Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85495
View
439
Reply

Batam, Indonesia..

[Copy link]

Author: musafir_665       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-8-2007 03:23 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by LelaRentaka7 at 30-6-2012 03:22

boley bg idea tak? dari  s'pore ke batam? atau dari johor...

[ Last edited by  chumpon at 23-10-2007 01:31 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2007 09:28 AM | Show all posts
ko org mana? dari johor ada ferry ..dr spore pun ada ferry
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2007 06:52 PM | Show all posts

org kelantan

tp tinggal kt johor.... selamat tk pegi ke batam? agak2 berapa budget?
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2007 07:28 PM | Show all posts

Reply #3 musafir_665's post

kalau naik dari Singapura (vice versa) tak dapat konsesi oleh kerajaan Singapura utk bawak rokok gudang garam banyak banyak.

Naik dari JB (stulang laut) senang sikit klu kau org JB tp kalau org KL baik naik dari Singapura sbb apabila kita sampai Tanjung Pagar (kalau naik keretapi), kita buleh terus catch bas kat Keppel Road ke WTC atau naik MRT tanjung Pagar terus ke WTC (NE line).. lagipun tambang dari Singapura lebih murah

WTC ni dah tukar nama tak silap aku, dah lupa apa nama baru.:2cool:

[ Last edited by  Dunhill. at 31-8-2007 07:30 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2007 08:33 PM | Show all posts
Apa yg menarik kat Batam nih?
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2007 09:51 PM | Show all posts

Reply #5 TipinTakTipu's post

Yer la, apa yg menarik nya kat Batam ni? Ada lagi satu pulau yg dekat Batam jugak nama nya tak silap Pulau Bintan, ke? Also under Indonesia jugak kan? Both kat situ banyak hotel and golf courses or is it only di Batam ? Konpius haku jap.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2007 02:10 PM | Show all posts
Originally posted by TipinTakTipu at 31-8-2007 08:33 PM
Apa yg menarik kat Batam nih?



ahak.... dgr citer...bnyk ayam!
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2007 04:24 PM | Show all posts

Reply #1 musafir_665's post

ntahnye.. ape ade kat baram ni? setau aku batam ni tpt laki cari hiburan & 'ayam' je.
Kalu takat nak lepak2, rasanye takde la best sgt pun, baik je pi pulau lain.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2007 01:56 PM | Show all posts
klu dri stulang,ko naik feri jek..tmbng dh naik woo,rm 103 (pegi balk)..klu dri singapore dlm 30 dolar jek..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2007 09:27 AM | Show all posts
kalo teringin nak tgk batam..pegi la...kite pun tak tau nape..asal ckp nak ke batam..org discourrage sbb konon tempat tak elok...manusia yg buat tempat tu tak elok
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 10:51 AM | Show all posts
to me batam ni safe jer.. no hal.. yg penting.. pakaian dan perangai kita jgn over..

dan mmg ada pencopet dan juga org2 yg nak ambil kesempatan walau di mana2.. sooo hati2 k...


ok.. sedikit aktiviti yg terdapat di batam

org lelaki rata2 yg "rajin" gi batam ni kerana dunia seks di sana...mmg dah diketahui ramai lelaki lanjut usia ni pun ramai mengatal di sana.. kerana perbezaan matawang.. soooo di sana dorang cam kaya la kan.. tabur duit sana sini.. balik s'pore .. haprak jer dorang ni..

for me.. I suka ke batam kerana 2 S.. Spa & Shopping...
spa treatment di sana murah gilos..

contoh ear candling di s'pore rata2 S$35 keatas.. di Batam dlm Rp90,000 appx S$16.00
Spa di s'pore rata2 utk 2 jam dlm S$180-200 di sana dlm Rp185,000 appx S$34

shopping laks.. macam2 ada... tapi bukan branded goods laaaa.. just cam jamu2 indon, baju2, dan juga imitation goods.


nak ke batam... dari s'pore (Habourfront Ferry Terminal) harga tiket dlm S$28 to S$30 tgk who is the ferry operator (Batamfast, Penguin or IndoFalcon)
ni u all leh tgk the schedule and prices selalu org turun di Batam Center.

http://www.batamfast.com/schedule.html
http://www.penguin.com.sg/ferrySchedule.html
http://www.indofalcon.com.sg/myw ... p;%20Schedules.html

tapi kalau u all not sure.. I suggest just hook up with one of the travel agent yg terdapat di Habourfront tu... bayar S$28.00 for 1 day tour termasuk seafood lunch, lagi murah...
atau ambil 2 hari 1 malam .. appx S$68... 1/2 day tour, temasuk ferry dan 1 night saty at hotel.. then lagi satu hari tu. gi la merayap sendiri di batam tu.. heheheheee,... you all can refer to the website of the ferry operators for tours in batam also.

batam ni pun byk golf course yg cantik2..... ni leh tgk2 kat sini for some ideas.

www.indahpuri.com
www.batamview.com
www.palmsprings.com.sg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 11:49 AM | Show all posts
dari kukup pun bleh gak kan?

aku pun dah lame teringin nak pi. ada contoh spesimen ayam kat sana tak? harap2 skin fair kaler
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 05:51 PM | Show all posts

Reply #11 cranko21's post

kalau g Batam ,hotelnyer banyak choices ker?maksudnya expensive and budget hotel?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 06:24 PM | Show all posts
L10714
choices of hotel melambak...
Hotels I've stayed at Holiday Inn, Melia Panoram, Mandarin, Harmoni, Novotel..
prices dlm range S$65 to S$150

tapi ada gak hotel yg lebih murah dan selesa...dlm range S$35 to S$60
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 06:29 PM | Show all posts

Reply #12 cipanbakar's post

setau I dari Pasir Gudang or Stulang boleh...
dari kukup tu wa tak tau laks
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 09:45 PM | Show all posts
Originally posted by cipanbakar at 6-9-2007 11:49 AM
dari kukup pun bleh gak kan?

aku pun dah lame teringin nak pi. ada contoh spesimen ayam kat sana tak? harap2 skin fair kaler


bukan kah dari Kukup hanya ke Tanjung Balai Karimun saja. dengarnya Karimun pun bleh tahan jugak ayamnya..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 09:47 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 6-9-2007 06:24 PM
L10714
choices of hotel melambak...
Hotels I've stayed at Holiday Inn, Melia Panoram, Mandarin, Harmoni, Novotel..
prices dlm range S$65 to S$150

tapi ada gak hotel yg lebih murah dan sele ...



Asian Hotel baru SGD 65.00, selesa. puas hati klu bawak ayam sekali atas katil.

Batam prefer dollar Singapura.

[ Last edited by  Dunhill. at 6-9-2007 09:48 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 11:09 PM | Show all posts
Originally posted by Dunhill. at 6-9-2007 09:45 PM


bukan kah dari Kukup hanya ke Tanjung Balai Karimun saja. dengarnya Karimun pun bleh tahan jugak ayamnya..


ntah. ari tuh aku pi kukup ada ternampak feri batam..

ayam kat sana kulit putih tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 09:09 AM | Show all posts
ayam penyet kat nagoya hill shopping mall sedappp arrrrrrr......

satu lagi korang kalau gi batam pada yg minat makan pizza tu.. makan lah puas2 . murah gilosssssss

kentucky laks.. dia cam kat Philipina... makan ngan nasik..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 09:29 AM | Show all posts
tak silap aku dari batu pahat pun dah leh p batam... ada terminal feri baru bukak kat minyak beku...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097048s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list