Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51896
View
180
Reply

Import barang dari indonesia [MERGE]

[Copy link]

Author: mrpezzal       Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2009 10:25 AM | Show all posts
owh..bestnyer...ade website tak leh refer?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 01:00 PM | Show all posts
kat blog tak lengkap...kat kedai dan rumah lengkap banget
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 03:12 PM | Show all posts
takkan nak kene gi tgk kat umah kot?
boleh ker?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 09:24 PM | Show all posts
setup mana nak jumpa....saya kat putra heights ajer
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 10:26 PM | Show all posts
60# izzuddin

ok gak la bj2 dari indon ni..cuma pengalaman sy asyik dapat bj tgn senteng
kalau nak tgn betul2 cun sampai wrist kena beli size besar...bila besar jatuh la pulak bahunya...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2009 10:02 AM | Show all posts
ermmm.. dengar citer japanese cotton kat jakarta murah...kos penghantaranya pun murah... sy tgh nak carik kasut budak2 osh kosh... sbb org kata kat jakarta high end sket brg dia...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2009 11:08 AM | Show all posts
cemana pasaran baju2 dr indonesia ni kat malaysia ek?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2009 11:19 AM | Show all posts
kalo yang sulam2 tu..mmg laku la..
kat sana japanese cotton pun depa buat telekung..
busana muslimah byk la
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2009 07:52 PM | Show all posts
ermm...boleh lah nak gi jumpa izuddin...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2009 10:12 AM | Show all posts
em indon brg2 murah...
n cantik gak ...ske kalo gi sane rambang mata ku ....tp kalo ade sesape yg dah bwk ke cini n jual ngan harga yg ok!!mesti laku ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2009 03:34 PM | Show all posts
izzudin..awak putra heights section berape ,,saye putra heights sec 10,,kalau ok,,boleh saye dtg rumah tengok barang2
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2009 03:35 PM | Show all posts
izzudin..awak boleh supply tak kebaya sulam bukit tinggi,,kalau harge ok,ingat nak amek kat awak dulu,,stok utk raye ni,,dlm 10 helai ker
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2009 11:32 PM | Show all posts
saya ada kebaya payet ajer.....ada dalam sekodi
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2009 11:32 PM | Show all posts
saya section 10 jugak.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 09:40 AM | Show all posts
untuk pakaian sulam bleh tenguk ahh web saya...banyak sampel2nya...
mau beli untuk jualan atau pakai sendiri juga boleh...
tapi udah mau raya ni susah mau cari bekalan....sumer sold out dah di order awal2 kedai2 besar...tapi apa2pun boleh diskus....saya akan try carikan....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 05:00 PM | Show all posts
sape pernah pergi bukit tinggi,,kain sulam kat sane murah2 ke,,bukit tinggi tu kat padang kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 12:06 PM | Show all posts
izuddin,
kain cotton ada tak?awak selalu ke indonesia ambik barang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 10:04 PM | Show all posts
saya ambil banyak baju koko, tunic, gamis
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 03:03 PM | Show all posts
indonesia mmg barang murah2.. nak bawak masuk kene besar2an baru bleh untung.. sikit mahal bayar pos..
pakai pos biasa pun boleh tapi mahal la..
just amik di pejabat pos dekat dengan port.. declare custom n bayar cukai pastu bleh amik barang..

saya import tudung.

tax kene 15%.
pos pun mahal jugak la.


www.belitudung.com
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2010 04:33 PM | Show all posts
ada sesape leh tlg kalo aku nk bli brg kat indon????
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078664s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list