JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
270519
View
1350
Reply

Proton Prototype (before launching model)

[Copy link]

Author: matmin77       Show all posts   Read mode

Post time 22-11-2005 07:45 AM | Show all posts
Proton Akan Lancarkan "Chancellor" Pada 15 Dis


PUTRAJAYA, 21 Nov (Bernama) -- Proton Holdings Bhd akan melancarkan sedan kelas eksekutif terbarunya iaitu "Chancellor" pada 15 Dis, 2005, kata pengerusi Datuk Mohammed Azlan Hashim.

Beliau berkata kereta itu boleh didapati di cawangan-cawangan dan wakil peniaga Proton Edar dan Edaran Otomobil Nasional (EON).

Mohd Azlan, bagaimanapun, enggan mengulas lanjut mengenai perkara itu.

"Keluaran secara umumnya ialah pada bulan depan. Kami akan meneliti harganya yang akan bergantung kepada spesifikasi," kata beliau kepada pemberita selepas menyerahkan 295 kereta termasuk 40 unit Chancellor kepada Kementerian Luar Negeri.

Kereta itu akan diguna oleh para delegasi yang menghadiri Sidang Kemuncak Asean ke-11 mulai 12-14 Disember, 2005.

Beliau berkata pilihan menggunakan kenderaan Proton sebagai kereta rasmi untuk sidang kemuncak yang bakal diadakan itu akan membolehkan Proton memperlihatkan keupayaan industri negara di samping menyediakan wadah yang paling ideal untuk memperkenalkan produk terbarunya "Chancellor" kepada pasaran.

Model Chancellor, direka bentuk khas sebagai sebuah sedan kelas eksekutif bagi memenuhi keperluan eksklusif para pegawai kerajaan atasan, pemimpin korporat, ketua peniagaan dan eksekutif kanan hari ini.

"Chancellor" direka bentuk atas platform Waja yang telah terbukti dengan asas tayar 2850mm. Kenderaan itu juga telah dibina dengan mematuhi semua standard keselamatan antarabangsa yang relevan dan telah menjalani ujian menyeluruh dan mendapat pengesahan daripada pihak-pihak berkuasa yang berkaitan.

-- BERNAMA

amboi, dlm dediam jer.... takde gambar ker korang..?:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2005 08:55 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2005 09:47 AM | Show all posts
ler.. rupa proton waja rupernyer.. dah banyak kali dah haku tengok si Tan Sri Salleh Sulong Pakai... aper salahnyer bagi nama Proton Waja Executive macam Perdana yang dipanjangkan tu, Perdana Executive..

haku memula ingat replacement for perdana ker tadi.. cehh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2005 09:49 AM | Show all posts
takde idea lain ke proton ni ... asik guna konsep lapuk tu aje ... kasi kuar mpv la woi ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2005 09:53 AM | Show all posts
Originally posted by waksir at 22-11-2005 09:49 AM
takde idea lain ke proton ni ... asik guna konsep lapuk tu aje ... kasi kuar mpv la woi ...

Dah kuar dah... tapi tak laku... .. juara..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2005 09:54 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 22-11-2005 09:47 AM
ler.. rupa proton waja rupernyer.. dah banyak kali dah haku tengok si Tan Sri Salleh Sulong Pakai... aper salahnyer bagi nama Proton Waja Executive macam Perdana yang dipanjangkan tu, Perdana Execu ...



betul ke dlm gambar tu proton chancellor?.. ataupun masa tu mmg takde sbb proton nak tunggu masa launch nanti baru tunjuk..

tapi .. aku pun heran.. tak penah nampak spyshot ke.. even kabar angin proton ada model baru selain dari srm dgn yg sporty tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2005 06:58 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 28-10-2005 11:49 AM
Savvy - 100% dedesign sendiri. Cuma enjin sahaja kita menggunakan

:stp: AMT protong punya?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2005 09:48 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 22-11-2005 09:47 AM
ler.. rupa proton waja rupernyer.. dah banyak kali dah haku tengok si Tan Sri Salleh Sulong Pakai... aper salahnyer bagi nama Proton Waja Executive macam Perdana yang dipanjangkan tu, Perdana Execu ...


base waja tapi guna engine eterna.. tak pasti le eterna NA atau TT....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2005 09:28 AM | Show all posts
Originally posted by archilless at 22-11-2005 09:54 PM



betul ke dlm gambar tu proton chancellor?.. ataupun masa tu mmg takde sbb proton nak tunggu masa launch nanti baru tunjuk..

tapi .. aku pun heran.. tak penah nampak spyshot ke.. even kabar ...

memang betul gambar tu, dah masuk surat kabar pong...

ala setakat waja yg dipanjangkan sket, tak payah spyshot, buang karan jer.. Tan Sri Salleh Sulong, CEO DRB Hicom tu selalu pakai ulang-alik gi function,,
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2005 12:46 PM | Show all posts
Originally posted by tuah_r at 22-11-2005 08:55 AM


tak silap aku dulu aku pernah tengok waja excutive
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2005 12:48 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 26-11-2005 12:46 PM


tak silap aku dulu aku pernah tengok waja excutive

dier nak komersialkan, bagi lar nama lain.. hagaknyer ler..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2005 01:04 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 26-11-2005 12:48 PM

dier nak komersialkan, bagi lar nama lain.. hagaknyer ler..


ialah aku ingatkan model ganti perdana yg pakai base VW Prasat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2005 01:16 PM | Show all posts
Deal gan Volkswagon tu ada masalah..ada rumour mengatakan rundingan dah mati setengah jalan...so tak tau ler dapat lihat Proton Perdana ala Passat ker tak...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2005 07:38 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 25-11-2005 09:28 AM

memang betul gambar tu, dah masuk surat kabar pong...

ala setakat waja yg dipanjangkan sket, tak payah spyshot, buang karan jer.. Tan Sri Salleh Sulong, CEO DRB Hicom tu selalu pakai ulang-al ...



hampehh.. aku dah separa teruja kot2 model baru..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2005 07:39 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 14-11-2005 06:27 PM
gambar latest SRM






nampak lebih pada satria lama berbanding dgn gen2..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2005 12:43 AM | Show all posts
Originally posted by matmin77 at 26-11-2005 01:16 PM
Deal gan Volkswagon tu ada masalah..ada rumour mengatakan rundingan dah mati setengah jalan...so tak tau ler dapat lihat Proton Perdana ala Passat ker tak...

dengar citer CEO baru tu akan cuba deal balik ngan VW
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2005 09:44 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 27-11-2005 12:43 AM

dengar citer CEO baru tu akan cuba deal balik ngan VW


baguslah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2005 05:49 PM | Show all posts
harap2 awal bulan ni kuar lah model srm ni....
Reply

Use magic Report

kassimbaba This user has been deleted
Post time 25-12-2005 10:57 PM | Show all posts
aku cukup brkenan logo nih


[ Last edited by kassimbaba at 25-12-2005 11:00 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2005 09:45 AM | Show all posts
Originally posted by kassimbaba at 25-12-2005 10:57 PM
aku cukup brkenan logo nih


logo lamer proton uk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044159s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list