Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
86690
View
439
Reply

Batam, Indonesia..

[Copy link]

Author: musafir_665       Show all posts   Read mode

Post time 10-9-2007 09:51 AM | Show all posts
Originally posted by cupcakes at 9-9-2007 06:47 PM


Inclusive of ferry but  exclude the fuel surcharge of SD$10/pax and Batam Terminal Fee of SD$3.00/pax



Yup.. yg S$3.00 Batam Terminal fee tu mmg kena bayar when you do booking for return ferry...
tapi yg S$10.00 surcharge tu apa laks eh??
hmmmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2007 11:08 AM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 10-9-2007 09:51 AM



Yup.. yg S$3.00 Batam Terminal fee tu mmg kena bayar when you do booking for return ferry...
tapi yg S$10.00 surcharge tu apa laks eh??
hmmmmm...


Fuel Surcharge mcm ala-ala kapalterbang..tapi I tak le tanya in detail cuma ambik flyers yg diaorg bagi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2007 10:22 PM | Show all posts
kalau sampai SGD 10.00 utk supplement charge memang melampau lah tu :@
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2007 10:06 AM | Show all posts
Teringat masa keje ngan Haruman Travel & Tours Sdn Bhd kat Melaka dulu,ramai jugak client dari Batam nak ke Malaysia n dari Malaysia nak ke Batam...byk usahasama ngan PT Batam Paradiso Tours.so senang la....beli plak tiket feri kat Stulang kalau tak silap...apa nama syarikat feri tue eik da lupe laaa...apa kabar kawan2 travel agent di Batam sekarang...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2007 09:19 AM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 10-9-2007 09:45 AM
sesiapa nak gi batam dari Pasir Gudang ngan golf course rate segala
leh cuba call

New Century Cruise Lines Sdn Bhd
tel : 07-2543990
or fax : 07-2543982
Ms Ruby / Ms Leong


uikk ada golf course rupanye. ingatkan betul2 kampung
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2007 11:47 AM | Show all posts
ndak nasik ayam !
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2007 04:40 PM | Show all posts
bulan2 pose ni kalau gi batam.. best gak.. mcm2 juadah berbuka ada.. dan byk gak dorang kuarkan kuih muih & keperluan raya...

org indon ni mmg kreatif!
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2007 12:33 AM | Show all posts






[ Last edited by  Dunhill. at 30-9-2007 12:39 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2007 06:35 AM | Show all posts
dunhill,

tu gambar kat mana tu..  aku ngan kawan kwan dok pla nak pi main golf kat batam ni... tapi kalau dah ramai ayam ni.. aku rasa susah nak dapt visa dari bini bini niii,,
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2007 11:21 PM | Show all posts

Reply #49 halimunSER's post

kau auta aja lah kt bini ko cakap ada bisnis kt Jakarta.. naik pesawat mahal sangat terpaksa naik feri dari JB-Batam kemudian Batam-Jakarta pulak..

bab ayam ni aku tgk happening gila.. cina berkarat siap bawak peluk pinggang pelacur Indonesia pusing pekan Nagoya tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2007 11:22 PM | Show all posts

Reply #47 cranko21's post

dah memang target diorang utk Singaporean yang datang.. masa ni lah nk buat duit
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2007 11:41 PM | Show all posts
sapa ada pic batam......apa yg pling menarik kat sane,dan apa yg pling murah
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2007 11:42 PM | Show all posts
batam nie ada pantai ke........
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2007 09:00 AM | Show all posts
halimunser..
bwk la bini sekali..
u main golf.. bini gi spa...
anak2 u kasi dorang gi main all the attraction kat sana.. habis citer..

golf kat sana mmg murah dan the golf course is cantik.,.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2007 07:27 PM | Show all posts

Reply #55 cranko21's post

Kt Singapore tak dak kelab golf yang cantikkah sehinggakan nk ke Batam ???
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 11:33 AM | Show all posts
ada....... tapi since harga golfing di batam or johor lagi murah.. why not gi sana main kan???

for a small country, singapore boast a total of 15 golf courses (both pte and public) and the nos is growing ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 12:00 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 9-10-2007 11:33 AM
ada....... tapi since harga golfing di batam or johor lagi murah.. why not gi sana main kan???

for a small country, singapore boast a total of 15 golf courses (both pte and public) and the nos ...



belakang apartment aku ni pun ade golf course. Tak mau mai ke umah aku
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 01:09 PM | Show all posts
I don't play golf.. can't take the heat..
kalau nak main golf.. within 8km from my house ada 2 golf course..& 3 drving range  heehehehee
thanks ya... heheheheehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 03:58 PM | Show all posts

Reply #52 raiza's post

tak ada apa2 yg menarik kat sana! boring! macam cranko cakap la! yg best spa, shopping, golf..surga bagi lelaki miang! manyak ayam..aku geli tengok ayam2 tu kalau kat si'pore jantan yg suka carik ayam kat sana kita panggil "pakcik boat" semua jenis pakcik pencen yg baru dapat CPF! tengok muka da ada trademark :@
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2007 10:19 PM | Show all posts
ngeri aku tengok ayam indon kat batam...kasut bole baling kat anjing
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075324s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list