitsubishi tp yg mmg baru.. yg mmg mitsubishi tak penah kuarkan.. tp sbb dah guan platform yg hampir sama.. maka kita dpt tgk waja-evo berlambak atas jalan.. perasan tak hehe

tang savvy tu betul.. cuba korg drive savvy.. seresly marvelous utk keta bwh 1.3.. kdg2 aku rasa wira tu pun kalah.. tp aku tak berani nak komen lebih2 sbb aku tader savvy.. just try keta member jek... handling mmg superb.. tuned by lotus katakan hehe pasal gear auto-manual tu mmg renault kasi latest nyer tech yg dorg guna.. aku tak ingt apa benda nama dia.. tp ala2 shiftronic lah.. dan savvy gunakan version 5.. sama mcm renault guna skrg..
pasal AP isu ni rasa dah setel since Dasar Automotif Negara dgn Dr M explain pnjg lebar dalam tv3 itu hari.. tp korg kena study sikit lah sblm make any comment
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 09:19 PM | Show all posts
yg Waja tu proton beli paltform VW Jetta, Savvy Lak Palatform VW Polo akan datang SRM platform VW Golf GTi
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 06:27 PM | Show all posts
Proton SRM









Lotus-built Proton GTI caught in England


Hans G. Lehmann/ Hidden Image

Malaysian car maker Proton has gone to their high-performance acquisition Lotus to build the replacement for the Proton Satria, code-named SRM.

This turbo-charged hatch (note the huge inter-cooler) will be competition for the VW Polo GTi and the Opel Corsa VXR. The small package also features a low-suspension and center-mounted exhaust.

Now back to American issues like bankruptcies, high gas prices and the Z06.



Sources :

MPH Magazine

http://www.mph-online.com/web/spyphotos/0015

Paultan.org

http://paultan.org/archives/2005 ... del-turbo/#more-520




[ Last edited by  HangPC2 at 19-8-2007 09:50 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2005 08:15 AM | Show all posts
Turbo-charge tu!!!! Wow... kat Mesia nanti akan kuar ke version turbo nih?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046301s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list