Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
86662
View
439
Reply

Batam, Indonesia..

[Copy link]

Author: musafir_665       Show all posts   Read mode

Post time 18-4-2008 01:54 PM | Show all posts

Reply #180 cupcakes's post

la....ko pon ada gak kat sini....bahaya, bahaya....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 01:57 PM | Show all posts

Reply #179 Achik-Yaya's post

tp yg ni aku naik van jer....pastu naik feri
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 03:13 PM | Show all posts
Originally posted by cupcakes at 18-4-2008 11:40 AM
sabar jelah... gi batam pulak ker orang  tu..


tu lahhh...kagum tol aku dia ni..berapa ratus hari cuti dia setahun ni? dia kerja kampeni apa sampai banyak cuti apply gih naik kapal terbang ni..

jelesnya aku camni wei..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 03:22 PM | Show all posts
erkk....cupcakes kat sini pun ada gak ye....bagus tul kamu...byk berjalan ye....

batam selamat tak nak pegi dgn baby...ingat nak gi jugak balik hari dah ler....bulan 5 ingat nak ke singapore pastu ke batam...1 hari sempat tak? apa yg best ye....shopping masyuk tak?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 04:00 PM | Show all posts

Reply #184 sssss's post

takdelah..suka singgah2 baca pengalaman org..tak penah sampai batam lagi..
saja2 nak menyakat si duyong tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 05:35 PM | Show all posts

Reply #183 Achik-Yaya's post

gelak btol aku baca ko nyer statement ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 05:35 PM | Show all posts

Reply #185 cupcakes's post

korang berdua mmg suka nyakat aku...x baik tau.....dosa
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 01:34 AM | Show all posts
Originally posted by shahx at 18-4-2008 03:13 AM
batam aku xpnh g tapi pulau yg dkt dgn batam aku pnh la pegi, pulau karimun.naik feri dari kukup.jauh jugak..2 jam ada kot.pulau ni boleh tahan jugak
dahsyatnye.ayam merata2...uh jd takut plak. ...


berapa rate ayamnye?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2008 04:16 PM | Show all posts
syl pon maybe akan pi batam cuti wesak day akan dtg ni..17/5..18/5 balik jb..19/5 balik kl..seram gakss biler bacer citer psl ayam2 kt saner..daring ker ayam2 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2008 10:57 PM | Show all posts
apa nak seram?  buat mcm biasa aje le...dia pon manusia jugak bukannya antu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 11:11 AM | Show all posts
shebby ooooo shebby...
dah smp ke blum ke batam??
update lah sket kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:36 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 14-5-2008 11:11 AM
shebby ooooo shebby...
dah smp ke blum ke batam??
update lah sket kat sini...



alahai..,,,mcm terdengar org memanggil manggil,,,

dah ke batam last two weeks,,,,overall batam best,,,even tak leh lawan shopping at Bandung, tapi utk rehat and berspa mmg best banget!!!

tak sempat ler nak ke mustika ratu,,,(bukan tak sempat, tak tau kat mana, tanya semua org tak tau,,,)

but, i went to spa rest and relax,,,,mmg best!!! lulur and massage only RM48.00 ajer utk 2 hrs,,,,murah...murah,,,

massage only RM28.00 fot 2 hours,,,bukan hangky pangky punya spa,,,cantik,,,

and also I went to saloon Johnny Andrean dekat Mega mall,,,buat creambath only RM8.00 (RM19,900) !!,,,,,, ini 1 and half hour treatment tau,,,,!!!

best giler,,,and very cheap,,,,johnny andrean is the owner of donut J CO....dia ada saloon all over Indonesia rupanya,,,

shopping kat batam tak der sulam, telekung and batik cam kat bandung,,,but, shopping complex dia besar2 tau,,,and I beli dress utk my doter murah aja,,,,

nanti update lagi,,,,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 01:53 PM | Show all posts
Wahhhh Shebby.. you betul2 had fun eh?
mmg lah spa kat sana murah..
did you try the pedicure & medicure eh?

buat creambath tu dorang siap urut leher dan bahu kan?? mmg best eh.. hehehehehe

kalau u nmpk ramai bwk beg j.co kat ferry terminal .. chances are they are s'porean.. hehehehehee

update lagi.. plssss

you tak gi DC Mall ker?
kat sana byk kedai sulam sulaman on the ground floor tu...
baju lace2 yg cantik2 pun mmg murah.. dlm Rp1 juta jer siap material and upah jahit tau!
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 03:18 PM | Show all posts
aku nak pegi batam 17hb ni for 1 nite stay....tunggu aku nyer report & gambo2
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 03:49 PM | Show all posts
wahh duyong..
roger!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 10:14 AM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 14-5-2008 01:53 PM
Wahhhh Shebby.. you betul2 had fun eh?
mmg lah spa kat sana murah..
did you try the pedicure & medicure eh?

buat creambath tu dorang siap urut leher dan bahu kan?? mmg best eh.. hehehehehe
...


ha'ah,,,mmg buat creambath dia,,,dia urut kepala, bahu tengkuk semua,,,siap stim rambut lagi tau....ala2 hair treatment ler,,,
me and hubby only pay rp41,000 aja utk dua org (abt rm16),,,,murah and best....

ala sis cranko, me tak g ler dc mall, sebab semua mall i pergi,,,dc jer tak pergi,,,,,lucky plaza, nagoya hiil. robinson, ramayana, batam centre mall,
ingat kan sama aja shopping complex dia, so tak g ler dc mall,,,,

but anyway, thanks sangat for ur info before i pergi,,,really help!

hotel nagoya plaza pon best ,,,dekat sgt ngan nagoya hill and lucky plaza,,,jalan kaki within minute dah sampai,,,

breakfast pon boleh tahan and banyak choice..

area nagoya...makan pon senang, banyak nasik padang,,,,
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 04:42 PM | Show all posts

Reply #196 sheebby's post

no problem dik.. glad you enjoy your trip.


yup.. nagoya area mmg convenient.

takpe, next time you gi DC mall k...
kerabat JB pun gi DC mall tauuuuu.. hehehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 08:25 PM | Show all posts

Reply #194 duyong95's post

tak sabor aku menanti reveiw ko nanti
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 11:21 PM | Show all posts

Reply #198 cupcakes's post

ko mmg...tp kali ni aku x sopping.  aku pegi nk memanjakan diri ku sampai putih...kah kah kah...aku x dpt nak putih selama2nya sbb aku selalu gi daibing
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2008 08:44 AM | Show all posts
Salam, nak tanye 2 soklan, ada opismate aku bagitau, bulih masuk ke P. Batam ni tanpa passport, betul ke?. Soklan ke-2 cara termudah dari Key el nak ke Stulang Laut ni, ada public transport ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087929s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list