Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85500
View
439
Reply

Batam, Indonesia..

[Copy link]

Author: musafir_665       Show all posts   Read mode

Post time 19-10-2007 03:12 AM | Show all posts
ni yang tengah dok plan ni...

singapore pun nak pi.. batam pun nak pi,... last last tak pi mana mana
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2007 10:40 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 10-9-2007 09:45 AM
sesiapa nak gi batam dari Pasir Gudang ngan golf course rate segala
leh cuba call

New Century Cruise Lines Sdn Bhd
tel : 07-2543990
or fax : 07-2543982
Ms Ruby / Ms Leong


kat mane opis nih?
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2007 10:42 PM | Show all posts
eh bintan ngan batam ape beza? nape cam batam lebih fufular?
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2007 11:27 PM | Show all posts
dari selangor ke batam cam mana
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 01:25 PM | Show all posts
cipan..
office new century tu dekat ngan pasir gudang tak silap

batam & bintan jauh beza.. batam ni seperti penang 20 tahun lalu ...
bintan pulaks kepulauan yg hanya di penuhi resort2 bertaraf tinggi dan semuanya mahal2 belaka..

http://www.batamcentre.com/index.htm


www.bintanbagus.com


both pulau byk investor Singapore..


batam lebih fofuler kerana ada hotel dari no star sampai 5 star.. pilihan di tangan anda...
batam lebih fofiler kerana ada ayam berbagai ayam.... pilihan di kocek dan di tutttttt anda.. ;)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 11:29 PM | Show all posts
cranko, kalo nak cuci mate dan merasa spa skali better amik pakej sehari, 2 ari satu malam atau 3 ari 2 malam? kot2 la boring tahap cipan kat sana balik ari cukup la
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 11:23 AM | Show all posts
adoi dah pi kat travel agent tuh. mahal siot

2 ari 1 malam pun rm290. tuh kos feri ngan penginapan jek takde spa takde tour. dah la penginapan tuh inclusive breakfast jek

feri pergi balik rm90 jek so cam better carik penginapan sendiri jek

ada yg murah2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 01:41 PM | Show all posts
cipan...

ticket pergi balik RM90 tu abt right..
hotel.. tak yah worried. sampai sana .. just ask them to rekomen a cheap decent hotel yg dkt nagoya atau batam center.. harga range from (S$30 to S$80)

kalau u nak personalized driver ... let me know and I can rekomen u a driver so that you can negotiate a price for a whole day transportation.
he would be able to bring you to where and what's good to see in Batam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 11:56 PM | Show all posts
hotel tuh nak ask sape? selamat ke gi gamble jek ke sana? dalam wiki seram gak bace kene apply visa tak? tak penah pi indon

i ingat i tak perlu driver kot. just nak cuci2 mate dekat2 ngan hotel jek, bukan nak meronda satu pulau

agak2 dari terminal ke nagoya atau batam centre(tatau nak gi mane satu janji ada hotel dan ada tempat cuci mate dekat2) brapa kene harga taxi?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2007 08:45 AM | Show all posts
cipan....
insya'allah.. batam tu selamat
for malaysia.. tak perlu visa.

upon arrival di Batam center terminal.. sama gak cam tu arrive di ferry terminal langkawi.. berduyun2 taxi driver approach you.. just negotiate harga cari hotel dekat2 situ adalah dlm Rp8,000 - Rp10,000 dekat jer.. kalau u sorang naik ojet (motorsikal) jer.. baru dlm Rp2500.00. Mintak driver hantar u ke hotel yg dekat ngan mall, bersih dan murah.

batam center mall tu betul2 opposite batam center ferry terminal.. naik tingkat 2 terminal dan cross the overhead bridge. Kalau nak cari hotel.. less than 5 mins naik kenderaan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 01:12 AM | Show all posts
ohhh i dah beli tiket, kire main redah jek la. gi nagoya la kot. kasi la teksi driver yg ok tuh, kot2 teringin nak ronda. agak2 brapa rate? pulau tuh ada ke sebesar singapore?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 09:54 AM | Show all posts

Reply #71 cipanbakar's post

cipan.. pulau batam besar dari s'pore.. but not fully developed.
you boleh negotiate ngan taxi driver to attached to you untuk sehari... tapi jgn bayar sampai end of the day, kalau they insist nak bayaran.. u bayar 1/4 jer dulu tau...  bukan apa.. takut dorang tak timbul2 laks nanti.. heehheehe

satu lagi, pakaian di sana biar simple k...
jgnlah tunjuk pakaian yg expensive segala.. takut u jadi pemerhatian dan ada laks org berniat jahat...
kalau ada ladies in your group.. make sure.. jgn pakai barangkemas yg keterlaluan.

nanti I pm the drivers nos to you...
harga taxi sehari you boleh neg appx 100,000 - 150,000 Rp
kalau van appx 180,000 to 250,000

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 06:00 PM | Show all posts
ohhh tengkiyu very much for all the tips n suggestions

u slalu gi ke? bisnes or jejalan jek? seram gak nak gi nih, maybe sorang jek kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 06:14 PM | Show all posts

Reply #49 halimunSER's post

sedihnyer aku bace .....
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 06:17 PM | Show all posts
Originally posted by Dunhill. at 7-10-2007 11:21 PM
kau auta aja lah kt bini ko cakap ada bisnis kt Jakarta.. naik pesawat mahal sangat terpaksa naik feri dari JB-Batam kemudian Batam-Jakarta pulak..

bab ayam ni aku tgk happening gila ...


sedihnyer aku bace....tak teringat ker.. muka anak bini... yg suci murni kat umah..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 11:30 PM | Show all posts
Originally posted by mayyonnizz at 2-11-2007 06:17 PM


sedihnyer aku bace....tak teringat ker.. muka anak bini... yg suci murni kat umah..


ape ke hel pulak niii...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2007 04:30 PM | Show all posts
stuck ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2007 05:25 PM | Show all posts

Reply #73 cipanbakar's post

I selalu gi spa di sana tapi tak la selalu...
kalau3 years back .. mmg every 2 months gi batam or tg pinang.. kalau now.. dlm 4 - 5 months sekali gitulah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2007 07:16 PM | Show all posts

Reply #76 halimunSER's post

tu mesti kes dia salah kefahaman.. ko maapkan lah dia



wonder aku camna laks experience si cipan gi explore batam...

cipan.. ooo cipan.. feedback la kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2007 08:37 PM | Show all posts
biarlah rahsia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080485s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list